BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ, KÜREK TAKIMININ YENİ BİR KATEGORİDE DAHA YARIŞMASINI SAĞLAYACAK TEKNEYİ KAYIKHANESİNE KATTI
12 metre uzunluğundaki tekne Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmed Özkan'ın da katıldığı törenle suya indirildi
02 Ağustos 2019 Cuma 13:00
TURİZMİN SESİ
Tekne iki ayrı kategoride yarışabilecek kapasitede olup hafifliği sayesinde önemli bir hız avantajına sahip. İnce karbon fiber teknolojisiyle üretilmiş 4 tek - 4 çift yarış teknesi, 50 kg ağırlığında, 12.02 metre uzunluğunda, 0.44 metre genişliğinde. Aynı anda 4 kürekçiyi taşımak üzere 4 adet oturağa sahip olan tekne değiştirilebilir dirsekleri sayesinde, hem her kürekçinin ikişer kürek çektiği 4 çift, hem de herkesin birer kürek çektiği 4 tek kategorilerinde yarışmaya olanak veriyor.
Rektör Prof. Dr. Mehmed Özkan törende yaptığı konuşmada öğrenciliği döneminde 80’lerde yapılan Oxford-Cambridge yarışlarında başarılı performansı ile dikkatleri çeken Boğaziçi Üniversitesi Kürek takımının son bir yıldır yeniden atağa geçtiğini, yeni alınan tekne ile başarı çıtasını daha da yükselteceğini ve kendisinin de bu konuda gereken desteği vereceğini söyledi.
Mehmed Özkan konuşmasında şunları söyledi:
‘’Rektör olarak öncelikle yapmak istediklerimden biri kürek takımını hak ettiği yere yükseltmekti. Bu amaç için defalarca toplantılar yaptık. Siz de bana inandınız ve güvendiniz. Asıl teşekkür etmemiz gereken sizlersiniz. İstediğimiz kadar tekne alalım, kayıkhaneler edinelim, onları yaşatacak ekipler ve başarıya dönüştürecek takımlar olmadıkça bunların hiçbir anlamı yok. Umarım başarılarınızı arttırarak bundan sonraki kuşaklara da iletirsiniz. Sporu hayatınıza erken sokmanız birçok alanda size katkı sağlıyor, sağlık açısından önemli olduğu kadar akademik başarı ve sonrası için de önemli. Kürek akademik ortamlarda yer bulabilen ve akademik kazanımları olan önemli bir spor dalı. Üniversitenin spor alanında da varlığını gösterebilmesi için önemli bir fırsat sunuyor. Bu anlamda Boğaziçi Üniversitesi'ne kattığınız değerler için çok teşekkür ediyorum. Birlikte uluslararası düzeyde başarılara ulaşacağımıza inanıyorum.”
Modern mühendislik tasarımı sayesinde eski teknelere kıyasla suda daha az dirençle karşılaşıp, bu sayede kürekçilerin kuvvetini suya daha iyi aktarabilmesine olanak sağladığı için yarış esnasında büyük bir avantaj sağlayan yarış teknesi günümüzde olimpiyatlarda ve dünya çapında kürek yarışlarında kullanılıyor. Yeni teknenin 4x(4 çifte) kategorisindeki yarışlara da katılabilecek olması aynı zamanda daha çok kadın sporcunun takımda kendine yer bulabilmesi anlamına geliyor. Yeni teknenin Boğaziçi Üniversitesi Kürek Takımı’na kazandırılması Beden Eğitimi Bölümü, Rektörlük, Mali İşler Departmanı ve Kürek Takımı’nın çalışmasıyla gerçekleştirildi.
Bu yıl Erkekler 8+(8 tek) kategorisinde Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Ünilig Yarışı’nda 1.lik, Büyükler Türkiye Kupası ve Büyükler Türkiye Şampiyonası’nda ise 2.lik, Erkekler 4-(4 tek)’de Büyükler Türkiye Kupası’nda 2.lik, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Ünilig Yarışı’nda 1.lik, Kadınlar kategorisinde ise Büyükler Türkiye Şampiyonası’nda ve Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Ünilig Yarışı’nda 1.lik elde eden Boğaziçi Üniversitesi Kürek Takımı yeni yarış teknesiyle bu başarıları arttırmayı hedefliyor.
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.