23 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

BODRUM GLOBAL RUN 3 ‘İYİLİK’ İÇİN KOŞULDU

Dünyanın en büyük kruvaziyer liman işletmecisi Global Liman İşletmeleri’nin gerçekleştirdiği Bodrum Global Run 3, aralarında ünlü isimlerin de yer aldığı yaklaşık 1.000 koşucunun katılımıyla gerçekleşti

Bodrum Global Run 3 ‘iyilik’ için koşuldu

20 Nisan 2016 / 11:00

TURİZMİN SESİ

15 Nisan’da başlayan ve Bodrum’un eşsiz atmosferinde renkli etkinliklerle adeta bir festivale dönüşen Bodrum Global Run 3’te 10 kilometrelik koşu, 17 Nisan Pazar günü Bodrum Cruise Port’da gerçekleşti.Bodrum’un eşsiz güzellikleri ve bahar güneşi ile ev sahipliği yaptığı koşuya, gençler damga vurdu. Genel Klasman Erkek kategorisinde 20 yaşındaki Taner Kırış, Kadınlar’da ise 22 yaşındaki Derya Kaya birinci oldular.İyilik yarışında koşan Global Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutman, geçen yıl Karadağ’da yapılan, bu yıl da Malta’da düzenlenecek olan Global Run’ı, Barselona’ya, hatta Amerika’ya taşımayı istediklerini belirtti.Bebekleri ile koşanlar ve elele yarışan çiftler gibi renkli görüntülere sahne olan geleneksel iyilik yarışında bu yıl TOÇEV ile Parıltı Derneği’ne katkı sağlandı.Bodrum Global Run 3, üç gün süreyle Bodrum’u adeta bir festival kentine dönüştürdü. Global Liman İşletmeleri’nin, Bodrum Cruise Port ev sahipliğinde gerçekleştirdiği Bodrum Global Run 3, renkli katılımcıları ve gerçekleştirilen etkinliklerle, 15-17 Nisan tarihlerinde Bodrum sokaklarını birer şölen alanına çevirdi.

 
bodrum-global-run-3,2.jpg
 
1.000 kişi, Bodrum Global Run 3’te iyilik için koştu
15 – 16 Nisan’da yarış hazırlıklarının yanı sıra tekne gezisi ve çeşitli aktivitelerle renkli görüntülere sahne olan Bodrum Global Run 3’te koşu startı, 17 Nisan sabahı Bodrum Cruise Port'ta verildi. Bodrum Belediyesi ve Atletizm Federasyonu’nun desteklediği geleneksel yarışta, aralarında ünlü isimlerin de bulunduğu yaklaşık 1.000 katılımcı, genel klasmanda kadın ve erkek ve çeşitli yaş kategorilerinde koştular. Global Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutman’ın yanı sıra Global Yatırım Holding ile bağlı şirketlerin yönetici ve çalışanlarının da katıldığı bu iyilik yarışında, STK, spor ve iş dünyasından çok sayıda önemli kuruluş da kurumsal takımlar da yerini aldılar.
 
bodrum-global-run-3,3.jpg
 
“Global Run’ı, Barselona, hatta Amerika’ya taşımak istiyoruz”
Bodrum Global Run 3’e ilişkin açıklamalar yapan Mehmet Kutman, bu zor dönemde insanları böyle bir spor organizasyonunda bir araya getirmenin önemine değindi. “Global Run’ı dünyaya yayıyoruz. Geçen yıl Karadağ’daydı, bu yıl Malta’da düzenleyeceğiz. Barselona’ya, hatta Amerika’ya taşımayı istiyoruz. Türkiye’den çıkmış ve dünya çapındaki birkaç şirketten biri olarak bizim, üç kıtada ofis ve limanlarımız var. Amerika’yı da inşallah bu sene ekleyeceğiz. Böylece Global Run ismine yakışır olacak” şeklinde konuşan Kutman, bu tür organizasyonları şirket içi katılımlarla bulundukları bölgelerde yapmayı tercih ettiklerini vurgulayarak, elde edilen gelirlerle STK’ların desteklendiğini belirtti.
 
Bebekleri ile yarıştılar
Bodrum Global Run 3’ün 10 kilometrelik parkuru, Paşatarlası Sokak, Cumhuriyet Caddesi, Üçkuyular Caddesi, Atatürk Caddesi, Cevat Şakir Caddesi, Neyzen Tevfik Caddesi’nden devam edip, Tepecik Camii’nden dönülerek aynı güzergahtan iki tur atılarak yine Bodrum Cruise Port’taki finiş çizgisinde son buldu. Geleneksel yarış, bu yıl da bebekleri ile koşanlardan ve el ele yarışan çiftlere kadar birbirinden gibi renkli görüntülere sahne oldu.
 
Bodrum Global Run 3’te gençler kazandı
Bodrum’un tüm güzellikleri ve eşsiz bahar güneşi ile eşlik ettiği yarışın sportif açıdan galipleri ise gençler oldu. Bodrum Global Run 3 Genel Klasman’da Erkekler’de 20 yaşındaki Taner Kırış 00:32:51 ile, Kadınlar’da ise 22 yaşındaki Derya Kaya 00:39:12 ile birinci oldular. Bodrum Global Run 3 ödül töreninde, kürsüye de gençler damga vurdu. Genel Klasman Erkekler kategorisinde ilk dört, Kadınlar’da ise ilk beşin tamamı 18-22 yaş aralığındaki genç sporculardan oluştu. Koşuya katılan 7 engelli sporcu da, Bodrum Global Run 3’te yine özel kategoride yarışma fırsatı buldular.Yarışma sonrasında düzenlenen törende, genel klasmanda ilk 5, yaş kategorilerinde ise ilk 3’e giren sporculara, Global Menkul Değerler Genel Müdürü Gökhan Özer ve Global Liman İşletmeleri Genel Müdür Yardımcısı Arpak Demircan tarafından renkli özel ödüller verildi. “En Hızlı Global’li”lerin de ödüllendirildiği yarışmada tüm katılanlara ise hatıra madalyası dağıtıldı.
 
İyilik yarışında, TOÇEV ve Parıltı Derneği desteklendi
Bodrum Global Run 3’ten elde edilen gelirlerden; ilk iki yarışta olduğu gibi yine sivil toplum kuruluşlarına destek sağlandı. Geleneksel yarıştan bu yıl elde edilen gelirler içinden TOÇEV ve Parıltı Derneği’ne katkı sağlandı. Bu doğrultuda Bodrum Global Run 3’ü, bazı markalar da sponsor olarak destekledi.
 
Yoğun ilgi, kayıtları planlanandan erken kapattırdı
Bodrum Global Run 3’e gösterilen yoğun ilgi sebebiyle, yarış kayıtları planlanan tarihten önce kapandı.. Hedeflenen maksimum başvuru sayısına erken ulaşılması, 12 Nisan’a kadar sürmesi planlanan Bodrum Global Run 3 kayıtlarının yaklaşık 1 hafta önce kapanmasına yol açtı.
 
Global Run’ın, Malta’da da koşulması planlanıyor
İlk halkası 3 yıl önce düzenlenen Bodrum Global Run ile oluşturulan Global Run iyilik zinciri, ilk kez Karadağ’da uluslararası alana taşınmıştı. 2015’te Karadağ’da, Global Liman İşletmeleri bünyesindeki Port Of Adria’dan start alan Global Run’ın, bu sene de Malta’da, Valletta Cruise Port’un ev sahipliğinde düzenlenmesi planlanıyor.
Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.