22 Kasım 2024
  • İzmir21°C
  • İstanbul19°C
  • Antalya25°C
  • Ankara18°C

CEM POLATOĞLU 1998’DE AÇIKLADI

Cem Polatoğlu, 1998 yılında “Yaz Tatilleri Bölgelere Göre Ayrılsın” bu söylemi kitapçığımda kaleme almıştım. Her sene de 3-5 kez yazar çizerim. Sömestre ve Yaz Tatilleri Bölgelere Göre Ayrılsın...

Cem Polatoğlu  1998’de  Açıkladı

14 Ağustos 2015 / 11:21

TURİZMİN SESİ

Aradan 18 sene geçmiş.  AKTOB Başkanı Yusuf Hacısüleyman basın toplantısı ile   Bakanlığa çağrıda bulunmuş. Kendi birliğimizin bu konuya sahip çıkmasını bir türlü sağlayamadık. Destek başka kulvardan geldi. Bu söylemimde yalnız değilim artık destekciler bekliyoruz dedi.

 
 
yusuf-hacisuleyman-001.jpg
 
AKDENİZ Turistik Otel İşletmecileri Birliği (AKTOB), turizm ekonomisinin geliştirilmesi için yarıyıl ve yaz tatilini 7 coğrafi bölgeye göre 15'er gün aralıklı başlaması yönünde düzenleme yapılması için Milli Eğitim Bakanlığı'ndan talepte bulundu.Türkiye'de yarıyıl ve yaz tatillerinin aynı dönemde başlayıp aynı dönemde bittiğini  hatırlatan AKTOB Başkanı Yusuf Hacısüleyman, oysa Türkiye'nin coğrafi olarak bile 7 bölge üzerinden tanımlandığını, bu bölgelere göre tatillerin farklı zamanlarda başlayıp, bitmesi gerektiğini söyledi. Türk turizm endüstrisinin sağlıklı ekonomik hareketinin böylece daha uzun aylara yayılabileceğini kaydeden Hacısüleyman, "Biz sadece 2- 2.5 ay içinde tüm mekanizmaları harekete geçirmeden, daha yaygın, ülke ekonomisinde bütün endüstrilere fayda sağlayacak hale getirebiliriz" dedi. AKTOB Başkanı Hacısüleyman, yarıyıl ve yaz tatilinin aynı dönemde başlayıp, bitmesinin tüm öğrenci ve öğretmen hareketini etkilediğini, okulların trafiğinin de bir anda başlayıp bir anda sönmesine neden olduğunu kaydetti. Turizmin ülkemiz ekonomisine olan katkısını artırmak, devinimi sürekli kılmak için bu tatillerin 7 coğrafi bölgeye göre planlanmasını istediklerini anlatan Hacısüleyman, bu bölgelere göre yeniden düzenlemenin yararlı olacağını dile getirdi.
 
ALMANYA'DA FARKLI TARİHLERDE BAŞLIYOR
Almanya'da farklı bölgelere göre tatil planlamaları olduğunu aktaran AKTOB Başkanı Hacısüleyman şöyle konuştu: "Birisi haziranda başlayıp temmuz ortasında bitiriyor, diğeri temmuzda başlayıp ağustos ortasında bitiriyor. Kimisi ağustosun ortasından başlayıp eylülde bitiriyor. Dolayısıyla turizm hareketini 6- 7 aya yaymış oluyor. Oysa ülkemizde yaz tatili hareketi 2- 2.5 ay sürüyor. Hatta sınav sonuçları, kayıtlar gibi nedenlerle bu ekonomik hareketlilik belli bir döneme sıkışmış durumda."
 
