22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

BODRUM VE TÜRKYE DÜNYAYA TANITILDI

Dünyanın En Güzel Koyları Birliği'nin yıllık toplantısında birliğe üye olan Bodrum ve Türkiye'nin koyları bir kez daha dünyaya tanıtıldı

Bodrum ve Türkye Dünyaya Tanıtıldı

02 Şubat 2014 / 23:52


Attila Güvenç 
İstanbul(Anayurt)- Dünyanın En Güzel Koylari Birliği 9'uncu Dünya Kongresi,Kamboçya’nın Kambot bölgesinde gerçekleştirildi. Birliğe üye 29 koydan 120’ye yakın delegenin katılımı ile gerçekleşen kongre 4 gün sürdü.Türkiye'den yalnız Bodrum'un üye olduğu ve başkanlığını Bodrum'lu turizmci Galip Gür'ün yaptığı Kamboçya’ da düzenlenen kongrenin ilk gününde başkan, devlet töreni ile karşılandı.
 
dunyanin-en-guzel-koylari-birligi,galip-gur-2.jpg
 
Birliğin genel kurul açılışını Kamboçya Başbakanı Techo Hun Sen tarafından yapıldığını belirten Galip Gür toplantıya Bodrum belediye Başkanı Mehmet Kocadon'un eşi Hülya Kocadon ile katıldığını belirtti. Açılış öncesi Dünyanın En Güzel Koyları Birliği Başkanı Galip Gür , Kamboçya Başbakanı Techo Hun Sen ile başbaşa özel bir görüşme yaptığını ve birlik hakkında detaylı bilgi aldığını, birliğe üye olduklarından buyana yaptıkları çalışmaları anlattığını söyledi. Genel kurulda uzun bir konuşmada yapan Galip Gür 1 yıllık başkanlık döneminde yapılan çalışmaları anlattığını söyledi.
 
Gün içersinde üye ülkelerin 15 dakikalık süreler içersinde kendi bölgelerinde yapılan çalışmaları sunduklarını, Bodrum’u temsilen, delege olan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'un eşi Hülya Kocadon da Bodrum Belediyesinin yapmış olduğu koyları da kapsayan çevre projelerini ingilizce olarak bir görsel sunum eşliğinde anlattığını açıkladı. Etkinliklerin 2’nci gününde biraraya gelen delegeler ve Kamboçyalı yetkililerin “mavi deniz ,yeşil kent” temalı konferans ile tecrübelerini paylaştılar ve sorunlarını masaya yatırdılar.ını söyleyen Galip Gür " Kamboçya’da Hülya Kocadon ile birlikte yaptığımız kongrede Başbakan ve bakanlar seviyesinde Devlet ilgisi ile karşılaşmamız bizleri çok memnun etti. Genel kurulumuzda Japonya’dan Matsuşima ve Hırvatistan’dan Zadar koyunun üyeliklerini kabul ederek birliğe dahada güç kattık. Bu organizasyonla birkez daha Bodrum’un ve Türkiye’nin adını tüm dünyaya duyurmuş olduk.” dedi.
 
Toplantının sonunda bir sonraki Dünya kongresinin 2014 Eylül ayında Güney Kore’nin Yaesu koyunda yapılmasına karar verildiği de duyuruldu.
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.