22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

BODRUM'DA KARNAVAL HAVASI ESECEK

Bodrum Dans Kulübü'nün Bodrum Belediyesi katkılarıyla düzenlediği 13. Uluslararası Bodrum Dans Festivali26 ülke ve Türkiye'den 800 dansçının 60 dans gösteriside sunacağı festivalle Bodrum sokaklarında Karnaval havası estirmeye hazır

BODRUM'DA KARNAVAL HAVASI ESECEK

22 Nisan 2012 / 14:00

TURİZMİN SESİ


Bora ÖZGEN
İstanbul(TURİZMİN SESİ)-
Bodrum Dans Kulübü'nün Bodrum Belediyesi katkılarıyla düzenlediği 13. Uluslararası Bodrum Dans Festivali organizasyonunda; 26 ülke ve Türkiye'den 800 dansçının 60 dans gösteriside sunacağı festivalle Bodrum sokaklarında Karnaval havayı estirmeye hazır. Türkiye'nin çeşitli şehirlerinden ve Bodrum'dan katılacak yerel dans ekipleriyle birlikte 2500 dansçı sayısına ulaşacak olan 13. Uluslararası Bodrum Dans Festivali bu yıl Sierra Leone, Gine, Tayland, Hindistan Romanya, Macaristan, Ermenistan, Yunanistan Bulgaristan, Rusya, Estonya, Gürcistan başta olmak üzere 26 katılımcı ülke dans gruplarını da ağırlıyor.26 ülke ve Türkiye'den 800 dansçının 60 dans gösterisi sunacağı festivalde halk danslarından karnaval danslarına kadar dünyanın tüm danslarından örnekler sunulacak.

Bu ülkelerden katılacak olan dansçılar mükemmel bir gösteri yapmak üzere hazırlıklara çoktan başladılar.Her sene 29 Nisan tarihinde kutlanan Dünya Dans Günü'ne paralel olarak düzenlenen etkinlik bu sene 26 Nisan - 1 Mayıs 2012 tarihleri arasında yapılacak. Beş güne yayılan festival programınca Bodrum sokaklarında tüm ülkelerin kostümlü ve müzikli kortej yürüyüşleri, katılımcı ülkelerin yerel yönetim ziyaretleri, Dünya Dans Günü kutlamaları, festival açılış-kapanış seremonileri,Latin Dans Yarışmaları, çeşitli derneklerin ve dans kulüplerinin gösterileri, farklıülkelerin dans gösterileri izleyicilere unutulmaz anlar yaşatacak.
28 Nisan'daTürk Yıldızları gösterileri festivali daha da renklendirirken; 67 dansçının katılacağı African Party, White Party gibi partilerle de katılımcılar gece ve gündüz aralıksız coşacak. Bodrum Dans Festivali, geçtiğimiz seneler boyunca Avrupa'nın en büyük dans festivallerinden biri olmanın haklı gururunu yaşamıştır.Ülkemizin tanıtımına destek sağlamak ve sosyal hayatı zenginleştirmek gibi ek misyonları da dolaylı yoldan üstlenen festivalin bu sene de geçen senelerde olduğu gibi oldukça renkli ve eğlenceli geçeceği kesin.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.