HAREKETLİLİK ARTAR
Yarıyıl tatili içinde bakıldığında, her bölgenin coğrafi ve iklim şartlarının farklı olduğuna değinen Hacısüleyman, şunları kaydetti: "Sömestr tatilini de her bölgeye aynı tutuyoruz. 15 gün yerine 1.5 aya yayabilirsek, turizme yarattığı ekonomiyi daha geniş bir zamana yayma şansımız var. Akdeniz'de mevsimsel olarak en sıcak aylarda yapabiliriz. Bölgeler arası 15'er günlük kaydırmalar bile 2 ayı 4- 5 aya çıkarabilir. Önemli olan burada bir anda bir şeyi yakıp söndürmek değil, mümkün olduğunca bu alevi uzun süre devam ettirmek, ekonomik ateşi yukarda tutmak." Bu konuda bakanlıklara öneride bulunduklarını anlatan Hacısüleyman, "Müfredat ve öğretmenlerin çalışması açısından düzenlemelere ihtiyaç olunduğu söylendi. Tabii ki düzenlemeye ihtiyaç var ve düzenlenirse de ülke ekonomisine katkısı olacak" dedi.

Helal olsun Yusuf Hacısüleyman !. İyi ki varsın
Türkiye'de yarıyıl ve yaz tatillerinin aynı dönemde başlayıp aynı dönemde bittiğini hatırlatan AKTOB Başkanı Yusuf Hacısüleyman, oysa Türkiye'nin coğrafi olarak bile 7 bölge üzerinden tanımlandığını, bu bölgelere göre tatillerin farklı zamanlarda başlayıp, bitmesi gerektiğini söyledi.Türk turizm endüstrisinin sağlıklı ekonomik hareketinin böylece daha uzun aylara yayılabileceğini kaydeden Hacısüleyman, "Biz sadece 2- 2.5 ay içinde tüm mekanizmaları harekete geçirmeden, daha yaygın, ülke ekonomisinde bütün endüstrilere fayda sağlayacak hale getirebiliriz" dedi.
 
AKTOB Başkanı Hacısüleyman, yarıyıl ve yaz tatilinin aynı dönemde başlayıp, bitmesinin tüm öğrenci ve öğretmen hareketini etkilediğini, okulların trafiğinin de bir anda başlayıp bir anda sönmesine neden olduğunu kaydetti.Turizmin ülkemiz ekonomisine olan katkısını artırmak, devinimi sürekli kılmak için bu tatillerin 7 coğrafi bölgeye göre planlanmasını istediklerini anlatan Hacısüleyman, bu bölgelere göre yeniden düzenlemenin yararlı olacağını dile getirdi.
 
Almanya'da farklı bölgelere göre tatil planlamaları olduğunu aktaran AKTOB Başkanı Hacısüleyman şöyle konuştu: "Birisi haziranda başlayıp Temmuz ortasında bitiriyor, diğeri temmuzda başlayıp ağustos ortasında bitiriyor. Kimisi ağustosun ortasından başlayıp eylülde bitiriyor. Dolayısıyla turizm hareketini 6- 7 aya yaymış oluyor. Oysa ülkemizde yaz tatili hareketi 2- 2.5 ay sürüyor. Hatta sınav sonuçları, kayıtlar gibi nedenlerle bu ekonomik hareketlilik belli bir döneme sıkışmış durumda."
 
Yarıyıl tatili içinde bakıldığında, her bölgenin coğrafi ve iklim şartlarının farklı olduğuna değinen Hacısüleyman, şunları kaydetti: "Sömestr tatilini de her bölgeye aynı tutuyoruz. 15 gün yerine 1.5 aya yayabilirsek, turizme yarattığı ekonomiyi daha geniş bir zamana yayma şansımız var. Akdeniz'de mevsimsel olarak en sıcak aylarda yapabiliriz. Bölgeler arası 15'er günlük kaydırmalar bile 2 ayı 4- 5 aya çıkarabilir. Önemli olan burada bir anda bir şeyi yakıp söndürmek değil, mümkün olduğunca bu Alevi uzun süre devam ettirmek, ekonomik ateşi yukarda tutmak." Bu konuda bakanlıklara öneride bulunduklarını anlatan Hacısüleyman, "Müfredat ve öğretmenlerin çalışması açısından düzenlemelere ihtiyaç olunduğu söylendi. Tabii ki düzenlemeye ihtiyaç var ve düzenlenirse de ülke ekonomisine katkısı olacak" dedi.  Cem Polatoğlu
 

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.