22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

BİHTER MARKASI TESCİLLENDİ

Yayınlandığı ilk günden itibaren izlenme rekorları kıran Kanal D 'nin sevilen ve ilgili ile izlenen Aşk-memnu dizisinin Bihter' inin ismi tescillendi

BİHTER MARKASI TESCİLLENDİ

27 Haziran 2010 / 00:38

TURİZMİN SESİ
Perşembe akşamların vazgeçilmezi ve reyting rekorları kıran sevilen dizi Aşk-ı Memnu, sadece senaryo olarak değil dizide ki karakterlerin giyim, kuşam, davranışları, rol ve replikleri ile de güncel hayatımız içinde geniş yer alıyor. Dizi ile özdeşleşen rol kahramanları ve onların isimleri birçok kişinin sosyal yaşamlarını dahi çeşitli şekillerde etkilerken, bu durumdan ticari açıdan faydalanmak isteyen bazı girişimciler dizilerin ve dizi karakterlerinin isimlerini sıra ile tescil ettiriyorlar.

Durum böyle olunca Bihter isminin de "kozmetik ve kişisel bakım ürünleri, parfüm, sabun, parlatıcı, cila, tekstil, gıda, yiyecek içecek, eğitim, muhasebecilik, mühendislik, reklamcılık, halklar ilişkiler gibi daha birçok sektörlerde marka ismi olarak tescil edilmek üzere başvurusunun yapıldığını görmekteyiz.

Aşk-ı Memnu bisküvileri, Aşk-ı Memnu çikolataları, Aşk-ı Memnu yumurtaları, Aşk-ı Memnu bebek mamaları, Bihter sabunları, Bihter parfümleri gibi Behlül fındıkları, Behlül çorbası, Behlül tereyağı gibi isimlerin markalar olarak hayatımızda yer alması da kuşkusuz kaçınılmaz bir son olacaktır.

Konu ile ilgili açıklama yapan Adres Patent Marka ve Patent Danışmanı Arzu ÇORUH; Firmalar marka tescil işlemlerini öncelikle üretim yaptıkları veya hizmet verdikleri sınıfları kapsamında tescil ettirmeleri gerekmektedir. Bununla birlikte ileriki dönemlerde faaliyet gösterebilecekleri veya yeni atılımlarda bulunabilecekleri sektörleri de kapsamı altına alacak geniş çapta tescil ettirmeleri tavsiyemizdir.

Bihter markasında olduğu gibi diğer televizyon kanallarında da yayınlanmakta olan ve uzun süre gündemimizi meşgul eden bu tür dizilerde görmeye alışık olduğumuz bu tür tescil işlemleri hakkında Adres Patent olarak tavsiyemiz; Dizi, film isimlerinin veya dizi karakterlerinin isimlerinin ilgi uyandırması, kitleler üzerinde sürükleyicilik etkisi yaratması sebebi ile ticari zeka sahibi kişiler açısından değişik şekillerde değerlendirilmeye çalışılsa da üçüncü şahıslardan önce bu isim veya isimlerin konunun asıl sahibi olan film yapım şirketleri tarafından alınmasıdır. Ticari olarak değerlendirilmesidir.
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.