23 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

ÇEK KÜREKÇİ GÖKSU’YA

Göksu Deresi üzerindeki fasıllı sandal sefalarına İstanbullular yoğun ilgi gösteriyor

ÇEK KÜREKÇİ GÖKSU’YA

02 Ağustos 2010 / 18:22

TURİZMİN SESİ


Dillere destan fasıllı sandal sefaları, tüm görkemiyle Göksu Deresi üzerinde yaşanıyor. 1 Ağustos Pazar günü İstanbulluların katıldığı fasıllı sandal sefaları gerçekleşti. Osmanlı İmparatorluğu döneminde padişahların sandal sefası yaptığı Göksu Deresi'nde, isterseniz dönemin kıyafetlerini giyip elinize şemsiyenizi de alarak, fasıllı sandal sefası eşliğinde, dere boyunca müziğin nağmelerini hissedebilirsiniz.
Tarihi Göksu Deresi'nin yeniden canlanması için yaz aylarında İstanbullulara dillere destan fasıllı sandal sefalarını başlatan Göksu Marine Restaurant & Cafe, özellikle pazar günleri İstanbulluların ve turistlerin uğrak noktası oluyor.

Tarihi Göksu Deresi, sandalların Göksu Deresi'ne inerek, birbirlerine söyledikleri fasıl müziği nağmelerine sahne oluyor. İstanbulluların, genciyle yaşlısıyla yoğun ilgi gösterdiği sandal sefasında, renkli görüntüler yaşanıyor. Göksu Deresi'ndeki fasıllı sandal sefası, Ağustos ayı boyunca, iftardan sonra devam ederek, İstanbullulara geleneksel iftar şenliğini yaşatacak.

Tarihi Göksu'da fasıllı sandal sefası yapın
Göksu Marine Restaurant & Cafe'nin işletmecisi turizmci Gül Küçükserim ve oğlu Ali Gültekin Demir, İstanbulluların yanı sıra turistlerin de tarihi Göksu Deresi üzerinde fasıllı sandal sefasına yoğun ilgi gösterdiğini belirtti. Göksu'nun yeniden tarihteki günlerine dönerek, turizme kazandırılması için çeşitli projeler üzerinde çalışan Gül Küçükserim, aynı zamanda yönetim kurulunda olduğu Anadoluhisarı Turizm Kalkındırma Derneği ile çeşitli çalışmalara imza atıyor. Bu projeler arasında; 'Baruthane Çayırı'nın yeniden hayata geçirilmesiyle Hacivat- Karagöz oyunu, meddah, ortaoyunun sergilenmeye başlaması; tarihteki gibi Göksu'nun Gül ve Nergis çiçekleriyle donatılması yer alıyor.

Göksu Marine Restaruant & Cafe
Telefon : 0216 332 03 94
Web : goksu-marine.com

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.