22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

BEYOĞLU’NDA YEŞİLÇAM RÜZGARI ESECEK

Beyoğlu Belediyesi ve TÜRSAK, Turkcell'in Ana Sponsorluğu'nda bu yıl dördüncüsünü düzenleyeceği “Yeşilçam Ödülleri” ile Türk sinemasına emek verenleri onurlandırıyor.

BEYOĞLU’NDA YEŞİLÇAM RÜZGARI ESECEK

12 Şubat 2011 / 17:05

TURİZMİN SESİ


İstanbulluları Türk sinemasının kalbinin attığı Beyoğlu'nda birçok sinema ve sanat etkinliği ile buluşturacak “Yeşilçam Haftası”, 28 Mart 2011 gecesi Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenecek “4.Yeşilçam Ödül Töreni” ile taçlanacak. Beyoğlu Belediyesi ve TÜRSAK, bu yıl dördüncüsünü düzenleyeceği “Yeşilçam Ödülleri” ile Türk sinemasına emek verenleri onurlandırıyor. Beyoğlu Belediyesi -TÜRSAK Vakfı'nın işbirliğiyle, Turkcell'in Ana Sponsorluğu'nda her yıl gerçekleştirilen ve ülkemizin en geniş katılımlı jürisi tarafından verilen 'Yeşilçam Ödülleri', 28 Mart 2011'de düzenlenecek muhteşem bir törenle sahiplerini bulacak.

3.000 Kişilik Jürisi ile Ülkemizin En Geniş Katılımlı Ödül Töreni
Ülkemizde sinema sanatının kalbinin attığı Beyoğlu'nda, Türk sinemasına emek verenleri onurlandıracak olan 'Yeşilçam Ödülleri' heyecanı, yeni yıl ile birlikte başladı. Sinema dünyasının önemli isimlerinin oylarıyla belirlenen 'Yeşilçam Ödülleri', dördüncü yılında, 2010 yılı boyunca vizyona girmiş Türk filmlerini gündeme taşıyacak. Filmlerin yaratıcı ekiplerinin ve sinema dünyasının temsilcilerinin yer aldığı toplam 800 kişilik Birinci Aşama Seçici Kurulu'nun oy pusulalarını içeren dosyalar 10 Ocak 2011 tarihinde gönderilmeye başlandı.

Birinci aşamadaki sektör jürisinin 13 ayrı dalda belirleyeceği 5 aday filmin oylamaları ise yaklaşık 3.000 kişiden oluşan ikinci aşama jürisi tarafından yapılacak. Bu geniş jürinin belirleyeceği birinciler ise 28 Mart 2011 gecesinde Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda muhteşem bir törenle açıklanacak.

En İyi Film Ödülü 250.000 Türk Lirası
"En İyi Film", "En İyi Yönetmen", "En İyi Senaryo", "En İyi Görüntü Yönetmeni", "En İyi Müzik", "En İyi Kadın Oyuncu", "En İyi Erkek Oyuncu", "En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu", "En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu", "Genç Yetenek" ve “En İyi İlk Film" kategorilerinde verilecek ödül heykelciklerinin yanı sıra "En İyi Film" ödülü 250.000 TL, "En İyi İlk Film" ödülü 50.000 TL ile desteklenecek. Bu yıl ayrıca, "En İyi Yönetmen" ödülü de 50.000 TL para ödülü verilerek desteklenecek.

İki Yeni Ödül Daha Veriliyor
Sinema sektöründen gelen talepler göz önüne alınarak verilen ödüllere bu yıldan itibaren “En İyi Sanat Yönetmeni” ve “En İyi Kurgu” olmak üzere iki yeni ödül eklendi. Böylece 28 Mart 2011 akşamı yapılacak görkemli törende 13 ödül sahibini bulmuş olacak.

Beyoğlu'nda Yeşilçam Haftası
'Yeşilçam Ödülleri'nin dördüncü yılında birçok etkinlik tertip edilecek. 21-28 Mart 2011 tarihleri arasında gerçekleştirilecek “Yeşilçam Haftası”nda, İstanbullular Beyoğlu'nda sinema ve sanatla buluşacak. Hafta boyunca, Türk sinemasının eski ve yeni film gösterimleri, sergiler, Yeşilçam şarkılarından oluşan konserler, “Sinemaskop Beyoğlu” adlı fotoğraf yarışması ile sinema atölyeleri düzenlenecek. Beyoğlu'nun belirli mekanlarında gösterime sunulacak filmler, Türk sinemasının dününü ve bugününü yansıtacak. 7'den 70'e herkese açık olacak filmlerin gösterimleri Beyoğlu Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren semt konakları, Turabibaba Kütüphanesi ve gençlik merkezinde sinemaseverlere ücretsiz sunulacak.

Herkes Sinema İzleyecek
Yeşilçam'ın unutulmayan siyah-beyaz filmleri bilginin ışığıyla aydınlanan Beyoğlu Belediyesi Turabibaba Kütüphanesi'nde İstanbullularla buluşacak. Nostaljik film gösterimleri her gün saat 15.30-17.00 arası kütüphanenin 150 kişilik salonlarında gerçekleştirilecek. Türk sinemasının sevilen isimleri Selda Alkor, Gülşen Bubikoğlu, Ayşen Gruda, Müjdat Gezen, Perran Kutman, Kadir İnanır, Hülya Koçyiğit, Perihan Savaş, Tarık Akan bu bir kütüphanenin salonundan yansıyan beyaz perdeden sevenlerini selamlayacak.

