23 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

CAMPARI TAKVİMİNDE İLK ERKEKYILDIZ

Entrika, tutku ve Oscar ödüllü aktör Benicio Del Toro'nun karşı konulmaz cazibesi dünyaca ünlü Campari 2011 takviminde

CAMPARI TAKVİMİNDE İLK ERKEKYILDIZ

02 Aralık 2010 / 02:07

TURİZMİN SESİ


2011 Campari Takvimi'nin yıldızının Oscar ödüllü aktör Benicio Del Toro olduğu Milano, İtalya'da açıklandı. Porto Riko doğumlu Del Toro efsanevi Campari Takvimleri serisinde yer alan ilk erkek yıldız ve bu 12. baskısında yer aldı. Kırmızı Olay adını alan Takvim karizmatik sanat koleksiyoneri, Del Toro'nun, etkileyici hikâyesini anlatıyor. Del Toro aldığı gizli bir mesaj üzerine, mesajın anlamını keşfetmek için büyüleyici bir maceraya atılır, yasadışı sanat tüccarlarının örgütünü ortaya çıkartır ve güzel bir kadını kurtarır.

Campari 12. baskısı için sinemanın gücünden ilham alarak Takvim için özgün bir yol izledi. Kırmızı Olay, etkileyici fotoğraflarla sinemavari bir hikâye anlatarak izleyiciyi esir almayı hedefliyor. Bu amaca sadece fotoğraflarla ulaşmak için Campari başrolde Kırmızı İçki'nin yanında bir de filmde görülen tutku ve orijinalliği fotoğrafta da yansıtabilecek bir baş aktör olmasını istedi ve aradığını Benicio Del Toro ile buldu.
Filmlerden fotoğraflara geçmek Benicio Del Toro için yeni bir deneyimdi: “Bir hikayeyi fotoğraflarla anlatmak benim için yeni bir tecrübeydi ve kameranın önünde filmde olduğundan daha değişik bir yol izlemem gerekiyordu. Beni takvime en çok çeken şey Kırmızı Olay'ın baştan çıkarıcı hikâyesiydi. Bana ve Michel Comte'ye göre Campari'nin stilini, canlılığını ve çarpıcılığını yansıtmamız çok önemliydi.”

Uluslar arası üne sahip olan fotoğrafçı Michel Comte Campari Takvim'ini klasik ve direkt olan Comte tarzı ile çekti. Hikâyeyi anlattıkça hareketleri yakalayarak – hem heyecana hem de duygulara - sinema havası verdi. Comte yüksek beklenti, tutku ve orijinalite dolu resimler çekmeye çalıştı – bunu en iyi, Comte'nin başroldeki kadına bir bardak dolusu Campari'yi kötü adamın üstüne fırlattırdığı eşsiz sahnede göreceksiniz.
Michel Comte Takvim'de gerçekçiliğe verilen önemi şöyle anlatıyor: “Takvimdeki imajlar çok duygusal, çok İtalyan ve çok Campari. Ben daha olaylar gerçekleşmeden anın içindeki gerçekleri, aynı zamanda anların arasındaki gerçekleri yakalamaya çalışıyorum.

Çekim sırasında, her fotoğrafta oyuncular arasındaki her ifade ve etkileşimin orijinalliğini korurken aynı zamanda sinematik bir stil kullanmaya devam ettim.” Campari 150. yıldönümünde Campari Takvim'inde başrolde ilk defa bir erkeğe yer vererek bir yüzyıldan fazladır sürdürdüğü geleneğinde yenilik yaptı. Del Toro ilk Campari Erkeği oldu ve başrolü dünyanın en güzel kadınları arasında olan Salma Hayek, Eva Mendes, Jessica Alba ve 2010 yıldızı 'Quantum of Solace' Bond kızı Olga Kurylenko'dan devraldı.

Gruppo Campari CEO'su Bob Kunze-Concewitz Kırmızı Olay'ın Campari için neden ilklerin takvimini olduğunu anlatıyor: “Campari'de statükoyu sorgulamak bizim DNA'mızda var. İlk erkek yıldızımızı tanıtılması ve bu özgün sinemavari stilin yaratılması efsanevi Takvimimizi yepyeni bir yön oldu. Takvim tamamen yeni bir görüntüye sahip olsa da, oyuncularımızı birbirine bağlayan vazgeçilmez Campari kırmızısı yer alıyor ve beklentinin verdiği heyecan yine her karede hissediliyor”. Bob Kunze-Concewitz şöyle devam etti:”Kırmızı Olay'ın en ilgi çekici yanı, Campari hikâyesi hakkında bizim bir fikrimiz olmasına rağmen yoruma açık olması ve Campari hayranlarının bunu yorumlayarak kendi Kırmızı Olay'larını nasıl yarattıklarını öğrenmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz.”

Benicio Del Toro'nun seçkin kıyafetleri İtalyan Lüks Erkek Giyim Markası Ermenegildo Zegna tarafından hazırlandı.
Campari Takvimi sadece 9,999 kopya olarak basılıyor ve dünya çapında Campari dostlarına dağıtılıyor, satışa sunulmuyor.
Campari, takvimin oluşumunda, yaratıcı çalışma ve üretim için Enrica de Biasi yönetiminde Les Enfants Pictures ile işbirliği yaptı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.