22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

BU DÜNYADA KADIN OLMAK

İKAM İstanbul Kadın Araştırmaları Merkezi tarafından İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti kapsamında hazırlanan 'KADINist. Uluslararası İstanbul Kadın Buluşması' 5 Kasım 2010 Cuma günü İstanbul Kongre Merkezi'nde yapıldı

BU DÜNYADA KADIN OLMAK

07 Kasım 2010 / 08:48

TURİZMİN SESİ-HANDE KURT
Devlet Bakanı Sayın Selma Aliye Kavaf'ın himayelerinde ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin desteği ile düzenlenen 'Uluslararası İstanbul Kadın Buluşması'nda dünyanın dört bir yanından gelen katılımcılar 2 gün boyunca, kadın dünyasını tanımlayarak, sorunlara dikkat çektiler ve çözüme biraz daha yaklaştılar.

KADINist. İstanbul Kadın Buluşması kapsamında 5 Kasım Cuma akşamı saat 20:00'da Çırağan Oteli'nde T.C. Devlet Bakanı Sayın Hayati Yazıcı ve Eşi'nin ev sahipliğinde basın katılımına açık yemek verildi. Sayın Bakan konuşmasında; 'Beyaz kurdele ve kadına karşı şiddetle mücadeleye destek verdiğinin mesajını, kampanyayı simgeleyen beyaz kurdeleyi yakasına takarak gösterdi. Beyaz Kurdele Kampanyası nın kurucusu Sayın Michael Kaufman kampanyanın HAYIR DEYİN /SAY NO ve birleşerek kadına karşı şiddete son verin mesajını iletti. Sayın Bakanımız bu kampanyanın mektubunu imzalayarak kampanyaya desteğini vereceğini deklare etmiş oldu.

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Eşi Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi'nin teşrifleri ile 5-6 Kasım 2010'da gerçekleşen Uluslar arası İstanbul Kadın Buluşması'nda, İKAM Kurucu Başkanı ve İstanbul Milletvekili Sayın Alev Dedegil, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Yürütme Kurulu Başkanı Sayın Şekip Avdagiç, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kadir Topbaş, T.C. Devlet Bakanı Sayın Selma Aliye Kavaf, Avrupa Parlamentosu Başkanvekili Sayın Diana Wallis, Beyaz Kurdele Kurucusu Sayın Michael Kaufman ve değerli konuk ve konuşmacıların katıldıkları programda Türkiye ve dünyada, kadın sorunlarına yaklaşımda ve çözüm arayışlarında ortak bakış ve dil birliği oluşturulması, birlikte hareket edimesi, mevcut girişimleri desteklenmesi ve diyalogun güçlendirilmesi hedeflenen KADINist'de; kadın odaklı çalışmalarda yerel ve uluslararası yöntem ve değerlendirmelerin yapıldığı oturumlar, tartışmalar, kampanya sunumları ve sergiler yer aldı.
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.