22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

BODRUM AŞIĞI BİR YELKENCİ

Marina Yacht Club'ın sahibi ve işletmecisi olan Şenkar Öztüzün tam bir Bodrum aşığı

BODRUM AŞIĞI BİR YELKENCİ

01 Mayıs 2009 / 20:15

TURİZMİN SESİ-DERYA DUYSAK


Yüksek öğrenimini siyasal bilimler alanında tamamladıktan sonra iş hayatına İstanbul'da tekstil sektöründe başlayıp yöneticilik ve firma sahipliğiyle devam eden Öztüzün'ün Bodrum sevdası 1993 yılında Bodrum'a yerleşmesini sağlamış. 1994 yılında Bodrum barlar sokağı'nda Avlu Bar ile mekan işletmeciliğine adım atan Öztüzün, ardından Bodrum merkezde Liman Köftecisi ve Marina Yacht Club'ın sahibi ve işletmecisi olmuş. Aynı zamanda eski milli yelkenci ve Türkiye şampiyonu olan Öztüzün 1994 yılında Bodrum'da ilk optimist sporcularını yetiştirmiş ve yetiştirdiği sporculardan bir çok Türkiye şampiyonu ve milli yelkenci çıkmış.

Marina Yacht Club yıllık 300 bin misafir kapasitesiyle Bodrum'un en yüksek performansa sahip işletmecisi. Yaz sezonunda günlük ortalama 1000-1500 misafir ağırlayan mekanda yaklaşık 100 personel çalışıyor. Yaz-kış hizmet veriyor olması nedeniyle Bodrum'da yaşayan veya sık sık gelip giden misafirlerin uğrak yeri olma özelliğini sürdürüyor. Bodrum'un eğlence mekanı olmaktan çok insanların bir araya gelip sohbet edebilecekleri, kaliteli müzik dinleyebilecekleri sosyal bir ortam olması Marina Yacht Club'ı farklı kılan.

Uzun zamandır Bodrum'da işletmecilik yapmanın avantajı ile misafirlerinin beklentilerini daha iyi gözlemleyerek, bu beklentilere yönelik hizmet vermeye çalışarak istikrarı koruduklarını söyleyen işletmenin yöneticisi Şenkar Öztüzün; “İletmenin bir ekip çalışması olduğunu düşünerek, kalifiye ve kaliteli profesyonellerle oluşturduğumuz ekibin de istikrarlı bir şekilde hizmet vermesinin katkısı çok büyüktür. Bu tarz işletme ile ilgili yatırım yapan arkadaşlara tavsiyem kısa dönemli, günlük kazançların yerine, uzun vadeli planlarla belli bir konsept ile başlayıp o çizgiyi günlük iniş çıkışlarda gelir kaygısıyla işletmenin tarzında sık sık değişikliklere gitmeden, inandıkları konseptte direnmeleridir” diyerek açıklamada bulundu.

Öztüzün; “Bodrum'da faaliyet gösteren işletmelerin kesinlikle uluslararası standartlara uyması gerekiyor. Bodrum'daki işletmelerin başarı kriterleri; uluslar arası standartlara sahip olması, istikrarlı ve fiyat & kalite dengesinin sağlıklı olmasıdır. Başarı göreceli, herkese göre değişen bir kavramdır. Ben yaptığım işlerde önce kendim tatmin olmalıyım diye düşünüyorum ve bulunduğunuz sektörde çok sık kullanılan “hizmette sınır yoktur” lafı benim için gerçekten de çok geçerli ve doğru bir laftır. İşletmecilikte hizmetin sonunun olmadığını her zaman yeniliklere açık olmak gerektiğine inanıyorum. Her zaman sizden daha iyi ürünler sunan işletmelerle karşılaşmak yapılacak daha çok şeyin olduğunu gösteriyor.

Bu nedenle bu işte hiçbir zaman tamam, artık bu iş oldu deyip kenara çekilmiyorsun. Onun için başlangıç ve şuan bulunduğum nokta açısından kendimi başarılı bulmakla beraber, hiçbir zaman tam başardım deme imkanım olmuyor. Uzun zamandır o kadar yoğun çalışıyoruz ki pişman olmaya ayıracak vaktim hiç olmadı. Bu konuda tabii çok başarılı olup da benim bilmediğim birçok işletme olduğuna eminim. Kimsenin emeğine saygısızlık yapmak istemem. Ancak benim gidip görebildiğim işletmeler içersinde saymak gerekirse, Küba, Denizhan, Sünger, Berk, Memedof, Halikarnas, Kocadon, Vittoria, Gemibaşı, Körfez, Hadigari, Sait, Alşipel, Shipahoy diyebilirim. Bu işletmeleri uzun yıllardır istikrar içersinde Bodrum'a kaliteli hizmet vererek katkıda bulunmaları nedeniyle çok başarılı buluyorum.

Bodrum'da yelkenciliğin hızla gelişmekte olduğunu düşünüyorum. Son on yıldır verilen yelken eğitimleri ile çok sayıda Bodrumlu gence yelken sporu eğitimi verilip yelken sevgisi aşılandı. Bu jenerasyonun ileriki yıllarda yerel yönetimde görevi devr alacaklarını düşündüğümüzde ve bunların içlerinde Avrupa Dünya şampiyonları gibi önemli organizasyonlara katılıp bilgi ve görgüsünü geliştirip ileriki yıllarda Bodrum yelkenciliğine çok fazla katkılarda bulunabilecek arkadaşlarında olması, gelecekte Bodrum'un önemli yelken beldelerinden birisi olması konusunda beni çok ümitlendiriyor. İçlerinden birisinin Belediye Başkanı olabileceğini düşünürsek; Dünya şampiyonasında yarışmış bir belediye başkanının Bodrum yelkenciliğine yapabileceği katkıları için ümitli olmaya hakkımız var zannediyorum.

