22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

BEYRUT’U ODEON TOURS İLE KEŞFEDİN

Arap, Roma, Fransız ve Osmanlı kültürlerinin mükemmel karışımı Beyrut, renkli eğlence hayatı, eşsiz kültür rotaları ve zengin mutfağıyla Şeker Bayramı tatilinde ODEON Tours'la 299 Euro'dan başlayan fiyatlarla keşfedilmeyi bekliyor

BEYRUT’U ODEON TOURS İLE KEŞFEDİN

21 Temmuz 2012 / 12:44

TURİZMİN SESİ


Ünlü Lübnanlı şarkıcı Fairuz, Le Beirut adlı şarkısının bir bölümünde ünlü şehre şöyle sesleniyor: “Seni terk eden delidir ey Beyrut. El üstünde tutulacak şehirsin sen. Benimsin sen ey Beyrut.“ Tarih içinde pek çok uygarlığın izlerini bıraktığı, batı ve doğu dünyasının güzelliklerini bir türlü paylaşamadığı Beyrut, kozmopolit yapısı ve yıllar içinde biriken zenginlikleriyle Şeker Bayramını renklendirecek. ODEON Tours, 18, 19 ile 20 Ağustos'ta Pegasus ve THY uçuş alternatifleriyle yola çıkıyor ve 4 gün boyunca bu özel şehri keşfetme şansı sunuyor.

Arak, muttabel, falafel ve tabule denemek, Osmanlı'nın Beyrut'ta bıraktığı miraslardan olan Hamidiye Saat Kulesi ve Selimiye Kışlaları'nın bir kopyası olan Askeri Kışlaları (Grand Serail) tanımak, ayrıca Muhammed El Emin Camisi ile yan yana duran Maruni Kilisesi'ni görmek için ODEON Tours, bayramda 299 Euro'dan başlayan fiyatlarla Beyrut turu fırsatı sunuyor.

Lübnan'ın kalbi Beyrut, Beyrut'un merkezi Downtown
İlk olarak şehir merkezini (Downtown) ve yakınındaki Beyrut'un gece hayatıyla ünlü caddesi Gemayzeh'i keşfe çıkarak işe başlanabilir. Lüks mağazaların ve gösterişli iş merkezlerinin bulunduğu Downtown'dan sonra Gemayzeh Caddesi'nde şık restoranlarda, dolu kafelerde ve geceleri cıvıl cıvıl olan barlarda Beyrut'un canlı yüzü ortaya çıkıyor. Beyrut şehir turu ile şehrin coğrafi dağılımı ve önemli noktaları detaylarıyla paylaşılacak. Tur kapsamında, Hamra Bölgesi (Modern Şehir), Güvercinler Kayası, Martyrs (Şehitler) Meydanı panoramik olarak geziliyor.

Beyrut turunda ilk gerçekleştirilecek ekstra tur ise, Harisa & Jeita & Biblos yörelerine yönelik yapılacak. Gezi kapsamında, ilk olarak Harissa'ya gidilecek, teleferikle tepeye çıkılarak muhteşem manzaraya tanık olunacak, meşhur Meryem Ana heykeli görülecek ve ardından dünyanın en eski limanlarından biri olan Biblos ve dünyanın 3. büyük doğal mağarası Jeita ziyaret edilecek. Beyrut'a yarım saat mesafede, Lübnan Dağları'nın eteklerinde, Köpek Nehri'nin kenarında yer alan Jeita Mağaraları, ilginç karstik oluşumlarıyla ve büyüklüğü ile dikkat çekiyor. Papirus anlamına gelen Biblos, Mısırlıların ve Romalıların miras bıraktığı antik liman, Kraliyet Mezarlığı, Mısır Tapınağı ve Roma Tiyatrosu ile sizi M.Ö. 7000'li yıllara kadar götürecek. Diğer bir bir ekstra tur da Baalbeck & Anjar & Ksara. Turda Beyrut'tan 85 km. uzaklıktaki Lübnan Dağı'nın üzerinden Beqaa'dan geçerek varılacak, Lübnan'daki dünyanın sayılı harikalarından biri olan Roma İmparatorluğu hazinesi Baalbec görülecek. Şarap tadımı için Ksara Mağarası'na yapılacak ziyaretin ardından ise Anjar'da tarihi Emevi kalıntıları gezilecek.

Bir başka ekstra tur alternatifi ise, Deir El Qamar ve Beiteddine olacak. Lübnan'ın eski başkenti olan ve görkemli villalar ve muz bahçeleriyle süslü olan Deir El Qamar, Emir Fahrettin tarafından yaptırılan sarayı ve camisiyle de meşhur. “Ay Manastırı” anlamına gelen bölgeyi gezdikten sonra yine Dürzilerin yoğun bir şekilde yaşadığı Beiteddine bölgesi ve Emir Bechir Sarayı görülecek. 299 Euro'dan başlayan fiyatlarla sunulan Şeker Bayramı Beyrut Turu'na katılmak için siz de 444 0 684'ü arayabilir www.odeontatil.com  adresine ulaşabilirsiniz.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.