23 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

BODRUM’UN GURURU

Geçen yılın Dünya Windsurf Kupası Şampiyonu Lena Aylin Erdil, yeni sezona yeni bir birincilikle başladı

BODRUM’UN GURURU

24 Haziran 2009 / 18:52

TURİZMİN SESİ-DERYA DUYSAK


19 – 21 Haziran 2009 tarihleri arasında Datça'da düzenlenen Türkiye Windsurf Slalom Şampiyonası 1. ayak yarışı bayanlar kategorisinde Lena Aylin Erdil birinci oldu.

Ayağının tozuyla Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'u ziyaret eden Erdil, mutluluğunu başkanla paylaştı. Ziyarete babası ve antrenörü Güven Erdil'le gelen Aylin Erdil, Mehmet Kocadon'a en başından beri verdiği tüm destekler için teşekkür etti. Çalışmalarını rüzgar cenneti Ortakent'te aralıksız sürdüren Aylin Erdil'e Mehmet Kocadon Ortakent-Yahşi Belediye Başkanlığından beri destek vermekte.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon da Aylin'in başarılarından duyduğu gururu ifade ederek desteğinin artarak süreceğini bildirdi. Aylin'i bir dünya sporcusu olarak gördüğünü ifade eden Mehmet Kocadon, “sen Türkiye'yi ve Bodrum'u dünyaya tanıtıyorsun. Bodrum böyle bir reklam yapmak istese çok daha büyük masrafları göze almak zorunda kalacaktı. Seninle gurur duyuyorum. Şimdi hedefimiz Dünya Şampiyonası ayaklarından birini Bodrum'a çekmek olmalı.

Özellikle Ortakent Beldesi'nin rüzgarının bu spor için ideal olduğunu biliyorum. Bodrum'da mutlaka böyle organizasyonlara girmeliyiz. Hazırlayın, destekleyelim” dedi. Aylin ise 1. ayaktan aldığı kupayı Mehmet Kocadon'a hediye ederek, güvenine her zaman layık olacağını belirtti ve “öncelikli hayalim, Bodrum – Kos arasında windsurf maratonu projesi. Bir de Bodrum Slalom Cup organize etmeyi ve tüm dünya sporcularını Bodrum'a çekmeyi hedefliyorum. Projeler bir zemine oturur oturmaz sizlerle paylaşacağım” dedi.

Lena Aylin Erdil'in Türkiye Windsurf Slalom Şampiyonası 1. ayak yarışı bayanlar kategorisinde birinci olmasının ardından 07 – 09 Ağustos 2009 tarihinde Alaçatı ve 04 – 06 Eylül 2009 tarihinde de Çanakkale'de 2. ve 3. ayak yarışlarına, Dünya Windsurf Kupası Şampiyonası içinse öncelikle 10 – 15 Ağustos 2009 tarihinde Alaçatı ve arkasından İtalya ve Fransa'da yarışacak. Aylin'e uluslararası destek veren kurum ve kuruluşlar arasında Türk Havayolları, Seasnow Group, Maui Magic ile Bodrum Belediyesi ve Ortakent-Yahşi Belediyesi bulunuyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.