Turabibaba Kütüphanesi'nin yanı sıra, Beyoğlu Belediyesi'nin semt konaklarında da sinema günleri yaşanacak. 2010 yılında vizyona giren ve Yeşilçam Ödülleri'nde finale kalan filmler semt konaklarında bir hafta boyunca gösterime sunulacak. Yeşilçam Haftası'nda gençler ise sinema keyfini açık havada yaşayacak. Hafta boyunca, her gün Beyoğlu Belediyesi Gençlik Merkezi'nin bahçesinde düzenlenecek açık hava sinemasında, gençler, gişe rekorları kıran filmleri, serin bir mart akşamında, dolunay altında izleyecek.

Sinema Tarihine Yolculuk
Beyoğlulu gençler, sinemanın konuşulduğu ve yaşandığı hafta boyunca, Türk sinemasının tarihine ait belge, bilgi, fotoğraf, afiş, cihaz ve filmlerin bir arada olduğu TÜRVAK Sinema-Tiyatro Müzesi ve Sanat Kitaplığı'nı ziyaret edecek. Beyoğlu Belediyesi Gençlik Merkezi tarafından organize edilecek gezide, 14-17 yaş arası gençler, arşivinde, binlerce sinema cihazı, Türk filmleri kopyası, yerli film afişi, sinema-tiyatro fotoğrafı, televizyon programı ve dizi arşivi bulunan müzede, Türk sinema tarihini görme ve öğrenme fırsatı bulacaklar.

Yeşilçam Şarkıları
“Bir Garip Yolcu”, “Kulakların Çınlasın”, “Aşkın Kanunu”, “Dert Bende”, “Buruk Acı”, “Sarmaşık Gülleri”, “Reyhan”, “Senede Bir Gün”, “Feride” ve daha birçok Yeşilçam şarkısı hafta boyunca düzenlenecek konserlerle İstanbullulara sunulacak. Sevilen Fasıl Grubu Türk Kahvesi, Türk Sinemasının unutulmayan ve yıllardır keyifle dinlenen film müziklerinden oluşan repertuarı ile Yeşilçam Haftası'na renk katacak.

Panellerde Sinema Konuşulacak
Yeşilçam Haftası'nda Türk sineması üzerine iki panel düzenlenecek. İstanbul Bilgi Üniversitesi, Marmara Üniversitesi ve İstanbul Kültür Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenecek “Türk Sinemasında Anlatı” ve “Türk Sineması ve İstanbul” konulu paneller Beyoğlu Belediyesi Gençlik Merkezinde gerçekleşecek. 23 Mart 2011 tarihinde düzenlenecek “Türk Sineması ve İstanbul” adlı panelde farklı dönemlerde Türk Sineması'nın çeşitli halleri İstanbul özelinde tartışılacak.Haftanın ikinci paneli 26 Mart 2011 tarihinde düzenlenecek. “Türk Sinemasında Anlatı” adlı panele ,İstanbul Bilgi Üniversitesi, Marmara Üniversitesi ve İstanbul Kültür Üniversitesi'nden katılacak olan konuşmacılar Türk Sineması özelinde bir sinema ve anlatı ilişkisi ele alacaklar.

Osman Sınav Beyoğlu'ndan Bakacak
Film gösterimleri ile İstanbulluları Türk sinemasında keyifli bir yolculuğa çıkaracak Yeşilçam Haftası'nın fotoğraf sergisi Beyoğlu Belediyesi Sanat Galerisi'nde gerçekleşecek. 'Osman Sınav Portreleri' adlı sergi, Türk sinemasının değerli ustalarından, ünlü yönetmen Osman Sınav'ın film setlerinde kamera arkası çalışmalarını kadrajına yerleştiren fotoğraf sanatçısı Reza Hemmatirad'a ait. Sanatçının objektifinden yansıyan 'Osman Sınav Portreleri' 8-18 Mart 2011 tarihleri arasında ziyaret edilebilecek.

Sinemaskop Beyoğlu Fotoğraf Yarışması
“Yeşilçam Haftası”nın bir başka etkinliği olan ''Sinemaskop Beyoğlu'' fotoğraf yarışmasına fotoğraf ve sinema tutkunu tüm gençler katılabilecek. Beyoğlu Belediyesi, Bilgi Üniversitesi Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi işbirliği ile gerçekleştirilecek yarışmanın teması ”Beyoğlu”. Fotoğraflar sinemaskop formatında çekilecek. 1 Şubat- 15 Mart 2011 tarihleri arasında düzenlenecek yarışmada dereceye girenler 21 Mart 2011 tarihinde Belediyesi Gençlik Merkezi Sanat Galerisinde gerçekleşecek törenle ödüllerini alacak. Ödül kazanan ve sergilenmeye değer görülen fotoğraflar, Beyoğlu Belediyesi Gençlik Merkezi Sanat Galerisi'nde etkinlik haftası boyunca sergilenecek.

Turkcell'den Türk Sineması'na Destek
Yeşilçam Ödülleri'nin tanıtıldığı Pera Palas Otel'deki basın toplantısında konuşan Turkcell Kurumsal İletişim ve İlişkilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler, teknoloji şirketi olmanın yanı sıra, bir iletişim şirketi olduklarını ve en güzel iletişimin sanat ile kurulabileceğini ifade etti. Turkcell olarak, Yeşilçam Ödülleri'ne 4 yıldır destek verdiklerini anlatan Öztürkler, “Sanatın kalbinin attığı Beyoğlu'muzun bir sakini olarak, Türk sinemasının seyircisiyle kurduğu iletişimi desteklemenin onurunu yaşıyoruz. Teknoloji devrimini yaşadığımız şu dönemde, sinema filmlerinin geniş kitlelere yayılması, bu kitlelerin bilgilendirilmesinde mobil genişbantın etkili olduğuna inanıyoruz. Biz de 3G'nin Türkiye'ye getirilmesinde öncülük yapan lider teknoloji şirketi olarak, Türk sinemamıza her tür desteği vermeye devam edeceğiz” dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.