29 Mart 2024
  • İzmir14°C
  • İstanbul14°C
  • Antalya11°C
  • Ankara11°C

BOYUN DEVRİLSİN MURTAZA

Bir Kadının Dile Getiremediği Hislerine Tercüman Olan “Boyun Devrilsin Murtaza”, Okuyucuya Bir Karnaval Yaşatacak

Boyun Devrilsin Murtaza

11 Şubat 2022 Cuma 09:47

TURİZMİN SESİ


İnkilâp Kitabevi aracılığıyla okuyucuyla buluşan “Boyun Devrilsin Murtaza”, Özlem Binel’in etkileyici kaleminden çıktı. Daha önce pek çok kitabın altına imzasını atmış olan Özlem Binel’in kaleme aldığı Boyun Devrilsin Murtaza, yetememe, yetişememe, sıkışmışlık, yalnızlık, insanları mutlu edebilme çabası ve hayal kırıklığı ile dolu bir günce olarak okuyucuyla buluşuyor. Vuslat’ın Murtaza’sına serzenişlerini dile getiren kitap, okuyucuyu kahkahalara boğacak. Özlem Binel’in etkileyici kaleminden çıkan Boyun Devrilsin Murtaza, hemen hemen her kadının yaşadığı dile getirilemeyen hisleri dile getiren yapısıyla tercüman olacak. 

boyun-devrilsin-murtaza.jpg

“Olmak istediğim kişi, kendimden vazgeçerek sadece seni mutlu etmeye adanmış biriydi”

2 yıldır Murtaza ile evli olan Vuslat’ın hikâyesini ele alan kitap, evli bir kadının sıkışıp kaldığı bir açmazı okuyucuya hissettiriyor. Kocası Murtaza’dan beklentileri olan Vuslat’ın beklemekten vazgeçmek ve devam etmek ikileminde sürüncemede kalan duygularının hissine ortak olmayı sağlayan bir dille kaleme alınmış roman, güldürü ögeleri de barındırıyor. Kocasını kendinden vazgeçecek kadar seven Vuslat’ın yaşadıklarını resmeden anlatımıyla Özge Binel, hislere tercüman oluyor.

İnkilâp Kitabevi etiketiyle raflardaki yerini alan üçüncü kitabı ile Binel, yeniden okurlarla buluşuyor. Vuslat’ın değişimini etkileyici bir dille ele alan Binel, belki de pek çok kadının ortak yarasına parmak basıyor. 

Arka Kapak
“Ben sadece sanmışım. Bu dünyada beni en güzel o sever. Hiç incitmez. Acırsa bir yerim, gelir öper. Düşersem kaldırır. Yemez yedirir, giymez giydirir, her şeyin en iyisine layık bulur, sanmışım… Sanmak, ne çok yolun giriş iznidir. Sanmak ne çok oyununun yer biletidir. Sanarak başlar bütün hikâyeler. Sanarak biter koca ömürler. Sanmalar ve zanlar üzerine hazırlanır ömrün senaryoları…”

Boyun Devrilsin Murtaza, bir kadının dile getiremediği hislerine tercüman olan bir roman; yetememe, yetişememe, sıkışmışlık, yalnızlık, insanları mutlu edebilme çabası ve hayal kırıklığı ile dolu bir günce… 

Okurken hem Vuslat’ın Murtaza’sına serzenişlerini derinden hissedecek, hem de bir karnaval misali, birbirinden orijinal karakterleriyle kahkahalara doyacaksınız… Özlem Binel’in değerli kaleminden Vuslat’ın, Derviş’in, Yazar Hanım’ın, Hasret’in ve Muallime’nin sürükleyici iç yolculuğuna hazır mısınız? 

Künye
Yayın koordinatörü: Gülşen İşeri
Yayıma hazırlayan: Saliha Ulusoy
Kapak tasarım: Emir Tali
Sayfa tasarım: Beyzanur Karabulut

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.