22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

BURSA GASTRONOMİ FESTİVALİ'NDE NELER OLUYOR?

Bursa’nın lezzetleri, 2. Bursa Gastronomi Festivali'nde ziyaretçilerle buluşuyor

Bursa Gastronomi Festivali'nde neler oluyor?

16 Eylül 2023 Cumartesi 23:11

TURİZMİN SESİ- HABER FOTO-BORA ÖZGEN


BURSA- Festival, Cumhuriyet Caddesi'nden başlayan kortej yürüyüşüyle açıldı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Milletvekili Mustafa Yavuz, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kamil Özer, Bursa Aşçılar Dernek Başkanı Necmettin Baştürk, turizm profesyonelleri, aşçılar ve vatandaşlar, mehter takımı ve kılıç kalkan gösterisi eşliğinde Ertuğrulbey Meydanı'na kadar yürüdü. Burada yapılan aş duasının ardından Başkan Aktaş, vatandaşlara çorba ikram etti.

2-bursa-gastronomi-festivalibursa-buyuksehir-belediye-baskani-alinur-aktas.jpgFestival, 3 gün boyunca devam edecek. Festivalde, Bursa'nın tescilli lezzetleri tanıtılacak, gastronomi alanında uzman akademisyenler, şefler ve kanaat önderleri konferanslar verecek, yemek yarışmaları düzenlenecek ve gastronomi öğrencilerine eğitim imkanları sunulacak. Festivalin amacı, Bursa'nın gastronomi potansiyelini ortaya çıkarmak, lezzet turizmini geliştirmek ve Bursa mutfağının mirasını gelecek nesillere aktarmak.

2-bursa-gastronomi-festivalibursa-buyuksehir-belediye-baskani-alinur-aktas-001.jpgBursa Gastronomi Festivali, aynı zamanda dünyanın ilk standardının hazırlandığı bir şehir olan Bursa'nın tarihine de ışık tutuyor. Sultan 2. Bayezid Han tarafından 1502 tarihinde çıkarılan Kanunname-i İhtisab-ı Bursa, ürünlerin yanı sıra ekmek, çörek, et, meyve ve sebze gibi yiyeceklerin satış kurallarını belirlemişti. Bu kanunname ile Bursa'da kalite kontrolü sağlanmış, hileli satışların önüne geçilmiş ve halkın sağlığı korunmuştu. Bursa Gastronomi Festivali'ni kaçırmayın. Bu festivalde hem Bursa'nın lezzetlerini tadacak hem de Bursa'nın tarihini öğreneceksiniz.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.