27 Temmuz 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya30°C
  • Ankara28°C

BÖLGELERE GÖRE EN İYİ TERMAL TATİL YERLERİ

Termal tatil noktaları, şifalı sulara ev sahipliği yapan yerlerdir. Ülkemizde termal tatil deneyimini en iyi şekilde deneyimleyecek kaplıca tatil bölgeleri mevcuttur

Bölgelere Göre En İyi Termal Tatil Yerleri

20 Aralık 2023 Çarşamba 18:39

TURİZMİN SESİ


Ayrıca bu kaplıcalar, termal otellerde de karşınıza çıkarak şifalı suları ile sizi tanıştırır. İstanbul, İzmir, Ankara en iyi termal otel deneyimini de yaşatan bu oteller ile keyifli ve huzurlu bir tatilin keyfini çıkarabilirsiniz. Peki hangi bölgelerde termal suların izlerini görmek mümkündür?

Türkiye’de En İyi Termal Tatil Durakları

Türkiye termal turizmin kalbi olarak dopdolu bir kaplıca deneyimi yaşamanıza vesile olur. Türkiye’deki kendini kanıtlamış termal turizm bölgeleri aracılığıyla termal suyun faydalarını hem vücudunuzda hem de zihninizde hissedebilirsiniz. İşte Türkiye’de öne çıkan en iyi 5 termal tatil bölgeleri!

İç Anadolu

Kaplıcaları ile ünlü  İç Anadolu; Ankara, Kayseri, Nevşehir ve Niğde illerini içine alarak şifalı bir tatil deneyiminin göz bebeği bölgelerindendir. Özellikle Ankara iliyle öne çıkan İç Anadolu kaplıcaları, en az 36 derecelik sıcak termal suları ile her yıl yerli ve yabancı turistin akın ettiği yerleri barındırır. İç Anadolu’da kaplıca deneyimini en iyi şekilde yaşamak için Ankara Kızılcahamam başta olmak üzere Kayseri Develi, Niğde Ulukışla-Çiftehan kaplıcalarını tercih edebilirsiniz.

Marmara

Bursa, İstanbul, Bolu, Yalova ve Balıkesir illerine ev sahipliği yapan Marmara Bölgesi, bu illerdeki termal otelleri ile öne çıkar. Hem konforlu hem de şifa getiren bir tatil deneyimi için en çok tercih edilen Bursa Uludağ ve Oylat kaplıcaları ve Yalova kaplıcalarını tercih edebilirsiniz. Termal tatil deneyimine ek olarak farklı aktivitelerle de ilgilenmek isterseniz kaplıcalara yakın konumlanan termal havuzlu otellere yerleşebilirsiniz.

Ege

Türkiye’nin termal tatil deneyimini en iyi şekilde yaşatan Ege Bölgesi, termal oteller açısından da zengin bölgelerden biridir. Termal havuz-hamam özelliğini barındıran oteller ile birlikte ünlü Denizli, İzmir, Afyonkarahisar, Uşak ve Kütahya kaplıcaları, Ege bölgesinde termal tatil için en ideal lokasyonları içerir. Özellikle Denizli Pamukkale Travertenleri, Karahıyat kaplıcaları Afyon Gazlıgöl kaplıcaları ve Kütahya Simav kaplıcaları, tercih edebileceğiniz termal tatil durakları arasındadır. Ege bölgesinde planlayacağınız termal tatil ile romatizmadan cilt hastalıklarına kadar pek çok soruna karşı ihtiyacınız olan dinginliği ve şifayı bulabilirsiniz.

Termal Kaplıcalar Ne İşe Yarar?

Türkiye’nin pek çok bölgesinde konumlanan kaplıcalar, şifalı ve sıcak su aracılığıyla fiziksel ve zihinsel sağlığı iyi gelir. Özellikle eklem ve kas ağrılarına iyi gelen termal su kaynakları, romatizma gibi rahatsızlıklara karşı önerilen alternatif tıp uygulamalarının başında gelir. Yine zihinsel yorgunluk, kas kasılmaları, anksiyete ve aşırı stres gibi psikolojik ve zihinsel sorunlara da kaplıcanın mineralli sıcak suyu fayda sağlar.

Termal kaplıcalarının başlıca faydalarından bir diğer ise cilt sorunlarına iyi gelmesidir. Egzama, cilt döküntüsü ve cilt kuruluğu sorunlarında termal suyun kükürt, silisyum ve potasyum içeriği ile pürüzsüz ve sağlıklı bir cilde kavuşmak mümkündür. Tüm yararları ile beraber kronik cilt sorunları ve romatizma sorunları olanların, hekim görüşüyle termal kaplıcaları tercih etmeleri önerilir.

 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.