23 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

ÇELİK’TE BREZİLYA’YI GEÇTİK

İkinci endüstri meslek lisesinin temelini Gebze’de atan Çelik İhracatçıları Birliği (ÇİB), üçüncü okulu Çanakkale Biga’da açmak için de kolları sıvadı

ÇELİK’TE BREZİLYA’YI GEÇTİK

16 Ekim 2012 / 08:16

TURİZMİN SESİ


Haber Merkezi
İstanbul(Anayurt)- Çelik sektörüne kalifiye eleman kazandırmak amacıyla daha önce İskenderun`da bir okul yapan Çelik ihracatçıları Birliği (ÇİB), ikinci okulunu Gebze Muallimköy`de açacak. Çelik İhracatçıları Birliği ile Çolakoğlu Metalurji`nin birlikte yaptırmak için yola çıktığı okulun temeli Gebze’de düzenlenen törenle atıldı.Çelik İhracatçıları Birliği A. Nuri Çolakoğlu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin temel atma törenine Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, TİM Başkanvekili Mustafa Çıkrıkçıoğlu, ÇİB Başkanı Namık Ekinci, Çolakoğlu Yönetim Kurulu Üyesi Cahit Aşkın, Okula adını veren merhum A. Nuri Çolakoğlu’nun oğlu Çolakoğlu Metalürji Başkan Vekili Mehmet Çolakoğlu, Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler ve çok sayıda davetli katıldı.

celik-ihracatcilari,celik-ihracatcilari-birligi-a.-nuri-colakoglu-teknik-ve-endustri-meslek-lisesi1.jpg

İhracatta başarı, dünya sıralamasını değiştirdi
Törende konuşan ÇİB Başkanı Namık Ekinci, birliğin temel amacının ülke ihracatını artırmak olduğunu belirterek, “2011 yılında 15.3 milyar dolar ile Türkiye ihracatının yaklaşık yüzde 11.6’sını gerçekleştiren çelik sektörü, Türkiye’nin 2023 yılı 500 milyar dolarlık toplam ihracat hedefi içinde 55 milyar dolarlık pay almayı, hatta bu rakamın daha da üstüne çıkmayı gaye edinmiştir” dedi.
Bu hedef doğrultusunda sektörün büyük bir yatırım atağına geçerek, üretimini 2012’nin ilk 8 aylık döneminde 2011’in aynı dönemine göre yüzde 9,2’lik artışla 24,1 milyon tona çıkardığını anlatan Ekinci, “bu sayede Brezilya ile Ukrayna’yı geride bırakarak dünya çelik üreticileri arasında 8’inci; Avrupa’da ise Almanya’nın ardından 2’nci sırada yer almayı başardık” diye konuştu.

Üçüncü okul için de kollar sıvandı
Sektörün yüksek donanımlı kalifiye teknik eleman gereksinimini karşılayabilmek için eğitime büyük önem verdiklerini ve bu alanda yatırım atağına kalktıklarını belirten Ekinci şunları söyledi:  “Geçen yıl İskenderun-Sarıseki’de temelini attığımız ilk meslek lisesinin inşaatı devam ediyor. Ardından bu yıl da hayırsever Çolakoğlu Şirketler Grubu ile ortaklaşa yaptıracağımız ikinci Endüstri Meslek Lisesinin temelini atıyoruz. Bu projemizin ardından Birliğimizce, Çanakkale Biga’da da Endüstri Meslek Lisesi’nin temeli birkaç ay içinde atılacak.”

13 milyon TL harcanacak, sembol okul olacak
Çolakoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Cahit Aşkın’ın verdiği bilgiye göre, Çolakoğlu Şirketler Grubu ve Çelik İhracatçıları Birliği’nin birlikte Gebze Muallimköy`de  Orman ve Su İşleri Bakanlığı`ndan tahsis edilen alana yaptırılan Endüstri Meslek Lisesi, standart okul binalarının ötesinde, daha çevreci, enerji tasarruflu, bakım periyodu ve bakım maliyetleri düşük, sürdürülebilir, estetik, bölgenin sembolü olacak. Okul, 13 milyon TL bütçe ile 1 yılda tamamlanacakOkul, 335 bin 768 metre kare alana inşa edilecek. 24 derslik, 3 adet atölye, 8 laboratuar  ve 1 adet kapalı spor salonu olacak. İki bodrum katı ile birlikte toplam 5 kat olarak yapılacak olan okul, 2013 eğitim ve öğretim yılına yetiştirilecek. Okulda 720 öğrenci eğitim görecekOkul, kapalı spor salonu ve 300 kişilik konferans salonuna sahip olacak.
Mimari projesi Norm Mimarlık tarafından çizilen okul projesi; tamamlandığında 2014’te gerçekleştirilecek olan Türkiye Ulusal Mimarlık Ödülü ve Uluslararası Mies Van Der Roje yarışmalarına aday gösterilecek.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.