22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

BODRUM GÜMRÜK SAHASI AÇILDI

Bodrum Deniz Hudut Kapısı Bodrum'un mimari değerlerine, Bodrum Kalesi'nin görünümüne uygun olarak tasarlandı

BODRUM GÜMRÜK SAHASI AÇILDI

23 Temmuz 2010 / 13:11

TURİZMİN SESİ


Bodrum Belediyesi tarafından, Bodrum Deniz Hudut Kapısı'nın yenileme ve görsel cephe düzenlemesi çalışmalarının tamamlanması dolayısıyla Muğla Valisi Fatih Şahin, Bodrum Kaymakamı Feridun Cemal Özdemir, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Gümüşlük Belediye Başkanı Mehmet Tire, Bitez Belediye Başkanı İbrahim Çömez, Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan, Bodrum İlçe Emniyet Müdürü Niyazi Turgay, Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon, Bodrum Liman Başkanı Eray Aykanat, Bodrum Belediyesi Meclis Üyeleri, birçok Sivil Toplum Örgütleri, Oda Temsilcilikleri ve halk katılımıyla bir tanıtım kokteyli düzenlendi.

Bodrum'a deniz yoluyla gelen turistin ilk gördüğü yer olan ve tasarım ve mimarlığını Gülay Tezer ve Dilek Ertem'in yaptığı Bodrum Deniz Hudut Kapısı'nın 1000 m2 alan içerisine planlanan sahası, teknolojik altyapısı ile Bodrum ismine yakışır bir tesis olarak başta Muğla Valisi olmak üzere tüm katılanların takdirini kazandı. Muğla Valisi Fatih Şahin sahanın çok modern bir görünümü olduğunu söyledi. Sözlerine devam eden Vali Şahin “Yapılan bu Bodrum Deniz Hudut Kapısı içi ve dışıyla gerçekten çok modern ve kullanışlı bir yer olmuş. Belediye Başkanı ve ekibini böyle güzel bir tesisi Bodrum'a kazandırdığı için tebrik ediyorum” dedi. Kurdele kesiminin ardından Bodrum Deniz Hudut Kapısı'nın içini gezen Vali ve Başkan Kocadon burada basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Başkan Kocadon basın mensuplarına yaptığı açıklamada “ Bildiğiniz gibi burası turistin Bodrum'a deniz yoluyla adım attığı ilk yerdir. Bodrum Deniz Hudut Kapısı'nın 2009 yılına kadar görünümü kelimenin tam anlamıyla bir mezbelelikti. Hatta Bodrum'un özgün değerlerini taşımayan bir görüntüsü vardı. Şu anda yaptığımız çalışma Bodrum'un mimari değerlerine, Bodrum Kalesi'nin görünümüne uygun olarak tasarlandı, iç mekanları ise son derece modern ve teknolojik şekillendirildi. Bu, projenin sadece %60'lık kısmıdır. Önümüzdeki senede %40'lık kısmı da bitirilmiş olacak. Projenin belediyemize maliyeti şu ana kadar 1.200.000 TL. civarındadır.

Burada yapılan Bodrum Deniz Hudut Kapısı'nda herkesin ve Bodrum'luların emeği çok büyüktür. Unutulmaması gereken bir konu vardır; bu alan Bodrum'a açılan, esnaflarımıza açılan bir kapıdır. Biz de Bodrum'un özgün değerlerine sahip çıkan bir tasarımla Bodrum Deniz Hudut Kapımızı yeniden şekillendirdik. Bu mutlu günümüzde bizleri yalnız bırakmayan Sayın Valimiz Fatih Şahin'e de çok teşekkür ederim” dedi.
Konuşmaların ardından kokteyl alanına geçen protokol mensupları halk ile bir araya gelerek “Tenekeci Mehmet ve Gurubunun” seslendirdiği Bodrum Türkülerini dinlediler.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.