23 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

ÇALINAN PİCASSO TABLOSU ADANA’DA ÇIKTI

Adana'da gerçekleştirilen polis operasyonunda, nakliyatçılık yapan bir kişinin Irak'tan aldığı ve Adana'da satmak istediği dünyaca ünlü ressam Pablo Picasso'ya ait olduğu ileri sürülen "nü" tablo ele geçirildi

ÇALINAN PİCASSO TABLOSU ADANA’DA ÇIKTI

16 Ocak 2010 / 10:53

TURİZMİN SESİ


Edinilen bilgiye göre, Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Büro Amirliği ekipleri, Celal E. adlı kişinin, Pablo Picasso'ya ait olduğu öne sürülen bir tabloyu satmak için müşteri aradığı yönünde istihbarat bilgisine ulaştı. Bunun üzerine polis, Celal E.'nin Gülbahçesi Mahallesi'ndeki evine baskın düzenleyerek yatak odasında sakladığı "nü" tablo ile, 2 sikke ve Bizans dönemine ait papazların kullandığı 1 kolye ele geçirerek, şahsı gözaltına aldı. Zanlının evinde ortaya çıkan ve Pablo Picasso'ya ait olduğu iddia edilen Fight Love adlı tablo emniyete getirildi.

Nakliyatçılık yaptığı için sürekli olarak Irak'a gittiğini belirten zanlı, tabloyu 500 liraya satın aldığını ve amacının satmak olmadığını, merak ettiği için aldığını açıkladı. Üzerinde Paris'teki Louvre Müzesi'nin logosunun bulunduğu tablonun Irak'ın 1990 yılında Kuveyt'i işgal etmesinin ardından Kuveyt Müzesi'nden çalınarak Irak'a getirildiği tahmin ediliyor. Adana'daki uzmanların yaptığı ön incelemede tablonun gerçek olduğu yönünde rapor verilirken tablo, kesin sonuç için Ankara'daki Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü'ne gönderilecek.

Tablo ile birlikte yakalanan zanlı ise hakkındaki tahkikatın tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Dünyanın en ünlü ressamları arasında yer alan İspanyol ressam Picasso'nun 2 eseri dünyanın en pahalı 10 tablosu arasına girmişti. "Pipolu çocuk" adlı tablo 2004 yılında 104 milyon dolara, 1942 yılında yaptığı ünlü tablosu "Dora Maar ve Kedi", 2006'da 95 milyon dolara satılmıştı.

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.