22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

BURSA TURİZMİ MASAYA YATIRILDI

2. Bursa Turizm Zirvesi ve 4. Bursa Turizm Sempozyumu Merinos AKKM'de başladı

Bursa turizmi masaya yatırıldı

18 Aralık 2015 / 22:34

TURİZMİN SESİ

Skal Bursa Turizm Profesyonelleri Derneği ev sahipliğinde,  TÜRSAB, GÜMTOB, BURO, BUSAT iş birliği, Bursa Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, BTSO ve Uludağ Üniversitesi katkılarıyla düzenlenen, 2. Bursa Turizm Zirvesi ve 4. Bursa Turizm Sempozyumu  Merinos AKKM'de başladı. Bursa'da 12 ay turizm temasıyla kent turizminin her yönüyle masaya yatırıldığı zirvede turizm temsilcileri, akademisyenler ve çok sayıda katılımcı yer aldı. Merinos AKKM'de gün boyunca 5 farklı salonda TÜRSAB, GÜMTOB, BURO, BUSAT tarafından gerçekleştirilen sunumlarda ve sözlü bildirilerde alanında uzman isimler ve akademisyenlerle, şehrimizdeki belediyelerin yöneticileri de katılımcılarla bilgi alışverişinde bulundular. 

2.-bursa-turizm-zirvesi-ve-4.-bursa-turizm-sempozyumu,merinos-akkm,tursab,-gumtob,-buro,-busat-is-birligi,-bursa-valiligi,-buyuksehir-belediyesi,-btso-,uludag-universitesi,2.jpg
 
Skal Bursa Turizm Profesyonelleri Derneği Başkanı Vehbi Varlık, “Bursa Turizminin Pazarlanması ve Tanıtımı, Kongre Turizmi, Alternatif Turizm, Termal Turizm ve Yatırımları, Bursa’nın Gastronomik Değerleri, Sağlık Turizmi Trendleri, Turizm Rehberliği gibi bir çok önemli konudaki görüşler, daha sonra rapor haline getirilecek. İlk zirvenin sonuçlarında olduğu gibi bu raporumuzun da Bursa’nın turizm ekonomisi ile desteklenmesinde önemli bir yol haritası olacağına inanıyoruz” dedi.
 
Bursa’nın turizm potansiyelini en iyi şekilde değerlendirmek için zaman kaybetmeden yapılması gerekenlerin ortaya konulduğu zirvenin ilk gününde öne çıkan bazı oturumlarda şunlar konuşuldu;
2023 Turizm strateji planında değişiklik ve yerelde karşılaşılan sorunlar: İznik Belediye Başkanı Osman Sargın ve ilçe kaymakamı Ali Hamza Pehlivan yaptıkları sözlü bildiride, tarihi ve doğal güzellikleri fazla olan şehri pazarlama açısından sıkıntı yaşadıklarını ifade ettiler. Yaklaşık 5 bin yıllık bir şehir olan İznik'in gelişmesinde her türlü teklife açık olduklarını ifade eden yerel yöneticiler, 2023 turizm hedeflerinin gerçekleştirilebilmesi için yatırımın ve desteğin olmazsa olmaz derecede önemli olduğuna dikkat çektiler.
 
Bursa'da turizm değerleri isimli bildiride konuşan Bursa Müze Müdürü Sinan Özbey: Bursa'nın tarih boyunca bulunduğu coğrafi konum nedeniyle göz önünde olan ve cazibesini koruyan bir şehir olduğunu ve kentte 11 adet müze bulunduğunu söyledi. Bursa'nın UNESCO tarafından dünya mirasları listesine alınmasıyla birlikte 2016 yılı için Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapımı planlanan müze için gerekli alanın bulunamadığını ifade etti.
 
