22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

BEYLİKDÜZÜ'NDE BALIK EKMEKLİ FESTİVAL

Beylikdüzü sahilinde bulunan Balıkçı Barınağı'nda düzenlenen Balık Festivali ile halk balığa, yarışmaya, konserlere ve eğlenceye dolu gün geçirirken , balık tutma yarışmasında birinci olan çifte fiber tekne armağan edildi

BEYLİKDÜZÜ'NDE BALIK EKMEKLİ FESTİVAL

19 Eylül 2011 / 20:06

TURİZMİN SESİ


Attila Güvenç
İstanbul(Anayurt)- Beylikdüzü Balık Festivali, olta ve zıpkın ile olmak üzere iki alanda düzenlenen balık tutma yarışmasında Beylikdüzü açıklarına tekneleriyle açılan ve dalarak balık tutan yarışmacılar 3 saatte toplam 300 kilo balık tuttular. Toplam 73 teknenin katıldığı yarışmada, Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun ve beraberindekiler de tekne ile denize açılarak balık tutma yarışmasına katılan balıkçılara eşlik ettiler.Beylikdüzü Belediyesi tarafından yapılan balık festivali, halkın denizle, deniz kültürü ve deniz ürünleri ile daha içli dışlı olması amacını güdüyor.

Balık Festivali'nde zıpkın ile balık tutma kategorisinde Veysel Ata birinci, Ferdi Parpan ikinci, Volkan Vural ise üçüncü oldular. İlk üçe giren yarışmacılar zıpkın, şnorkel ve balık adam elbisesine sahip oldular. Tekneyle açılarak olta ile balık tutma kategorisinde ise Kenan Canboğa-Kemal Kayar ikilisi birinci olurken yarışmacılara, şampiyonluk hediyesi olarak fiber tekne hediye edildi. İkinci Hakan Kocabaş-Ahmet Kalsan çiftine ağ takımı, Üçüncü Levent Yavaş Saim Yüksel çiftine ise olta takımı kazandılar.

10 bin kişiye ücretsiz balık ekmek dağıtıldı
Festival alanında halk balık tutma yarışmalarını izlerken diğer taraftan de pişirilen balıkların tadına baktılar. Balık Festivali'ne destek veren Balıkçı Kenan ve ekibi, 10 bin kişiye ücretsiz balık ekmek ikram ettiler. Etli pilav ikramının da yapıldığı festivalde; Koro Star ve Grup Feluka'nın konserleri de yer alırken sahilde Liman Kafe'nin açılışını da Başkan Uzun yaptı.,

Balık sezonunun açılışını kutlamak ve vatandaşlara balık keyfi ve konserler eşliğinde eğlenceli bir gün yaşatmak için Balık Festivali'ni düzenlediklerini belirten Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun "Balık sezonumuz tüm güzellikleri ile açıldı. Denizlerimiz ekilmeden biçilen tarlalarımızdır. Bu anlamlı sezonu eğlence ve yarışmalarla bütünleştirip halkımıza sunmak istedik. Halkımızın gösterdiği yoğun ilgi bizleri çok mutlu etti. Balık sezonumuzun açılması ile taze balıkları burada kurduğumuz mangallarda pişirerek sunduk. " dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.