ÇALIŞMA İZNİ BAŞVURUSU İNTERNETTEN
Yabancıların Çalışma İzinleri Otomasyon Projesi ile yabancı personel çalışma izin talepleri doğrudan internet üzerinden e-başvuru ile yapılabilecek.
03 Ocak 2010 / 20:30
TURİZMİN SESİ
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer'in talimatıyla başlatılan çalışmalar sonunda yabancıların çalışma izinlerine ilişkin yeni bir uygulamaya geçilecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından bu yılının ilk aylarında uygulamaya geçirilecek olan Çalışma Genel Müdürlüğü Yabancıların Çalışma İzinleri Otomasyon Projesi ile yabancı personel çalışma izin talepleri doğrudan internet üzerinden e-başvuru ile yapılacak.
Otomasyon Projesi ile çalışma izinlerinin değerlendirilmesinde bürokratik süreçlerin kısaltılması, karar süreçlerinin hızlandırılması ve her işlem aşamasının başvuru sahibince takibi, elektronik evrak akışı ve e-arşiv gibi kazanımlarla hizmetin daha etkin yürütülmesi amaçlanıyor.
Projeyle birlikte çalışma izni başvurularında bundan sonra izlenecek süreç ve yeni uygulamanın sağlayacağı kazanımlar şöyle olacak:
-Proje geçiş sürecinde, çalışma izni başvuru sahiplerinden internete bağlı herhangi bir bilgisayar ile e-başvurularını yapıp, elden ya da posta ile istenilen evrakları bakanlığa teslim etmeleri istenecek.
-Kurumlar ile yapılacak entegrasyonun ardından elektronik ortamda bilgi alışverişi sağlanacak, yapılan işlem sonuçları her aşamada talep sahiplerine, resmi yazışmanın yanı sıra e-mail yoluyla veya diğer iletişim araçlarıyla iletilecek.
-Çalışma Genel Müdürlüğü Yabancıların Çalışma İzinleri Daire Başkanlığınca yürütülen işlemler e-devlet kapsamında ( www.turkiye.gov.tr) web sitesinde yerini alarak ortak veri tabanının bir parçası olacak.
-Otomasyon Projesi kapsamında çalışma izin başvuruları "tek kullanı mlık şifre" ile birlikte mobil imza kullanılarak yapılacak.
-e-başvuru ile Türkiye'de çalışma izni verilen yabancılara ilişkin olarak, AB norm ve standartları ile TÜİK'in standartlarına uygun e-başvuru formu ile yabancı çalışma izin başvuruları doğrudan veri tabanına taşınacak, elektronik arşiv oluşturulacak. Başkanlığın veri işleme, sorgulama ve analiz alt yapısı iyileştirilerek oluşturulan bu veri tabanı ve bilginin güvence altına alınması sağlanacak.
-Diğer kurumlarla yapılan görüş alma yazışmaları web servis ve diğer iletişim araçları ile sistemler arası entegrasyon aracı ile sağlanacağından bürokratik süreç kısalacak kırtasiye gideri ve gereksiz harcamalar olmayacak.
-Ortak veri tabanı ve bilgi paylaşımı sayesinde, Türkiye iş gü cü piyasası ile ülkede çalışan yabancılara ilişkin verileri karşılaştırma imkanı oluşacak. İlgili kurumlar, uzun vadede görev ve yetki alanları dahilinde politika üreterek, gerekli düzenlemeleri ve planlamaları yapabilecek.
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.