23 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

BEN PARA DEĞİL İNSAN BİRİKTİRDİM

Tiyatro dünyasının duayenleri Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi'nde Erol Günaydın için bir araya geldi

BEN PARA DEĞİL İNSAN BİRİKTİRDİM

12 Kasım 2009 / 15:58

TURİZMİN SESİ
Küçükçekmece Belediyesi tarafından Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi'nde tiyatronun gülen yüzü Erol Günaydın onuruna düzenlenen saygı gecesinde sanatçı dostları, sevenleri onu yalnız bırakmadı. Küçük İstanbullular, elli yılı aşkın süredir hiç sezdirmeden hepimizin hayatına sızıveren bir oyuncuyu; Erol Günaydın'ı, sanatçı dostlarından dinledi, onun mütevazı kişiliğine şahit oldu… Haldun Dormen, Tuncer Cücenoğlu, Üstün Asutay, Emine Algan, Levent Tülek ve Ferdi Akarnur gibi ünlü isimlerle renklenen gecenin sunumunu Vedat Özdemiroğlu ve Pelin Su Pir üstlendi.

Tuncer Cücenoğlu, Erol Günaydın'ın yazar kimliğinin öne çıkarılmasını vurgularken, Haldun Dormen: 'Erol Günaydın benim ilk aktörüm' dedi. Levent Tülek ise 'Erol Günaydın hiçbir şeyi öğretmez, onun gözlerine bakarak öğrenirsiniz her şeyi' dedi.

Daha sonra Erol Günaydın kendi cümleleriyle anlattı bizlere kendini; 'İnsanlar hayatımın en büyük serveti. Bütün gezdiğim yerdeki insanlara hep sevgiyle baktım, onlardan da sevgi gördüm. Kimseye kızmadım, herkese hak verdim. Bu işi para kazanmak için şöhret olmak için yapmadım, başka yapabileceğim bir iş yoktu. Bazıları para biriktirir bense insan biriktirdim. Sanatçı sevgi ile sevgilileri ile yaşar. Sizler benim sevgililerimsiniz hepinize aşığım. Her zaman gülüyorum, gülümsüyorum. N'apayım''

Sözlerine, böylesine güzel bir tiyatro salonunu inşa ettiği için Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay'a teşekkür ederek devam eden Günaydın; ' Kısmet olursa tekrar bu sahnede olmayı çok isterim' dedi.

CEHALETLE SAVAŞAN, BİLGİ ORDUSU
Saygı gecesinde söz alan Aziz Yeniay: 'Geleneksel hale getirmeyi hedeflediğimiz Yaşayan Çınarlarımız Gecesi bu akşam hepimizin çok sevdiği ve yakından tanıdığı Erol Günaydın ile başladı ve devam edecek. Bugün burada, sanatın duayenleriyle birlikte olmak, onlarla aynı atmosferi solumak gerçekten ayrıcalıktır. Kültür Merkezlerimiz de eğitim verdiğimiz 35bin çocuk, cehaletle savaşan, bilgi ordusunun temsilcileridirler. Burada olmanız bizleri şereflendirdi' dedi. Gece, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay'ın Erol Günaydın plaket takdim etmesiyle son buldu.
Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.