22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

ÇEŞME ALTIN YUNUS’DA RESİM SERGİSİ

Türk resim sanatının en önemli isimlerinden Burhan Doğançay'ın eserleri, Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı organizasyonuyla Çeşme Altın Yunus Otel'de sergilenecek

ÇEŞME ALTIN YUNUS’DA RESİM SERGİSİ

12 Temmuz 2011 / 15:39

TURİZMİN SESİ


Ünlü ressamın farklı dönemlerini yansıtan 9 resmi 16 Temmuz – 05 Ağustos tarihlerinde görülebilecek.Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı'nın Selçuk Yaşar Sanat Galerisi Yaz Sergileri, Çeşme'de sanatseverlerin beğenisine sunuluyor. Çeşme Altın Yunus Otel'de düzenlenen sergiler arasında bu yıl dünyaca ünlü ressamımız Burhan Doğançay'ın eserleri de bulunuyor.

Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı'nın özel daveti üzerine eserlerini İzmirli sanatseverler ile buluşturan Burhan Doğançay'ın sergisi 16 Temmuz Cumartesi günü saat 19.30'da Denizkızı II Salonu'nda açılacak. Türk resminin usta ressamlarından, dünyanın en önemli müzelerin koleksiyonlarında eserlerine yer verilen Burhan Doğançay'ın sergisi 5 Ağustos Salı gününe kadar devam edecek.

Sergide sanatçının 9 farklı eseri sergilenecek. Doğançay'ın son 30 yıllık çalışmalarının yer alacağı sergi, ressamın farklı dönemlerine de ışık tutacak. Burhan Doğançay'ın farklı teknikler kullanarak duvarlara hayat verdiği Genel Duvarlar, Çerçeveli Duvarlar, Alexander'ın Duvarları, New York'un Mavi Duvarları serilerinin yanı sıra Koniler, Kalp ve Kurdeleler serilerinden de eserler sergide görülebilecek.

Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı organizasyonu ile Altın Yunus Otel'de sanat dolu bir yaz

Selçuk Yaşar Sanat Galerisi Yaz Sergileri programı farklı sanatçıların resimlerine de ev sahipliği yapacak. İzmirli ünlü ressam Filiz Pelit'in masallardan ve düşlerden ilham aldığı resimleri 29 Temmuz tarihine kadar Çeşme Altın Yunus Sanat Galerisi'nde sergilenecek. Resim sanatının bir diğer önemli temsilcisi Şükran Ulucan da 30 Temmuz – 2 Eylül tarihlerinde eserlerini sanatseverlerin beğenisine sunacak.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.