22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

BOĞAZİÇİ’NDE İKİ PİYANO İKİ MASAL

Finansbank'ın ana sponsorluğunda Boğaziçi Üniversitesi tarafından düzenlenen Albert Long Hall Klasik Müzik Konserleri kapsamında Nisan ayının üçüncü buluşması 20 Nisan akşamı gerçekleşecek

BOĞAZİÇİ’NDE İKİ PİYANO İKİ MASAL

13 Nisan 2011 / 22:34

TURİZMİN SESİ


Ufuk-Bahar Dördüncü Piyano İkilisi, iki ünlü bale müziğinin iki
piyanoya uyarlanmış şeklini seslendirecek. Finansbank'ın ana sponsorluğunda düzenlenen Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall Klasik Müzik Konserleri'nde, 20 Nisan Çarşamba akşamı müzikseverler, Ufuk-Bahar Dördüncü kardeşlerin piyano dinletisiyle masal diyarına yolculuk yapacaklar.

Ünlü ikili “İki Piyano İki Masal” temalı konserlerinde, Sergey Prokofiev'in “Sindrella Balesi”nin ve Bela Bartok'un “Harika Mandarin” balesinin iki piyanoya uyarlanmış müziklerini seslendirecekler. Saat 19:30'da başlayacak konserin biletleri BÜMED'den temin edilebilecek.

Ufuk-Bahar Dördüncü Piyano İkilisi
Ankara, Cenevre, Saragosa ve Paris'te düzenlenen yarışmalarda ödüller alan Ufuk ve Bahar Dördüncü bugüne kadar Cenevre Victoria Hall, Lyon Salle Moliere, New York Merkin Hall, Brezilya Uluslar Sarayı, Stuttgart Liederhalle, Duesseldorf Wittgenstein Sarayı gibi dünyanın önde gelen konser salonları ve prestijli mekanlarında P. Boulez, T. Strugala, Z. Nagy, A. Jordan, A. Schwinck, P. Rophe, K.A. Rickenbacher gibi önemli şeflerle çaldılar.

Dördüncü Kardeşler, P. Ustinov, H. Holliger, M. Bouge, S. Schick gibi büyük sanatçılarla da ortak çalışmalar yaptılar. A.K. Müzik etiketiyle Brahms Macar Dansları ve İsviçre'den Werner X. Uehlinger etiketiyle çağdaş bestecileri içeren iki kayıtları ilgi uyandırdı. Özellikle çağdaş müzik ve müziğin diğer sanat dallarıyla buluşması ilgi alanlarına giriyor.
Albert Long Hall Klasik Müzik Konserleri hakkında

Bu yıl Finansbank ana sponsorluğunda düzenlenen Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall Klasik Müzik Konserleri, on dört yıldır her Çarşamba gecesi saat 19.30'da okulun Albert Long Hall adlı tarihi binasında öğrencisi, öğretim üyesi ve İstanbullu müzikseverleri bir araya getiriyor.

Albert Long Hall, fevkalade akustiği, 120 yıllık dev orgu, son derece nitelikli iki Steinway marka konser piyanosu ve seçkin dinleyicisiyle yurt dışından gelen bütün sanatçıların belleklerinde özel bir yere sahip.

BÜMED Telefon: 0212-359 58 00-119/113

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.