BEYOĞLU BELEDİYE BAŞKANI AHMET MİSBAH DEMİRCAN, BEYOĞLU İSTANBUL’UN KALBİDİR
TÜROB Geleneksel Öğle Yemeği Toplantısı’na Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan katıldı
11 Ekim 2018 Perşembe 09:32
TURİZMİN SESİ- Bora ÖZGEN
İSTANBUL- Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan,Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) üyelerinin aylık toplantısına konuk oldu. Beyoğlu Bölgesinde bulunan otel temsilcilerinin sıkıntılarını dinleyen Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan notlarını aldı.
Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Timur Bayındır'dan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'a Samimi Hoşgeldin Karşılaması
Turizmci Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, TÜROB Başkanı Timur Bayındır'a olan sevgisi saygısı samimiyetinden belli oluyor.
Turizmci Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan,salona girişiyle ayaklanan turizmciler sevgi gösterinde bulundu. Başkan Demircan ile ayaküstü konuşan turizmciler hoşgeldiniz dedi. Başkan Ahmet Misbah Demircan ise TÜROB Toplantısına katılan turizmcilerin masalarını tek tek dolaşarak tokalaşarak samimiyetini ifade etti.
Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan Beyoğlu’na bağlı Talimhane, Karaköy ve Dolapdere’nin hızlı gelişimi hakkında verdi. “Kıymetli hazirun, değerli hanımefendiler ve beyfendiler, yeni otelimiz Titanic Downtown Hotel’e hoşgeldiniz sefalar getirdiniz.
15 SENEDİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAPIYORUM
Turizmcilerin; siyasette, insan ilişkilerinde başarılı olması çok daha güçlü. Çünkü bizler insan merkezli çalışıyoruz. Bizi ilgilendiren tek şey müşterimizin memnuniyetidir.Ben TÜRSAB’ta bir dönem kurullarda çalıştım. Başaran abinin listesindeydim” dedi.
BİR MUHİTTE OTEL 5 YILDIZLI OLABİLİR AMA ÇEVRESİ ÇOK ÖNEMLİDİR
Birinci prensip insan odaklı olmak, ikincisi müşterinin, turistin çevre ile olan ilişkisini doğru kurgulamaktır. Aslında bu tamda belediyeciliği tarif ediyor. Herkesi, her şeyle kucaklayıp, ihtiyaçları tarifleyip, ihtiyacı gidermek çok önemlidir. Beyoğlu’ndaki tarihi restorasyonlar, o binaların içlerinin doldurulması ne toptancılıkla olabilirdi ne sanayicilikle. Yol olmadan, belediyecilik olmadan olmaz. Kötü kullanılmış binalar bize kaldı, hamlemizi restorasyonlarla yaparken, içerisini neyle dolduracağımızı, stratejimizi geliştirdik. Bugün ara sokaklarıyla, her şeyiyle gelişti.
- 6.000 yatağımız vardı, şimdi 50.000 den fazla.
- 9.000 işletmemiz vardı, şimdi 19.000 işletmemiz var
- 3.000’den fazla tarihi yapı yenilendi.
Çekim alanının oluşma sebebi bu.
Elbette eksiklerimiz var ama hedefimiz belli. Hedefi belli olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım edemez. Tıpkı bir çocuk gibi nasıl ne olacaksın dediklerinde doktor olacağım gibi bir hedef koyuyorsa, stratejik olarak doğru bir motivasyonla insanlara destek olmak olmazsa olmaz stratejimizdi.
Akan bir nehir gibi, Beyoğlu’ndan Dolapdere’ye kadar yaşayan canlı bir şehir oldu. Şu an bulunduğumuz yer Dolapdere. Şu anda burada sizi ağırlamaktan gurur duyuyoruz. Ben komşu ilçe Kasımpaşalıyım.
VİZE ALMAK İÇİN İNSANLAR DOLAPDERE’YE GELECEK
Şu an Dolapdere’ye otel ve iş merkezleri yapılıyor. Konsolosluk işlerini yapan yer Dolapdere’ye geliyor, vize almak için insanlar buraya gelecek.
KOÇ GRUBU YENİ KÜLTÜR MERKEZİ’Nİ YAPIYOR
Yeni Kültür Merkezi’nin inşaasını Koç Grubu yapıyor. Bunu yapılabilsin diye özel bir çaba sarfettik. Kültür Sanat dünyasının insanları bu çevrede çoktan yer açmaya başladılar. Yenişehir mahallemiz yeni gözde olacak. Yeni yatırımlar, yeni lokantalar, yeni restoranlar gelecek demektir.
