22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

BİSİKLETÇİLER KARACABEY’E ULAŞTI

Çanakkale Şehitleri Abidesi’nden aldıkları, Çanakkale savaşlarında binlerce şehidimizin kanıyla sulanmış toprağı Anıtkabir’e götürmek üzere 12 Mart 2015 Perşembe günü yola çıktılar

Bisikletçiler Karacabey’e Ulaştı

13 Mart 2015 / 23:31

TURİZMİN SESİ

SARDOS ve KEDOST’tan 4 kişinin de yer aldığı ve Keşan Belediyesi’nin desteklediği 13 kişilik “100’üncü Yılda Ata’mızın Yolunda Abideden Anıtkabir’e” bisiklet ekibi, 11 Mart Çarşamba günü Çanakkale Şehitleri Abidesi’nden aldıkları, Çanakkale savaşlarında binlerce şehidimizin kanıyla sulanmış toprağı Anıtkabir’e götürmek üzere 12 Mart 2015 Perşembe günü yola çıktılar.Faruk Eker (Edirne-Keşan), Muammer Taşkıran (Edirne-Keşan), Ayhan Altındiş (Edirne-Keşan), Mahmut Aksu (Edirne-Keşan), Şakir Çorbacı (Çanakkale), Bülent Çakıroğlu (Çanakkale), Hülya Kirenci (Çanakkale), Oktay Doğramacı (Bursa), Ali Kahriman (Çanakkale), Enes Çalışkan (Ankara), Reşit Çelik (Ankara), Eyüp Selim Lüleci (Çanakkale), Dinçer Gümüş (Ankara)’ten oluşan“Abide'den Anıtkabir'e" ekibi, “100'üncü Yılda Atamızın Yolunda” sloganıyla 12 Mart 2015 Perşembe günü saat 08.30'da Çanakkale Truva Atı’nın önünde buluşarak bu anlamlı yolculuğa başladı. 

sardos,kedost,anitkabir,canakkale,kesan-belediye-baskani-mehmet-ozcan,2.jpg
 
Hareketten önce grup adına konuşan Faruk Eker, şunları söyledi “ Bu yolculuk bizim için bir gurur  ve onur yolculuğudur. Bu yolculuk bizim için atalarımıza şehitlerimize bir minnet borcudur.  Bununla çok gurur duyuyoruz. Keşke bu yolculukta Çanakkale Valimiz de yanımızda olsaydı. Maalesef onu göremedik. Ama bu yolculukta bütün desteğini esirgemeyen her zaman  her türlü konuda, milli davamıza sahip çıkan Keşan Belediyemize ve Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’a desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz”İlk gün akşamı 100 kilometrelik Çanakkale-Biga etabını tamamlayarak Biga’da konaklayan ekip, 13 Mart 2015 Cuma günü akşamı da programlandığı şekilde Karacabey’e ulaşarak geceyi burada geçirdi.
 
sardos,kedost,anitkabir,canakkale,kesan-belediye-baskani-mehmet-ozcan.3.jpg
 
“100.Yılda Ata’mızın Yolunda “ Bisiklet Ekibi , 14 Mart 2015 akşamı Bursa, 15 Mart 2015 akşamı Eskişehir, 16 Mart 2015 akşamı Sivrihisar, 17 Mart 2015 akşamı Polatlı'da konakladıktan sonra, 18 Mart 2015 tarihinde 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’ni bize armağan eden 250.000 şehidimizin yattığı Şehitler Abidesi’nden aldığı toprağı Ata’mıza, Anıtkabir’e ulaştıracak.
 
Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.