18 Nisan 2024
  • İzmir23°C
  • İstanbul20°C
  • Antalya26°C
  • Ankara20°C

BODRUM’DA OTELLER YÜZDE 100 DOLULUĞA ULAŞTI 

Uzun bayram tatiliyle birlikte Güney sahilleri hareketlenirken özellikle Bodrum nüfusu 2 milyona yaklaştı

Bodrum’da oteller Yüzde 100 doluluğa ulaştı 

21 Temmuz 2021 Çarşamba 21:24

TURİZMİN SESİ


Ağustos’ta da doluluğun yüzde 90 seviyelerinde seyretmesi beklenirken, Mivara Luxury Resort & Spa Genel Müdürü Mete Üsküdarlı, yoğun ilgi nedeniyle kapanış tarihini Kasım’a uzatmayı planladıklarını belirtti. 15-25 Temmuz arası %100 doluluğu yakaladıklarını ve bayramın bitmesi ile dolulukların %90 seviyelerinde devam etmesini beklediklerini söyleyen Mivara Luxury Resort & Spa Genel Müdürü Mete Üsküdarlı, "Bodrum’un en güzel zamanı olan ve sarı yaz diye adlandırdığımız Eylül ve Ekim başı için de şimdiden yoğun rezervasyon almaya başladık” açıklamasında bulundu. 

Kovid-19 pandemisinin en çok etkilediği sektörlerden biri olan turizm, bayram tatiliyle hızlı bir toparlanma gösteriyor. Bodrum'un en çok rağbet gören bölgelerden olduğunu ve bayramda tam doluluğa ulaştıklarını söyleyen Mivara Luxury Resort & Spa Genel Müdürü Mete Üsküdarlı şu açıklamada bulundu: "14 Temmuz itibari ile Bodrum %90 doluluğa ulaşmış durumda. Biz Mivara olarak 15 Haziran itibarıyla bayram satışlarını kapatmıştık. Bayram haftası ile beraber bölge nüfusu 1,5-2milyona yaklaştı. Akabinde Bodrum’un en yoğun ayı olan Ağustos’a giriyoruz. Ağustos için şimdiden ay ortalama doluluğu %55 bandında ve bu rakam her geçen gün artıyor. Son 3 senedir %90-95 ortalamasında ayı kapatıyorduk. Bu sene de aynısı olacak. Her geçen gün farklı hava sahaları açılmaya devam ediyor. Özellikle Ağustos ayına Güney Amerika kıtasından başta Brezilya, Arjantin ve Kolombiya olmak üzere, Orta Doğu ve BDT ülkelerinden yoğun rezervasyon geliyor."

Tatil sezonu Kasım'a kadar uzayacak

Pandemi nedeniyle yaşanan eve kapanmaların tatil özlemini artırdığını söyleyen Mivara Luxury Resort & Spa Genel Müdürü Mete Üsküdarlı,  "Bodrum’un en güzel zamanı sarı yaz diye adlandırdığımız Eylül ve Ekim başı şimdiden hareketli.  Geç başlayan yaz sezonu geçen sene olduğu gibi Ekim sonuna kadar devam edecek" diyerek kapanış tarihini 15 Kasım'a uzatmayı planladıklarını belirtti. 
 

Kaynak: Haber Kaynağı
Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.