22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

BENDEN PARALEL DEĞİL ÜÇGEN OLUR

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, "Burası kin yolu değil. Burası dostluk yolu, hizmet yolu. Burayı 2 tur operatörüne teslim etmeyeceğiz" dedi

Benden PARALEL değil ÜÇGEN olur

06 Aralık 2015 / 00:23

TURİZMİN SESİ

Konuşacak çok meselemiz var. Ben hiçbir ilimizi ayrı görmedim. Hepimiz ayyıldızlı bayrağın altındayız. Bugünkü Genel kurulumuz 38 BYK’mıza hayırlı olsun.Beni yüreklerinizde büyüttünüz. 1972’de çıktığımız bu yolda 2 personelimiz vardı. Şimdi salonlara sığmayan bir TÜRSAB var. Bunda acentaların büyük emeği var. Ama bazıları ucuz laflarla yaz diyorlar yazıyorlar bende çiziyorum . TÜRSAB 22. Olağan Genel Kurulu'nda açılış konuşmasını yapan ve "Keşke burada 81 ilin ve 38 bölgenin neler yapacağını konuşabilseydik" diyen TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, "Burası kin yolu değil. Burası dostluk yolu, hizmet yolu. Burayı 2 tur operatörüne teslim etmeyeceğiz" dedi.

tursab-22.-olagan-genel-kurulu,basaran-ulusoy.jpg2.jpg3.jpg
 
TÜRSAB'ın 22. Olağan Genel Kurulu'nda açılış konuşmasını yapan Birlik Başkanı Başaran Ulusoy şunları söyledi:  "Keşke burda 81 ilin ve 38 bölgenin neler yapacağını konuşabilseydik. İki konuda bilgi arz etmek istiyorum. Genel Kurul başlamadan önce mahkemeler devam etti. Bu salon TÜRSAB'ın katkılarıyla oluştu. Bu salonun her santiminde TÜRSAB var. Gelin görün ki bu salonda toplantı yapılmaması için çaba harcandı. Oysa bu salona sığdık. Bu salon Türk turizminin. İstanbul'un en büyük salonunda genel kurul olmasın diye uğraştılar. Ne oldu? Elinize ne geçti? Mevlana'nın dediği gibi siz beni incittiniz ama ben sizi incitmeyeceğim. Az önce Alman Seyahat Acentaları Birliği Başkanı'nı dinlediniz. DRV Genel Kurulu'nu Kuşadası'nda yapacak. Kötü mü yaptık? TÜRSAB'ın çektiği çok zorluklar var. Mahkemelere biz gittik. Burası kin yolu değil. Burası dostluk yolu, hizmet yolu. Ben Kapadokya'daki, Batman'daki arkadaşımın ne halde olduğunu biliyorum. Etik olan her yerde biz varız. 
 
tursab-22.-olagan-genel-kurulu,basaran-ulusoy.jpg2.jpg3.jpg4.jpg
 
Öyle bir süreç yaşattılar ki sizlerle paylaşmak zorundayım. Genel Kurul toplantısı açık oyla yapılır. 1560 acenta arkadaşımdan aldığım oyla divan seçiminin gizli oyla yapılmasını ben talep ediyorum. Bu sürecin bile yakıştığı gibi olmasını istiyorum. Ne demek sandalyeyi zincirle bağla birbirimizin kafasına mı vuracağız? Bunlar bu salonda söylenir mi? Gençlere nasıl örnek olacağız. Bu genel kurulun Türk turizmine örnek olmasını diliyorum. Güzel bir genel kurul olmasını diliyorum. Kapattığınız kapıdan tekrar gireceğinizi unutmayın. Benim veremeyeceğim hesabım yoktur. 50 yıllık cemiyet hayatımın büyük bölümünü TÜRSAB'ta geçirdim.
 
tursab-22.-olagan-genel-kurulu,basaran-ulusoy.jpg2.jpg
 
Bu aileyi sokağa veya sosyal medyaya düşürmedim. Ben TÜRSAB'a bölgeciliği, dinsel faaliyetleri, siyaseti sokmadım. Ama gelin görün ki yaradana şükürler olsun ki emrinizdeyim. Paralel denildi. Bir gazeteye gönderilen evraklarla Başaran Ulusoy'a paralelci denildi. Benden paralelci olur mu? Hatalar insanlar içindir ama insanların en iyisi tövbe içindir. Onlardan tövbe bekliyorum. Benden paralel değil olsa olsa üçgen olur. Bana yakıştırılacak en son laf budur. Acaba bana bir şey olsa vicdanınız sızlamayacak mıydı? Türkiye büyüdü, TÜRSAB büyüdü. Salonlara sığmıyoruz.İyi ki varsınız sağ olun var olun.Bugün burada Kanunu da konuşacağız ama burayı 2 tur operatörüne teslim etmeyeceğiz. Daha çok şey öğreneceksiniz. Küçük acentanın derdini bilmezsiniz. Hesap veremeyeceğim hiç bir şey yok."TÜRSAB Başkanı Ulusoy'un konuşmasının ardından Divan seçimi için sandıklar kuruldu.
Kaynak: Haber Kaynağı
Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.