23 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

BULGAR GÜMRÜKÇÜYÜ ÇORBA YAKTI

Almanya;da yaşayan gurbetçi bir ailenin Bulgar gümrük görevlilerini "Çorba parası" diye rüşvet isterken cep telefonu kamerasıyla kaydedip bu görüntüleri de internette paylaşım sitelerinde yayımlaması memurlara pahalıya patladı

BULGAR GÜMRÜKÇÜYÜ ÇORBA YAKTI

12 Eylül 2009 / 11:42

TURİZMİN SESİ


Cep telefonu ile çekilmiş görüntüleri ihbar kabul eden Bulgaristan Gümrükler Ajansı kimliklerini tespit ettiği 3 gümrük görevlisi hakkında idari soruşturma başlattı. Almanya'da yaşayan Mehmet Korkmaz, 26 Temmuz;da ailesiyle birlikte tatil için Türkiye;ye gelirken Sırbistan-Bulgaristan sınırındaki Kalotina gümrük kapısında kendisinden rüşvet isteyen görevliyi cep telefonu kamerasıyla kaydetti.

Mehmet Korkmaz tatilini bitirip Almanya;ya dönerken de aynı gümrük kapısında yine kendisinden "Çorba parası" diyerek rüşvet isteyen başka bir gümr ük görevlisinin de görüntülerini çekmeyi başardı.
Korkmaz çektiği cep telefonu görüntülerini internette haber ve paylaşım sitelerine gönderdi.

"Çorba Parası" tabiri Bulgaristan'da rüşvetin simgesi. Polislerin ve gümrük görevlilerinin "Çorba parası" diyerek rüşvet istemeleri reklam filmlerine de konu olmuştu. Hazır çorba üreten bir firmanın reklam filminde Bulgar polisi aşırı hız yaptığı gerekçesiyle gurbetçi bir Türk ailesini durduruyor ve “Çorba parası komşu" diyerek rüşvet istiyordu. Filmde, gurbetçi aile de "Parasını ne yapacaksın burada gerçeği var" diyerek polise hazır çorba paketlerini veriyordu. Söz konusu reklam filmi Bulgaristan;ın diplomatik girişimleri üzerine yayından kaldırılmıştı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.