Adnan Polat 1000 daire, çok güzel açık bir alışveriş mekânı yapıyor. Rehabilitasyon merkezi ve otopark yapılıyor.
KASIMPAŞA BAHRİYE CADDESİ’NDEN ŞİŞHANE’YE ULAŞMAK MÜMKÜN
Bu tarihi yapılar, yatırımlar Tarlabaşı’nda yeni bitirdiğimiz şu aylarda faaliyete geçecek.
TARLABAŞI 360 PROJESİ İLK ETABINI TAMAMLIYOR
Bir sürü küçük apart oteller orada yapılıyor, yeni yaşamlar başladı. Bu muhiti insanların tercih ettiğini görüyoruz, yaşanabilir bir kent yapma gayreti sarf ediyoruz. Burası hem ucuz, hem fırsatlar yeni, hem de Taksim’e 5 dk...
YENİ BİR NOKTAYI BEYOĞLU’NA KATMA HEYECANINI YAŞIYORUZ
Galataport 2020’de çok iyi bir noktaya gelecek. Sochi Heyeti gelecek, TÜRSAB ile buluşacağız. Onlarla pazarlama teklifinde bulunduk. Galataport’un bitimiyle 1 milyon turist beklentisi var.
HALİÇ PORT KASIMPAŞA’DA START VERDİ. HAZİRUNU ORADA DA AĞIRLAYABİLİRİZ
Buradan bakınca şunu görüyorum: Beyoğlu İstanbul’un kalbi...
Herkes kendi malını pazarlıyor, şu an dolar yükseldi, fiyatlar düştü. Yatırım için doğru yerden alım yapmak lâzım.
BEYOĞLU’NDA BOŞ DÜKKAN KALMADI
Beyoğlu’nda son 1 yılda İstiklal Caddesi’nin bitmesiyle boş dükkanımız kalmadı. Her taraf dolu, her taraf turistle dolu, %90 doluluk var. Buraya hareket geldi.
TURİZM BİZİM İÇİN BİR KURTULUŞ ARACI OLDU
Sütlüce Sahili Beyoğlu Belediyesi sınırları içinde bulunuyor.O bölgeleri de turizme açtık. Turizmci bir başkan olarak turizm gayretimiz devam ediyor. Son durumda Beyoğlu’ndaki kapasitelerimizin dolu olduğunu biliyoruz. Esnaf ciroların 2013 yılı öncesine döndüğünü söylüyor, sadece turist çeşitliliği yok.
DÜNYA’DA NELER OLUP, BİTİYOR?
Bana göre dünyada denizlerle karalar arasında bir çekişme var. 1764’te buharlı makinanın keşfi, hedefi gemilerle ticaret yapmaktı ve dünya ticareti denizler üzerinden her yere yayıldı. Türkiye Devleti, Osmanlı ile birlikte bu rekabeti önlemek için demiryolları yapmıştır.Biliyorsunuz yeni ipek yollarından bahsediliyor. Hem deniz hem demir yolları. Bu yollar bizden geçiyor. Üç yol var, 3’ü de bizim üzerimizden geçiyor. Güney’den gelen güzergahta Kıbrıs üzerinden bize geliyor, yeni ticaret yolları oluşturması yeni dünyanın ticaretini belirliyor. Dijital üretim, her şeyi yeniden şekillendirdi. Sanayi 4.0 ile üretmek çok kolay ve rekabetçi. Gerçek gücün oluştuğu alan, ticaret yolları. Bu memlekette canını ortaya koyma pahasına ecdadımız buna sahip oldu. Herkesin kafasında bu soru var neler oluyor dünyada, bizle neden uğraşıyorlar? Aslında sadece bizimle uğraşmıyorlar.
BİZİM MİLLETİMİZ VATANINDAN ASLA KİMSEYE BİR TAŞINI VERMEZ.
Turizm bugün hakkettiği yerde değil. Gelecek bizim, bizim ülkemizin İstanbul ve Beyoğlu’nda geleceği parlak diye düşünüyorum.
- Geleceğe hep umutla baktım ve umutluyum.
- Krizler hep bir sıçrama yaratır, bu yüzden de umutluyum.
Sizleri Dolapdere’de ağırlamaktan mutluyum diyerek sözlerini sonlandırdı...
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.