22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

“BODRUM LEZZET FESTİVALİ”

Bodrum Aşçılar Derneği Başkanı Halil Uzun “İlk gün lise öğrencilerinden oluşan 150 kişi, İkinci gün ise 100’e yakın usta şef yarıştı

“BODRUM LEZZET FESTİVALİ”

24 Nisan 2013 / 09:51

TURİZMİN SESİ


Haber Merkezi
Bodrum (Anayurt)- Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Bodrum Belediyesi ve Bodrum Profesyonel Aşçılar ve Servis Çalışanları Derneği (BASED) tarafından düzenlenen Bodrum Lezzet Festivali’nde genç aşçılar ve usta şefler hünerlerini sergiledi.
 
bodrum-ascilar-dernegi-baskani-halil-uzun,bodrum-lezzet-festivali1.jpg
 
2 gün boyunca süren, yerli ve yabancı turistlerin de büyük bir merakla izledikleri 6'ncı Bodrum Lezzet Festivali’nde Belediye Meydanı’nda kurulan özel mutfaklarda aşçı adayları, çeşitli kategorilerde yapılan yemeklerle kıyasıya mücadele verdi. Profesyonel aşçılardan oluşan jüri üyeleri, yapılan yemekleri tadarak lezzet ve sunum sıralamasına göre puanlandırdı.
 
bodrum-ascilar-dernegi-baskani-halil-uzun,bodrum-lezzet-festivali22.jpg
 
İlk gün lise ve üniversitelerde gastronomi eğitimi alan gençler tavuk, kuzu, balık ve makarna kategorilerinde yarıştı. İkinci gün ise Antalya, İzmir, Muğla, İstanbul, Ankara gibi illerden gelen aşçılar, en iyi yemeklerini yapabilmek için mücadele etti. 
 
bodrum-ascilar-dernegi-baskani-halil-uzun,bodrum-lezzet-festivali11.jpg
 
Bodrum Lezzet Festivali’nde yer alan stantları tek tek gezen Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, yetkililerden festivalle ilgili bilgiler aldı ve mutfağın turizmin en önemli temel taşlarından biri olduğunu belirtti.Yarışmada kategorilerin et, balık, tavuk, makarna ve tatlıdan oluştuğunu söyleyen Bodrum Aşçılar Derneği Başkanı Halil Uzun “İlk gün lise öğrencilerinden oluşan 150 kişi yarışıyor. İkinci gün ise 100’e yakın usta şef yarışacak. Yarışmaya katılan herkese sertifika, madalya ve tabak plaketi vereceğiz. 1. ve 2. yarışmacılarımıza ise kupa ödülü vereceğiz” dedi.
 
bodrum-ascilar-dernegi-baskani-halil-uzun,bodrum-lezzet-festivali33.jpg
 
Jüri üyesi ve organizasyon komitesi üyesi Ayvaz Akbacak, yarışmaya 1000'e yakın kişiden başvuru aldıklarını belirterek, “Genç aşçıların kendilerini deneyecekleri önemli bir yarışma. Katılım oldukça yüksek sayıda. Lise öğrencileri 4 kategoride yarışıyor. Usta aşçılar ise 6 kategoride yemek yapacak. Öğrenciler, usta aşçılarla tanışma fırsatı yakaladı. Onların yemek yapma performanslarına şahit oldular. Usta aşçılar, genç aşçılara örnek olacaktır” dedi. The Marmara Oteli’nde düzenlenen gala yemeğinde, Bodrum Aşçılar Derneği Başkanı Halil Uzun tarafından festivalde emeği geçenlere teşekkür plaketi verildi. Yemeğe Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum Garnizon Komutanı Albay Ahmet Şevki Ulugün, Bodrum Başsavcısı Hayati Keskin ve davetliler katıldı.Bodrum Lezzet Festivali etkinlikleri kapsamında Belediye Meydanı’nda kurulan sahnede çeşitli gruplar konser verdi. 2 gün süren festival, Asiye Özkeskin tarafından hazırlanan otantik kıyafetlerden oluşan defile ve Suzan Kardeş konseriyle sona erdi. 
 
 
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.