22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

BEYOĞLU’NDA RAMAZAN ÇOŞKUSU SAHİLE İNDİ

Beyoğlu Belediyesi'nin Hasköy sahiline kuracağı Ramazan sahnesi İstanbullulara Haliç'in kıyısında unutulmaz Ramazan coşkusu yaşatacak

BEYOĞLU’NDA RAMAZAN ÇOŞKUSU SAHİLE İNDİ

12 Temmuz 2012 / 17:53

TURİZMİN SESİ


Trafiğe açılan eski Galata Köprüsü'nün hemen yanındaki alanda 29 gün boyunca Ramazan ayının ruhuna uygun etkinlikler düzenlenecek, ilçenin çeşitli noktalarda kurulacak iftar sofraları yaklaşık 100 bin kişiyi ağırlayacak Her yıl Ramazan ayı etkinliklerini Taksim Gezi Parkı ve Tepebaşı'nda düzenleyen Beyoğlu Belediyesi bu yıl Ramazan coşkusunu Hasköy Sahili'ne taşıdı. Trafiğe açılan eski Galata Köprüsü'nün hemen yanındaki alana kurulacak sahnede 29 gün boyunca her akşam konserler düzenlenecek, Geleneksel Türk Tiyatrosu'nun en güzel örnekleri sahnelenecek. Alandaki, pamuk şekerciler, macuncular, şerbetçiler ve diğer lezzet stantları eski İstanbul tatlarını ziyaretçilere sunacak.

Her Akşam Ortaoyunu Nostaljisi
Ücretsiz olacak etkinlikler iftar sonrasında başlayacak. Geleneksel Türk Tiyatrosu'nun vazgeçilmezlerinden olan ve yüzyıllar boyu eski Ramazan gecelerinde ailelerin ve komşuların iftardan sonra bir araya gelerek keyifle izledikleri ortaoyunu ile başlayacak. Tarihin derinliklerinden gelen Kavuklu, Pişekar, İbiş ve diğer karakterler izleyenleri eski İstanbul'a götürecek. Gülerken düşündüren oyunlarla seyircinin karşısına çıkacak olan karakterler geçmişe olan özlemi de giderecek.

Konserler İftar Sonrası
Haliç'in kıyısından İstanbul'a yükselecek etkinliklerin konserlerini Tasavvuf Müziği, Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği'nin sevilen isimleri verecek. Etkinlik kapsamında, Ahmet Özhan, Zekai Tunca, Ümit Tokcan, Bekir Ünlüataer, Halil Necipoğlu, Mehmet Kemiksiz, Alp Arslan, Bahtiyar Çakmak, Dursun Ali Erzincanlı, Süleyman Erkişi, Emre Ermiş, Recep Alper Çevirel ve İsmail Yılmaz konser verecek. Sıra geceleri ile renklenecek etkinliklerde Yakarış Müzük Topluluğu, Modern Folk Topluluğu, İBB Halk Topluluğu ile İBB Türk Sanat Topluluğu da sahne alacak. Etkinliklerin bir de yurtdışından misafiri olacak. Mısır Nil Halk Dansları Topluluğu ülkelerinin mistik danslarını Beyoğlu Belediyesi'nin Ramazan sahnesine taşıyacak.

Mahalle Halkı Sokak İftarlarında Buluşacak
Beyoğlu Belediyesi Ramazan ayı boyunca, her akşam semt konaklarında, mahallelerde, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bahçesinde ve Beyoğlu Belediyesi Evlendirme Sarayı'nda iftar sofraları kuracak. Ramazan ayı boyunca yaklaşık 98 bin kişi bu sofralarda oruç açacak. İlçe halkının yoğun ilgi gösterdiği sokak iftarları bu yılda ilçenin belirli sokaklarında Ramazan ayının 20 günü kurularak mahalleliyi bir araya getirecek. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da sevginin, hoşgörünün ve bereketin olduğu bu sofralarda ilçe halkıyla orucunu açacak. İlçe halkının Ramazan ayının manevi havasını birlikte yaşadığı, suyunu paylaştığı, ekmeğini bölüştüğü bu sofralarda her akşam 2 bin kişi ezanın okunmasıyla birlikte hep bir ağızdan dua ederek oruçlarını açacak, aynı sofra etrafında toplanarak, kaynaşmanın ve paylaşmanın keyfini yaşayacak. Beyoğlu Belediyesi ilçede yaşayan hasta ve yaşlıları Ramazan ayı boyunca unutmadı. Hastalığı ve yaşlılığı sebebiyle iftar vakti evinden çıkamayan ve bu sofralara misafir olamayan ihtiyaç sahiplerine gezici iftar aracıyla hergün iftar yemeği servisi yapacak.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.