22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

BEŞİKTAŞ’TA BELEDİYEYE TEPKİ

Beşiktaş Türkali Mahallesindeki Mısırlıbahçe Parkı, belediyeye "yeşil alan olarak kullanması kaydıyla" hibe edilmiş olmasına rağmen, belediye tarafından çok katlı otopark yapılmak isteniyor

BEŞİKTAŞ’TA BELEDİYEYE TEPKİ

25 Haziran 2010 / 15:09

TURİZMİN SESİ-Av. Burçin Aydoğdu
Mahalle halkı Av. Burçin Aydoğdu etrafında toplanarak ayağa kalktı.İSTANBUL- Beşiktaş Türkali Mahallesi Mısırlıbahçe parkı içinde basketbol sahası, kaydıraklar, onlarca ağaç olan büyükçe bir park olarak hizmet veriyor. 2002'de ANAP'ın elindeki Beşiktaş belediyesi burayı Sağlık Ocağı ve Muhtarlık Hizmet Binası yapma gerekçesiyle imara açmaya kalkmıştı. Mahalle sakinleri yüzlerce imza toplayarak belediyeye verdi ve oylama sonucunda ezici bir çoğunlukla bu parkın muhafazasına karar verildi. Şimdi yine sıkıntı günler başladı.

Bu sefer CHP'li belediye oldu bittiye getirip park yerine çok katlı otopark inşası projesini geçirdi... Hatta drenaj çalışmalarını tamamladı. Av. Burçin Aydoğdu belediyenin kendilerini oyaladığını, arayan halka ise: "O konuyu ilgili birime sorduk daha cevap gelmedi" diye geçiştirdiğini belirtti.
Dün (24 Haziran 2010) belediyeden dozerler gelip basket sahasında yıkım yaptı. Mahalleli ayaklandı belediye çalışmayı kesti. Mahalle sakinleri imza toplamaya başladı. Bugün ise muhtarlıkta masa kurulup gelen geçen herkesten imza talep edilmeye balandı. Parkta 60 yıllık ağaçlar var. Bu tarihi ağaçların anıtlar kurulunda kaydı olduğu belirtiliyor.

Av. Burçin Aydoğdu: “Dün dozerle gelip basket sahasının dozer girecek şekilde yıkım yaptılar. Mahalle olarak ayaklandık da devam etmediler. Ayrıca bu park, depremde mahallenin toplanması gereken yer. Resmen öyle belirlenmiş. Ayrıca 2 sokak aşağısında Ihlamurdere akıyor. İlk depremde her halükarda tarumar olacak bir otopark yapıyorlar yani.
CHP'li Beşiktaş Belediyesi kendi otoparkını bir işletmeye kiraya vermiş. Böylece otoparksız kalmış. Böyle bir çareye başvuruyor. Çeşitli haber ajansları gelip bu konuyu çektiler ama ekranlarda göremedik.” Diye konuşuyor.

(Geniş bilgi için Av. Burçin Aydoğdu Cep 0533 253 56 22)
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.