BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI DR. FARUK ÖZLÜ, “TÜRKİYE’NİN GELECEĞİ, YÜKSEK TEKNOLOJİ VE YÜKSEK KATMA DEĞERDEDİR”
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, şunları söyledi: “Türkiye’nin geleceği, yüksek teknoloji ve yüksek katma değerdedir
06 Nisan 2018 Cuma 20:32
TURİZMİN SESİ
Ülkemizi bilim merkezi, teknoloji üssü ve ileri sanayi ülkesi yapmayı hedeflediklerini kaydeden Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, şunları söyledi: “Türkiye’nin geleceği, yüksek teknoloji ve yüksek katma değerdedir. Türkiye’yi bilim merkezi, teknoloji üssü, ileri sanayi ülkesi yapma hedefimizde, ülkemiz sanayisinin sıçrama yapmasını, gelecek 10 yıl içinde imalat sanayisini ve yerli ara malı üretimini katlamasını planlıyoruz. İthal ara malı ürünlerin, ülkemizde üretilmesi konusu, milli bir hedeftir. Bunu hep birlikte başarmak zorundayız. 1,3 dolar seviyesinde olan ihracatımızın kilogram değerini, en az 3 dolar seviyesine çıkarmamız gerekiyor. İhraç ettiğimiz ürünlerin teknoloji içeriğini de artırmayı hedefliyoruz” dedi.
10 yılda ithal cep telefonlarına 24 milyar dolar ödendi
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın katılımıyla, Türk Elektronik Sanayicileri Derneği (TESİD) tarafından ‘Türkiye Elektronik Sanayi Zirvesi’, 30 Mart 2018 Cuma günü, Ümraniye Hilton Garden Inn Hotel’de düzenlendi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, TESİD Başkanı C.Müjdat Altay, Bakanlık yetkilileri, TESİD üyeleri, Canovate Group Yönetim Kurulu Başkanı Can Gür’ün aralarında bulunduğu iş insanları katıldı. Tüm gün süren zirvede, bakanlık, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve iş insanları, sektörün yüksek ve milli teknoloji üretimini artırmasına yönelik görüş ve önerilerini paylaştı.
Zirvenin öğleden önceki bölümünde; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, TESİD Başkanı Müjdat Altay ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Genel Müdürü Zübeyde Çağlayan, birer konuşma yaptı. Türkiye’nin son 10 yılda ithal ettiği cep telefonlarına 24 milyar dolar ödediğine dikkat çeken Bakan Dr. Faruk Özlü, teknoloji açığı kapatıldığında cari açığın da kapatılacağını belirtti. Otomotiv, sağlık, bilişim, havacılık, savunma gibi sektörlerin merkezinde elektronik sektörünün geldiğini anlatan Bakan Dr. Faruk Özlü, geçtiğimiz yıl 10 milyar doların üzerinde ihracatı olan, 700 milyon dolardan fazla a-ge çalışması yapan elektronik sektörünün, tüm sektörlere girdi sağladığını kaydetti.
Milli çözümler geliştirilmesi hedefleniyor
Büyümenin lokomotifinin elektronik ve imalat sanayisi olduğunu ifade eden Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Genel Müdürü Zübeyde Çağlayan, şunları anlattı: “Yerlileştirmedeki artış ve 4.0 endüstri alanlarında yaptığımız çalışmalar ile yüksek teknolojili ürünlerin payını artırmayı istiyoruz. Elektronik sanayimizi, milli çözümler ile geliştirmek en büyük hedefimizdir” diye konuştu. Elektronik sektöründeki ar-ge payının tüm sektörlerin ortalamasından 8 kat fazla olarak %8 civarında olduğunu kaydeden TESİD Başkanı Müjdat Altay, ülkemizin teknolojide yapacağı sıçramaya sektör olarak hazır olduklarını belirtti. TESİD Yönetim Kurulu Başkan Vekili Suat Bengür yaptığı konuşmada, dernek olarak, nesnelerin interneti, siber güvenlik, yapay zeka gibi konulara odaklandıklarını sözlerine ekledi. Zirvenin öğleden sonraki bölümünde, sektörün genel durum değerlendirmesi yapıldı.
Sanayide Yüksek Teknolojiye Geçiş Programı
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından, sanayi üretiminde katma değeri ve ileri teknoloji ürünlerini artırmak maksadıyla ‘Sanayide Yüksek Teknolojiye Geçiş Programı’ başlatıldı. Program kapsamında, sektör odaklı bir yaklaşım ile sanayimizin rekabet gücünü artıracak ve ithal bağımlılığını azaltacak ürün ve projelerin geliştirilmesi ve global pazara entegrasyonu hedeflenmektedir. ‘Sanayide Yüksek Teknolojiye Geçiş Programı’ kapsamında, elektronik ve elektrik sanayi, odak sektörler arasında yer almaktadır.
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.