22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

BEYOĞLU’NDA ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

“Şişhane Metro Giriş Hattı Bağlantı Yollarının Yenilenmesi, Park, Spor ve Rekreasyon Alanı Tesisi Yapım Projesi” Şişhane'ye nefes aldıracak.

BEYOĞLU’NDA ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

02 Şubat 2011 / 00:30

TURİZMİN SESİ


Beyoğlu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen proje sonunda, bölge halkı spor ve dinlenme alanlarına sahip olurken, Şişhane minibüs durakları da modern görünümüne kavuşacak
Beyoğlu Belediyesi Şişhane bölgesine nefes aldıracak “Şişhane Metro Giriş Hattı Bağlantı Yollarının Yenilenmesi, Park, Spor ve Rekreasyon Alanı Tesisi Yapım Projesi”ni hayata geçiriyor. Proje kapsamında, bölgedeki birçok sokak yeşil alana ve spor alanlarına kavuşacak. Şişhane ve çevresini daha modern, daha geniş yeşil alana sahip bir bölge haline getirecek proje 5 ay sürecek ve 15.000 metrekarenin üzerinde bir alan yenilenecek.

Sokaklarda Değişim
Şişhane bölgesindeki Dr. Bedi Gorbon Sokak ve Arıkay Sokak ana arter olmakla birlikte, Havuz sokak, Güzelce Sokak, Çivici Sokak, Söğütözü Sokak, Küçük Hamam Sokak, Havuz Başı Değirmeni Sokak, Derviş Ahmet Sokak, Ambar Arkası Sokak, Ayni Ali Baba Sokak, Yaşmak Sıyran Sokak ile Ahım Şahım Sokak farklı bir çehreye sahip olacak. Sokakların zemini ve yapısı göz önüne alınarak yapılacak çalışmalarda sokaklara granit parke taşı döşenecek. Yaya yollarının bir kısmı baskı beton, bir kısmı granit parke taşı ile kaplanacak. Proje kapsamında yapılacak oyuna alanları kauçuktan oluşurken, çocuk park alanları çim ve toprakla kapanacak. Parkın yürüyüş yolu ise granit parke olacak.

Minibüs Durakları Yenilenecek
Beyoğlu Belediyesi'nin projesi, yalnız sokakların eski zeminlerini ve bozuk altyapısını düzenlemekle kalmayacak. Süz havuzları ve spor alanları ile ilçe halkının daha yeşil, daha güzel bir Beyoğlu'nda yaşama imkanı sağlayacak. Yeşil alanlarla ve yenilenen sokaklarla nefes alacak olan bölgedeki toplu taşım durakları da yenilecek. Şişli- Şişhane ve Şişli- Alibeyköy- Yeşilpınar minübüs durakları daha modern bir görünüme kavuşacak. Böylece, bölgedeki yolcu taşımacılığındaki trafik karışıklığı giderilecek, bölgedeki taşımacılık daha modern ve düzenli bir hale gelecek.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.