Sağlık turizminde tanıtım ve pazarlama isimli bildiride konuşan Liv Hospital Grup Koordinatörü Meri İstiroti: Türkiye'nin sağlık turizmi pazarlamasında ülke, şehir, kurum markası, tedavi ve hekimlerin birlikte tanıtılması gerektiğini anlatan İstiroti "Pazarlamada ülkemizin kültürel ezgilerini tanıtmakta geri kalıyoruz, artık öne çıkarmamız gerekiyor. Ayrıca kurumlar niş alanlara yönelirse ve hangi tedaviye yöneliyorsa ona yatırım yaparlarsa daha hızlı pazarlama yapma şansları olur" dedi. Oturumda, artık sadece hastaların değil hücrelerin ve ameliyatların da sınırları geçeceğine dikkat çekilirken, robotik cerrahi yöntemlerindeki gelişmelerin önemli olduğunun altı çizildi. Farklı bölgelerinden gelen sağlık turistleri için başta Almanya olmak üzere, İsrail, Avusturya, Hırvatistan, Hindistan ve Kore gibi ülkelerin Türkiye ile rekabet halinde olduğu ifade edildi.
 
Sağlık turizminde yerel yönetimlerin yeri ve önemi isimli söyleşide Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ve Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu ve Burfaş Genel Müdürü Muhammed Gümüşsoy yer aldı. 
 
Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali: "Gelişen dünya şartlarında tarım, hizmet ve turizm gibi üç ana sektör ön plana çıkıyor. Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin ekonomik gelirlerinde hizmet sektörü % 75 civarındayken, kendi içinde turizm gelirleri ağırlık kazanıyor. Biz de ilçemizde bu paydan yararlanmak adına yatırımlarımıza devam ediyoruz. Selçuk Hatun Termal Tesisi'yle bu alandaki iddiamızı ortaya koyacağız. Mevlana ve Ulus mahallerince gerçekleştireceğimiz kentsel dönüşümle birlikte o bölgede inşa edeceğimiz oteller de şehrimizin turizmi için büyük katkı sunacak."
 
İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş: " İnegöl sınırları içerisinde bulunan ve çeşitli düzenlemeler yaptığımız Oylat da geçtiğimiz yıl 170 bin turist ağırladık. Ancak Bursa ilçeleriyle bir bütündür.Sağlık turizminde bir yerlere gelmek istiyorsa öncelikli olarak bu konuda ciddi bir planlama yapılması gerekiyor. İnegöl olarak bu alanda yatırımlarımız devam ediyor.Geçen yıl BEBKA'dan aldığımız destekle Suyla Gelen Sağlık Merkezi (SUGESAM) ve  Doğa Sporları ve Turizm Merkezi (DOSTUM) olmak üzere iki proje başlattık." 
 
Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu: "İlçe olarak gerek Sadağı Kanyonu'muz gerek floramızla zengin bir potansiyele sahibiz. Son dönemlerde turizm sektöründe ekolojik tarım ön plana çıktı. Oysa biz yıllardır ilçemizde ekolojik tarımı sürdürüyoruz. Turizmden pay almak adına şimdi bunun kapsamını genişleterek ekonomimize de katkı sağlamak istiyoruz. Zengin bitki örtüsüne sahip olan ilçemizde ve su bulunan her yerde misafirlerimizi ağırlamak ve bölge turizmine katkı sağlamak amacındayız." 
 
Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan: "Yıllardır Bursa'nın su içerisinde bulunan bir şehir olduğuyla övünüyoruz ama bu kaynaklarımızdan tam olarak istifade edemiyoruz. Bu konuda projeler geliştirilmesi gerekiyor. Biz belediye olarak ilçemize turizm alanında yatırım yapmak isteyen girişimcilere destek oluyoruz. Suuçtu Şelalesi, Tümbüldek Kaplıcaları, yürüyüş yolları, Ömeraltı köyü gibi doğal yaşamın sürdüğü tüm köylerimizle  turizm sektöründe hizmete sunmaya hazırız. 
Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.