22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

BİGALI KÖYÜ ATATÜRK EVİ

Çanakkale Savaşları sırasında Bigalı Köyünde bulunan ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün de bir süre kaldığı ev olan “Atatürk Evi “ bölgeye gelenler tarafından büyük bir ilgi ile ziyaret ediliyor.

BİGALI KÖYÜ ATATÜRK EVİ

02 Ağustos 2009 / 14:54

TURİZMİN SESİ


Her gün yüzlerce kişinin geldiği Bigalı Köyü Atatürk Evi içerisinde Mustafa Kemal'in kullandığı bazı eşyalar, sivil ve askeri kıyafetleri ile fotoğraflar sergileniyor. Yerel mimarinin geleneksel bir örneğini teşkil eden evin zemin katında mutfak, kiler ve ahır; üst katında ise oturma, çalışma ve yatak odaları bulunuyor.

Evin dışında bulunan avlu ve bahçe yüksek duvarlarla çevrili bulunurken, bahçede savaşları anlatan küçük de bir sergi yer alıyor. Müzenin işletmesini ise Milli Park Müdürlüğü yapıyor.

 

BİGALI KÖYÜ ATATÜRK EVİ MÜZESİ
Bigalı Atatürk Evi Müzesi Mustafa Kemal'in 19. Tümen karargahı olarak Çanakkale Savaşları sırasında kullandığı ev, Cumhuriyetin 50. yılında ( 1973 yılında) müze olarak düzenlemiştir.Müzede Atatürk'ün şahsi eşyaları, sivil ve askeri kıyafetleri ile fotoğrafları sergilenmektedir.Bu evin alt katında iki, üst katında üç odası bulunmaktadır.

Bunlardan üst katta Atatürk'ün çalışma ve yatak odası ile yaverinin odası bulunmaktadır. Burada Atatürk'ün kişisel eşyaları, deri evrak çantası, sivil ve askeri giysileri, günlük mutfak eşyaları ve fotoğraflar sergilenmektedir.

Atatürk bu evde 275 kg.lık mermiyi omuzu ile kaldırıp top namlusuna süren Seyit Onbaşı'nın öyküsünü dinlemiştir.
ÇAMYAYLA ATATÜRK EVİ MÜZESİ
Yer : Bigalı Köyü Çanakkale
Tel: 0286 834 72 72

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.