22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

BİR YIL 92 ETKİNLİK DÜZENLENDİ

Anadolu Üniversitesi Turizm Araştırma ve Uygulama Birimi'nde, faaliyetlerine başladığı Kasım 2010 ile Ekim 2011 tarihlerini kapsayan bir yılda toplam 92 etkinliğin düzenlendiği açıklandı

BİR YIL 92 ETKİNLİK DÜZENLENDİ

26 Ekim 2011 / 11:22

TURİZMİN SESİ
Turizm Araştırma ve Uygulama Birimi Müdürü Prof. Dr. Nazmi KOZAK, faaliyetlerine başlarken hedeflerinin farklı bir içerikte, öncelikle Eskişehir halkına yönelik olmak üzere, Anadolu Üniversitesi ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde öğretim gören öğrencileri de içine alan çalışmalar yapmak olduğunu söyledi. Hedeflerine önemli oranda ulaştıklarını söyleyen Prof. Dr. Kozak, Birim'in faaliyetlerine başladığı Kasım 2010 tarihinden bu yana gerçekleştirilen 92 etkinliğin arasında pek çok ilk'in gerçekleştirildiğini söyledi. Söz konusu ilk'ler arasında; “Odunpazarı Turizm Geliştirme Arama Konferansı”, turizm karikatürleri sokak sergisi, Anadolu Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu öğrencilerinin Eskişehir turizminin geliştirilmesine yönelik hazırladıkları projelerin yanı sıra, ilköğretim öğrencilerine yönelik turizm eğitimi ile Eskişehir'in ilçe ve köylerine yönelik turizm bilinçlendirme eğitimlerinin de yer aldığını belirtti.

Turizm Araştırma ve Uygulama Birim'inde son bir yıl içerisinde Eskişehir halkına ve üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen etkinliklerin konularına göre dağılımı şu şekilde: 29 konferans, 24 eğitim, 9 akademik söyleşi, 7 yabancı ülke tanıtımı, 6 sergi, 6 proje sunumu, 4 inceleme gezisi, 2 arama konferansı, 1 araştırma paylaşım çalıştayı, 1 disiplinlerarsı turizm çalıştayı, 1 fuar katılımı, 1 seminer ve 1 sektörel eğitim. Turizm Araştırma ve Uygulama Birimi Müdürü Prof. Dr. Nazmi KOZAK, 2011-2012 eğitim – öğretim yılında da faaliyetlerin düzenli olarak gerçekleştirilmeye devam etmeyi amaçladıklarını, yeni dönemde Birim'in etkinliklerine kültürel ve sanatsal etkinliklerin daha fazla yer alacağını söyledi.
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.