22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

BEYOĞLU'NDA “HEPGENǔ PROJESİ

Beyoğlu Belediyesi “HepGenç” Projesi ve Gençlik Merkezi Artık Şişhane'de Gençlerle

BEYOĞLU'NDA “HEPGENǔ PROJESİ

25 Haziran 2011 / 22:41

TURİZMİN SESİ - HABER HANDE KURT / FOTOĞRAFLAR EGEM KURT


“HepGenç Yaşam Koçu Beyoğlu” sloganıyla yedi yıldır yol alan Beyoğlu Belediyesi Gençlik Merkezi ilçedeki gençlere yepyeni dünyalar sunan projeler üreterek gençlerin var olma ihtiyacına karşılık veriyor, onlara yetenekleri doğrultusunda rehberlik ediyor. Gençlerin buluşma noktası olan merkez şimdi Şişhane'deki yeni yerinde gençlerin geleceğini inşa etmeye devam ediyor

Beyoğlu Belediyesi'nin yedi yıldır gerçekleştirdiği gençlik projeleri artık marka... Ve bu marka, Beyoğlulu gençlerle birlikte büyüdü, gelişti, ilçe sınırlarını aştı. Ulusal ve uluslararası alanda model alınan, beğenilen ve ödüllendirilen uygulamalara dönüştü ve bu markanın adına “HepGenç” denildi. Yıllardır hayata geçirdiği “HepGenç” markalı projelerle Beyoğlu'nda genç olmayı avantajlı hale getiren Beyoğlu Belediyesi'nin bu projelerinin yürütüldüğü Beyoğlu Belediyesi Gençlik Merkezi artık yeni adresinde gençlere hizmete devam ediyor.

HepGenç Yaşam Koçu Beyoğlu
Şişhane'deki merkez gerek projeleri, gerek dinamik mimarisi ile Beyoğlu Belediyesi'nin gençlik felsefesini ve gençliğe bakışını da ortaya koyuyor. Yaşantısıyla, dinamizmiyle, organizasyonlarıyla, turizmiyle, gençlik merkezleriyle hep genç, hep canlı, hep diri bir ilçe olan Beyoğlu'nun gençlerine yakışan merkez “HepGenç Yaşam Koçu Beyoğlu” sloganıyla yol alıyor.

“HepGenç Yaşam Koçu Beyoğlu“ ilçedeki gençlerin gelecek planlarını doğru yapabilmeleri için bir rehber ve yol haritası işlevi görüyor. Böylece, üretilen projelerle, gençlik ile geleceği paralel bir şekilde konumlandırılıyor ve çağın modern enstrumanlarıyla gençliği geleceğe taşıyor. Beyoğlu Belediyesi adeta bir yaşam koçu olarak gençlerin potansiyellerini geliştirmeleri konusunda onlara yardım ediyor, seçeneklerini çoğaltıyor, yüreklendiriyor ve destek oluyor. Gençlerin önceliklerini belirlemesinde onlara yardımcı olmak, hedef belirlerken kendine güvenme dürtüsü kazandırmak ve özgüvenlerini en yüksek seviyeye çıkarmak için yapılan çalışmalar öncelikli sırada yer alıyor.

Çok İşlevli Bir Merkez
“HepGenç Yaşam Koçu Beyoğlu” projelerinin planlama ve uygulama üssü olan merkez Beyoğlu'nun en gözde bölgesinde olması sebebiyle de önem arz ediyor. Şişhane metrosunun hemen yanındaki binada hizmet veren merkez İstiklal caddesine, Kasımpaşa'ya, Galata Kulesi'ne yürüme mesafesinde. Beyoğlu'ndaki tüm gençlerin kolayca ulaşabileceği merkezde gençler için hayata geçirilen projelerin başında, Kefken Çevre ve Yaz Kampı, Beyoğlu Kültür Gezisi, yurtdışı öğrenci değişim programı, kişisel gelişim ve meslek edindirme kursları, yüzme okulu, yelken okulu, ,üniversite hazırlık kursları, üniversite tanıtım gezileri, bilgilendirme seminerleri, sergiler ile okullar arası spor turnuvaları geliyor. Beyoğlu'nda yaşayan ve okuyan 15 - 30 yaş arasındaki gençlerin, kültürel, sanatsal ve sosyal gelişiminin desteklendiği merkezde gençler ilgi ve yetenekleri doğrultusunda, yaratıcılıklarını da kullanarak ürettiklerini, yine merkez içinde sunma ve sergileme fırsatı buluyor.

Merkez Sekiz Farklı Bölümle Gençlerin Hizmetinde
Gençlik Merkezi'nin girişindeki sergi salonunda, gençlerin çalışmaları sergileniyor ve haftanın 7 günü ziyarete açık kalıyor. Gençler performans salonunda konser verebiliyor, tiyatro sahneliyor, panel ve konferans düzenleyebiliyor, toplantı organize edebiliyor. Bu çok amaçlı salon 200 kişiyi aynı anda ağırlayabiliyor. Bu salonda, ayrıca, ilçedeki okulların programları da sergileniyor.İlçedeki gençleri ödev ve araştırma yapabilmek için internet kafelerden kurtaran bilgisayar atölyesi toplam 23 bilgisayarla gençlere hizmet veriyor.

Bu atölyede aynı zamanda web tasarımı ve grafik tasarım dersleri de veriliyor. Gençler, el işi atölyesinde el sanatları, resim, fotoğrafçılık branşlarında eğitim alarak yetenekleri doğrultusunda bir gelecek çiziyor. Merkezin, çok amaçlı atölyesi etüt sınıfı olarak da kullanılabilecek şekilde dizayn edildiğinden gençler burada üniversiteye hazırlık derslerine katılabiliyor. Müzik Atölyesi merkezin en renkli ve sesli atölyesi olarak öne çıkıyor. Gençler atölyede, hem eğitmen eşliğinde hem de bireysel olarak müzik yapabiliyor. Ses yalıtımı olan atölyede müzik çalışmaları sırasında dışarı ses gitmiyor. Amfi sahnesi merkezin bahçesinde gençlere hizmet veriyor. 500 kişilik oturma kapasitesine sahip olan amfi gençlerin performanslarını açık havada sergileme imkanı sunuyor. Sahnede, tiyatro, konser, film gösterimi ve çeşitli açık hava etkinlikleri yapılıyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.