Sadece yelken sporunda değil Bodrum da birçok konuda master plan yapılmadığı sürece kısa vadede çok büyük gelişmeler kaydetmek mümkün gözükmüyor. Bence Bodrum değişik konuların, kaynakların merkezi olabilecek her türlü potansiyele sahip konumdadır. Bu nedenle; birkaç konu seçilip bunların en önemlilerinden birisi yelken sporu olabilir bir master plan çerçevesinde herkesin katılımı ile başarılabilinir. Ancak gözlemlerimden insan faktörleri nedeni ile ortak çalışma ve organizasyon konusunda Bodrum'da büyük bir eksiklik olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle kısa vadede çok büyük beklentilerim olmamasına rağmen yeni jenerasyonla birlikte büyük atılımların yapılıp önemli turizm ve yelken merkezi olacağından eminim.

Sadece Bodrum da değil Türkiye genelinde pazarlamayla ilgili genel bir sıkıntımız var. Artık Dünya globalleşti, kişisel çabalar yetersiz kaldığından daha fazla ortak hareket ederek değişik organizasyonlar yaparak, belli konular seçilip karar vererek o konuları tanıtmaya ve pazarlamaya ağırlık verilmeli. Ancak günümüz koşullarında genel yapının uzun vadeli planlardan çok günü kurtarmak şeklinde hareket ettiği düşünüldüğünde kısa vadede çok fazla şık gözükmektedir. Umarım bizim beceremediğimiz master planı, ortak hareket edebilmeyi günlük kaygılardan arınmış sağlıklı karalar almayı bizden sonraki jenerasyonlar uygulayıp becerebilir”.

Marina Yacht Club bünyesinde her türlü beklentiye cevap verebilen zengin çeşitlerinin yer aldığı İtalyan, Akdeniz mutfağı ve teras da balık olmak üzere üç restoranı ile her akşam canlı müziğin yapıldığı bar'ında güler yüzlü personeli ve hızlı servisi ile uzun yıllar sektördeki yerini koruyacak bir mekan olma özelliğini sürdüreceği kesin. Bünyesinde barındırdığı restoran ve barlarıyla, haftanın yedi günü yaz-kış demeden Türk ve Dünya müziğinin ustalarından canlı performanslar dinleyebileceğiniz, kaliteli müzikler eşliğinde nefis yemekler tadabileceğiniz, kale romantizmini sabahın ilk ışıklarına kadar yaşayabileceğiniz tek ve rakipsiz mekân olmaya devam ediyor…

Bu arada söylemeden geçemiyeceğimiz bir isim daha var Marina Yacht Club için; sevgili Derya Ballıkaya , Marina Yach Club,ın Halkla İlişkiler yetkilisi, bitmek bilmeyen enerjisi ve çalışkanlığıyla Bodrum da oldukça sevilen bir arkadaşımız. Güler yüzü ve cana yakınlığıyla Marina Yacht Club'e gelenlerin vazgeçilmezi. Kendisiyle bu hafta yaptığım bir sohbette tabiî ki 2009 sezonu için açıklama yapmadan bırakmadım. Ballıkaya yaptığı açıklamada; “bu sezon yine bambaşka sesler, yüzler ve hiç kaybetmediği kulüp ruhuyla Marina Yacht Club gecelerinde, özlem duyduğunuz kaliteli müziğin keyfine varacağız. Duayen sanatçı Fatih Erkoç ve orkestrası, cazdan, 70 ve 80'li yılların klasiklerine kadar uzanan zengin repertuarları ve enfes enstrüman ziyafeti ile hüzün ve coşkunun sadece bir adım uzaklıkta ve bir arada yaşandığı Marina Yacht Club gecelerinde 1 Haziran'dan itibaren her Pazartesi & Salı unutamayacağınız anlar yaşatmaya devam edecekler.

Yılların efsane orkestrası Lokomotif ise 70'lerden 90'lara uzanan soft rock tarzındaki klasik repertuarları eşliğinde, yaz sezonu boyunca her Çarşamba bize geçmiş yılların enerjisini tekrar hissettirmek için sahnedeki yerini alacak. Ayrıca Sibel Tüzün ve Selen Gülün her Perşembe & Cuma kanatlarının altında caz projeleri ile Bodrum gecelerimize MYC'de renk katacaklar.



Marina Yacht Club'ün en son yaz sürprizi ise, 9 yaşında sanat hayatına adım atan, şarkıcı Ernesto Casalini ve oyuncu Deniz Türkali'nin kızları, söylediği her yeni şarkıda yeni şeyler iletmeyi, her seferinde şarkılarının ve yorumculuğunun pırıltısıyla dinleyenlerini etkilemeyi başaran müzisyen oyuncu 'Zeynep Casalini' ve ekip arkadaşları yaz sezonu boyunca her Cumartesi & Pazar siz müzikseverlere unutamayacağınız geceler yaşatmaya devam edecekler” diyerek 2009 sezonunda da Marina Yacht Club'ün gözde mekan olmaya devam edeceğini bildirdi.

Sevgili Derya daha nice başarılı çalışmalara imza atman dileğiyle….
Bodrum Marina Yacht Club , Bodrumlular, Bodrum severler,deniz ve yelken tutkunları için tüm yıl dolu dolu ve daima canlı…Sıcak ve beyaz bir Bodrum akşamının keyfini bir arada çıkartmanız dileğiyle…

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.