23 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

ÇAY EKSPERİ’NİN İLK SAYISI ÇIKTI

Türkiye çay sektörünün ilk ve tek sektörel dergisi 'Çay Eksperi'nin ilk sayısı çıktı

ÇAY EKSPERİ’NİN İLK SAYISI ÇIKTI

27 Aralık 2010 / 18:38

TURİZMİN SESİ


İki ayda bir yayınlanacak Çay Eksperi dergisi, dünyada sudan sonra en çok tüketilen çaya, hak ettiği değeri vermek amacıyla yola çıktı. Çayın gerçek bir uzmanı gibi, sektörde eksikliği hissedilen boşluğu doldurmayı hedefleyen çaya gönül verenlerin dergisi Çay Eksperi, yayıncılıkta bağımsız bir anlayışla, renkli ve zengin bir içerikle, çay endüstrisinin nabzını tutmayı; çay üreticileri, çay sanayicileri, perakendeciler ve tüketiciler arasında iletişim köprüsü kurmayı, sektörün sorunlarını tartışmaya açmayı ve çözümler üretilmesine katkıda bulunmayı amaçlıyor. Çay sektörünün her alanını canlı tutan, bilgisine ve tecrübesine güvenilen bir yaklaşımla, sektörün ve çay tarımının gelişmesine katkıda bulunan bir anlayışı benimsiyor.

Ayrıca, çay sektörüne yön veren, dünya çay sektörüne yönelik mevcut uygulamaları ve teknolojik gelişmeleri takip eden, doğru yatırım, doğru üretim ve doğru pazarlama teknikleri konusunda, çay sektörüne bağlı bütün kurumların ve kişilerin güven duyacağı bir dergi olmayı hedefliyor.
Aynı zamanda çay üreticisi olan Sami Hayat'ın sahibi ve yayın yönetmeni, uzun yıllar ekonomi ve gıda muhabirliği-editörlüğü yapan gazeteci Seher Karataş'ın yazı işleri müdürü olduğu Çay Eksperi dergisinin ilk sayısında; ÇAYKUR Genel Müdürü Ekrem Yüce ile sektörün dünü bugünü, sorunları, çözüm önerileri, ÇAYKUR'un yeni projelerinin anlatıldığı gibi geniş kapsamlı bir röportaj ile Karadenizli sevilen türkücü Kamil Sönmez'le sanat hayatı ve çayla ilişkisi konusunda bir söyleşi yer alıyor.

İlk sayıda ayrıca, sektörden haberler, çay hakkında, çayın tarihçesi, çay kültürü, çay molası, keşif, innovasyon, sağlık, çay magazin, en iyi çay bahçeleri, aksesuar, rehber başlıkları altında birbirinden keyifli konularda yazılar-haberler bulunuyor. Derginin Mart-Nisan dönemini kapsayan ikinci sayısı Mart ayı başında okuyucuları ile buluşacak.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.