22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

BEZ TORBA FİLE İLE ÇARŞI PAZAR GÜNLERİ

Bakırköy Belediyesi, bölgesinde yaşayan yurttaşlarına ücretsiz bez torba, file ve doğada kısa sürede eriyen bio bozunur poşetler dağıtmaya başladı

BEZ TORBA FİLE İLE ÇARŞI PAZAR GÜNLERİ

18 Eylül 2011 / 08:38

TURİZMİN SESİ


Özgür Güvenç
İstanbul(Anayurt)- Bozulmaya başladıklarında çevreye zararlı kimyasallar yaymaya başlayan ve besin zincirimizi yavaş yavaş kirleten naylon poşetlere karşı Bakırköy Belediyesi Çevre Koruma Müdürlüğü tarafından vatandaşlara dağıtılmaya başlayan uzun süreli kullanımlı torbalar vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor. Naylon poşete karşı bez torba artık ciddiye alınmalı diyen Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, Bakırköy'de bu konuda büyük bir çalışma başlattıklarını açıkladı.

Şimdiye kadar 100.000'in üzerinde sağlıklı bez torbalardan dağıttıklarını söyleyen Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, ''Çocuklarımızın dolayısıyla dünyamızın da geleceğini düşünmeliyiz, biz de Bakırköy Belediyesi olarak küçük bir adım attık ve evlerimize giren naylon poşet sayısını azaltarak işe başladık. Dünyada birçok gelişmiş ülkenin başlattığı bu sosyal sorumluluğa katkı sağlamak istedik. Annelerimizin kullandığı Pazar filelerine geri dönmeyi, çocuklarımıza çevre bilincini aşılamayı istedik. Çeşitli firma ve kuruluşların desteği ile dağıttığımız bez çanta sayılarını arttıracağız. Yakında Bakırköy'lü yurttaşlarımızın tümü alışverişlerinde bez poşet kullanacaktır.'' dedi.

Yalnızca 1 dakikalığına bile kullanılan bir naylon poşetin doğada yok olması için aradan tam bin yıl geçmesi gerekiyor. Dünya doğa vakfının araştırmasına göre ise naylon poşetlerden dolayı her yıl 100.000 binin üzerinde balina, fok, su kaplumbağası ve kuş ölümleri oluyor. Karada ise yine durum aynı, birçok kara hayvanı da ya hastalanarak ya da direkt yuttukları için poşetlerden dolayı boğularak ölüyorlar. Bütün bunları göz önüne alan Bakırköy Belediyesi Çevre Koruma Müdürlüğü tarafından vatandaşlara dağıtılmaya başlayan uzun süreli kullanımlı torbalar vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.