22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

BİLECİK, SON YILLARDA SADECE YERLİ DEĞİL YABANCI YATIRIMCILARIN DA BÜYÜK İLGİSİNİ ÇEKİYOR

Son yıllarda Sosyal tesis sayısında ciddi artış yaşanan şehirlerden biri olan Bilecik’te çalışmalar devam ediyor

Bilecik, son yıllarda sadece yerli değil yabancı yatırımcıların da büyük ilgisini çekiyor

21 Ocak 2019 Pazartesi 21:51

TURİZMİN SESİ


Flatfy Bilecik satılık daire  verilerine göre ise vatandaşlar yapılan tesislere büyük ilgi gösteriyor ve konut fiyatları bu durumdan doğrudan etkileniyor. Aynı zamanda şehirde yapılan sosyal tesislere büyük ilgi gösterilmesi yeni tesislerin yapılması için çalışmalarının hızını arttırıyor. Kış aylarında olmasına rağmen çalışmalar kısa süreli aralar hariç durmuyor. İstasyon Mahallesine yapılan kapalı halı saha çalışmaları ise çeşitlendirilerek devam ediliyor. Kapalı halı saha içerisinde yapılması düşünen kafe salonu ve diğer sosyal yaşam alanları projeye dahil edildi. Projenin son hızla devam ettiğini dile getiren Belediye Başkanı, Gençlerin ve vatandaşların vakit geçirmeye doyamayacağı bir alan yaptıklarını dile getirdi.

Türkiye’de konut satışlarında durgunluk yaşamayan şehirlerden biri olan Bilecik, son yıllarda sadece yerli değil yabancı yatırımcıların da büyük ilgisini çekiyor. Kısa ve uzun süreli yatırımlar için ideal şehirlerden biri haline gelen Bilecik’te yapılan projeler, oldukça modern ve güçlü bir altyapı üzerine kuruluyor. Şehirde artan sosyal olanaklar ve güçlenen altyapı ise eski konutlar dahil olmak üzere şehrin konut fiyatlarını doğrudan etkiliyor. Bölgede kentsel dönüşüm çalışmalarında daha çok sağlamlaştırma adımları atılıyor. 2018 Son çeyreğinde hızlandırılan çalışmalar, son günlerde hava şartlarına rağmen hızını arttırmış durumda. Flatfy tarafından açıklanan verilere göre oldukça dikkat çekici bir artış yaşanan Bilecik’te, gelecek yıllarda konut fiyatları ciddi noktaları bulabilir. Bununla beraber Bilecik’in düşük yüz ölçümü ise bu artışın hızlanmasında büyük katkı oynayabilir. Şehirde imar alanlarının sınırlı olması, arsaların hızla tükenmesine neden oluyor.

2019 Adana İçin Atılım Yılı Olacak!
Adana Ticaret Odası (ATO) Başkanı yaptığı açıklamalarda 2019’ın Adana için atılım yılı olacağını ve 2018 yılında yakalanan ivmenin hızla devam edeceğini dile getirdi. Türkiye’de yaşanan emlak ve piyasa durgunluğundan en az etkilenen şehirlerden biri olmayı Başaran Adana’da Belediyeler tarafından yapılan sosyal konut satışları, emlak piyasasını hareketlendirdi. Belediyeler tarafından yapılan satışlar Adana’da ciddi hareketlilik sağlanırken, özel firmalarda bu hareketlilikten payını aldı. Belediye tarafından 2018 yılında dar gelirliler için yapılan sosyal konutlar büyük ilgi görürken yine özel şirketlerin yaptığı projeler de yoğun ilgiyle karşılaştı. Adana’da son yıllarda yaşanan dikey mimarinin aksine yatay mimarinin ağırlıklı olarak kullanıldığı 2018 senesinde vatandaş, yapılan yeniliklerden memnun kaldı. Geniş alanlarda bahçeli evler Adana’da sıkça tercih edilirken, kentsel dönüşüm çalışmaları ise önemini korudu.

Adana satılık daire almak isteyen vatandaşlar kentsel dönüşüm projelerinde yerel yönetim ve özel firmalar tarafından yapılan konutları tercih ederken, yapılan yeni konutlar şehrin yapısını pozitif yönde değiştirdi. Metruk binaların yıkımı ile şehirde sosyal güven artarken, yıkılan binalarda yapılan sosyal tesis çalışmaları ise şehrin farklı bölgelerine canlılık getirdi. Türkiye’de belediyeler tarafından son yıllarda sıkça yapılan bu işlemi başarıyla uygulayan Belediyelerden biri olmayı başaran Adana Belediyesi ise ilgiyi üzerine çekti. 2019 Yılında emlak fiyatlarında yaşanacak olan artışa rağmen bölgede konut satışlarının artmasını bekleyen emlak uzmanları, Adana’nın Türkiye için oldukça değerli olduğunu dile getirdi.

flatfy-bilecik-satilik-daire.jpg
Flatfy tarafından açıklanan 2018 yılının son verilerinde de ilginç görüntüler veren Adana’da, 4 + 1 odalı evlerin fiyatları dikkat çekici olurken, 1 + 1 odalı evlerde ise oldukça uygun fiyatlar gözüküyor. 1 Odalı evlerin aksine 2 + 1 evler ise Adana’da 200 Bin TL barajını geçmiş durumda. 2 ve 3 odalı evlerde fiyat farkı çok olmaması ise yapılan yeni projelerde 2 + 1 evlerin oldukça geniş tutulması olarak gösteriliyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.