22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

BEYOĞLU’NDA ÇOK ÖZEL BİR SERGİ

Beyoğlu Belediyesi 'Sevgililer Günü'ne özel bir sergiye ev sahipliği yapıyor. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve Atatürk'ün manevi kızı Ülkü Adatepe'nin açılışını birlikte yaptığı sergiye yoğun ilgi var

BEYOĞLU’NDA ÇOK ÖZEL BİR SERGİ

08 Şubat 2011 / 22:46

TURİZMİN SESİ-HANDE KURT


Ülkü Adatepe “ Bu güzel sergiyi açmaktan çok mutluyum. Buraya geldim , kadın çok önemli. Atatürk'ün kıymet verdiği şeylerden bir tanesiydi. Kadınlara çok kıymet verirdi. Biliyorsunuz bütün çocuklarını kızlardan aldı.

Erkeklerin yaptığı her şeyi kızların yapacağına inanırdı. Burada olmaktan çok mutluyum. Sayın Başkanımızı da tebrik ediyorum. “ dedi.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Collection Club 'ı takip ediyoruz; iftihar ediyoruz. Kültür ve sanat hayatı, koleksiyoncuların elinde şekilleniyor. Onların sakladıklarına baktıkça maziye dönüp gücümüzü oradan alıp gelecek planlamasını ona göre yapıyoruz. Şubat ayı , Sevgililer Günü var.

Sevgili kelimesini kullandıktan sonra iş ister istemez hayatın orta noktasına kadınlarımıza geliyor. Her şey onların üzerinde cereyan ediyor. Kadın her şeydir. Kadın, çocuktur,ailedir .

Her şey onun planlaması ile şekilleniyor ve onun planlaması ile hayat buluyor. Dolayısıyla bu seferki temamızın konusu buydu. Ben bu anlamda organizasyona ,destek veren sanatçılara ve koleksiyonerlere teşekkür ediyorum.İyi ki varsınız diyorum.Tekrar tekrar hepinize teşekkür ediyorum. “ dedi.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ,ayrıca gelen davetlilere Ülkü Adatepe'nin imzaladığı kitapları ve dvd'leri hediye etti.

Beyoğlu Belediyesi, ülkemizin tanınmış pek çok sanatçı, yazar, araştırmacı ve koleksiyoncunun oluşturduğu Collection Club'ın “Sevgililer Günü'ne” özel “Koleksiyonlarda Kadın Sergisi'ni” sanatseverlerle buluşturuyor.

41 kadın koleksiyoncunun seçilmiş özel koleksiyonlarından oluşan sergide “kadın” temalı fotoğraflar, Osmanlı Dönemi kartpostalları, fotoğraflarla Yeşilçam'ın kadın sanatçıları, Cumhuriyet'in bayan izcileri, piyango biletlerindeki kadın çizimleri, çizgi romanların kadın kahramanları, oyalar, takılar, parfümler, Afrika Kabilesi'nin takıları gibi obje ve efemeralar bulunuyor. Sergi, 08-18 Şubat 2011 tarihlerinde,Beyoğlu Belediyesi Sanat Galerisi'nde izlenebilecek.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.