22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

ÇEVRE DOSTU OTIUM ECO CLUB SİDE

OTIUM Eco Club Side'de; atık yönetimi, verimli enerji kullanımı, yenilenebilir enerji ve geri dönüşümlü malzeme tercihi gibi çevre dostu uygulamalara imza atıyor

ÇEVRE DOSTU OTIUM ECO CLUB SİDE

06 Mart 2012 / 20:19

TURİZMİN SESİ


HABER MERKEZİ-Çevreye verdiği değer ile turizm sektörünün örnek gösterilen kuruluşlarından biri olan OTI Holding, ekolojik konsept ile yenileyerek 2009 yılında hizmete açtığı OTIUM Eco Club Side'de; atık yönetimi, verimli enerji kullanımı, yenilenebilir enerji ve geri dönüşümlü malzeme tercihi gibi çevre dostu uygulamalara imza atıyor.

Çevrenin korunması için turizm sektörünün üzerine düşeni yapması gerektiğine inanan OTI Holding'in, ekolojik konsept ile yenilediği ve 2009 yılında hizmete açtığı OTIUM Eco Club Side yeşil hizmeti ile dikkat çekiyor. Turizm Bakanlığı'nın yürütmekte olduğu sürdürülebilir turizm kapsamında, çevrenin korunması, çevre bilincinin geliştirilmesi konularında yapılan değerlendirmeler neticesinde, “Çevreye Duyarlı Konaklama Tesisi”, bilinen adıyla “Yeşil Yıldız” belgesi Side bölgesinde ilk olarak OTIUM Eco Club Side'ye verildi.

Çevre eylem planını gerçekleştirerek çevre yönetim sistemi olan ISO 14001, Uluslararası sürdürülebilir turizm ödülü Travelife Gold, bunun yanı sıra kalite belgeleri: OHSAS 18001 iş Güvenliği ve işçi Sağlığı, ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, ISO 22000 Gıda Güvenliği Sistemi, ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Sistemini de almıştır.

Eco Club Side, yeniden tasarlandı
Uluslar arası çevre ve diğer kalite standartlarıyla, doğayla uyumlu olarak, yeniden yapılandırılan OTIUM Eco Club Side'de renovasyon sürecinin 15 milyon dolara mal olduğunu belirten Otium International Genel Direktörü Tamer Mungan, Eco Club Side'de çok ciddi bir çevre politikası oluşturduklarını belirtti.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Mungan; “Sıcak suyun yüzde 20' sini güneş kolektörlerinden sağlıyoruz. Su tüketimini azaltmak amacıyla önemli tedbirler aldık. Otelde hiç küvet kullanmadık. Tuvaletlerde en az su tüketen klozetleri, armatürlerde parletör kullanılmayı, bahçe sulamada, yarı otomatik, gerekli yerlerde damlama su sistemini tercih ettik. Musluklardan ve duş başlıklarından akan suyun basıncı düşürülerek, su tasarrufu sağladık.

Havuzlarda, genel temizlikte, mutfakta ve tüm diğer alanlarda doğada çözünebilen kimyasallar kullanılıyoruz. Klimalar, az enerji tüketirken, içinde bulunan gazlar, doğaya zarar vermiyor. Aydınlatmada Kompakt Floresan ampuller kullanılırken, genel alanlarda hareket algılayıcı ışıklandırma sistemini tercih ettik. Atıkları ayrıştırabildiğimiz, özel bir atık alanı oluşturduk. Atıkları ayrı toplamak ve piller için özel toplama kutularını tesis içine yerleştirdik. Buradan toplananları ilgili kuruluşlara belirli aralıklarla teslim ediyoruz.Tesiste bisiklet kullanımını ön plana çıkardık” diye konuştu.

Yüzde 30'a varan enerji tasarrufu
OTIUM Eco Club Side, su ve enerji kullanımında yüzde 30'a varan tasarruf sağlanmasını, doğaya zarar vermeyen hammaddelerden üretilmiş ürünlerin kullanımını, geri dönüştürülebilir atık yönetim sistemi ve yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımını kolaylaştıran yeni tasarımı ile öncelikli olarak işletme, sonrasında ise yerel ve ulusal bazda ekonomik fayda yaratmayı amaçlıyor. Orta ve uzun vadede sürdürülebilir turizmin önemli bir bileşeni olan doğal çevrenin korunmasına katkıda bulunacak olan OTIUM Eco Club Side, hem çalışanlarını, hem de misafirlerini bu sürece dahil ediyor.

Sürdürülebilir bir çevre için eğitimin önemi de dikkat çeken Mungan; “Otelde kalan misafirlerin çocuklarına çevre temalı çizgi filmler, ekolojik bahçemizde sebze meyvelerin toplanması, fidan ekimi ile ilgili etkinlikler düzenliyoruz. Amacımız, buraya gelen misafirlerimizin, çevre bilinciyle buradan ayrılmalarını sağlamak” diye konuştu.

QR kod ile kağıt tüketimi minimize ediliyor
Akıllı telefonlarda kullanılan “QR kod” sistemini ilk kez konaklama sektörüne taşıyan Otium Hotels International'a ait Eco Club Side'de otel reklam tabelaları dâhil tüm iç mekanda QR kodu okutan akıllı telefon sahipleri, Otium otellerinin adres, iletişim bilgilerinin yanında, aktivite bilgilerini, videolarını, hatta yetişkin ve çocuk menüleri detaylarını bile görebiliyor. Türkiye'de henüz uygulama örneklerine çok nadir rastlanan QR kod (Quick Response) ile kişiler akıllı mobil cihazların kameralarından okuttukları özel iki boyutlu barkodlar ile o barkodun tanımlı olduğu internet sitesine, e-mail adresine, telefon numarasına, video görüntülerine, iletişim bilgilerine, SMS'e, MMS'ye veya coğrafi konum bilgisine hızla yönlendiriliyorlar.

Mungan, teknolojiyi kullanarak gelişmeyi yakalamanın, misafiri ile daha iyi iletişim kurmanın hizmet sektörünün 21. yüzyıldaki olmazsa olmazı olduğunu belirtti. Mungan, Türkiye'de ilk olarak Otium Otellerinde uygulamaya başlattıkları QR kod uygulamaları ile teknolojiyi takip ederek misafir memnuniyetini artırmanın yanı sıra, bu yeniliğin otelin doğa dostu konseptine de hizmet verdiğini aktardı. QR kod ile misafirin ulaşabildiği otel detaylarını içeren bilgiler sayesinde, broşür, katalog, flyer, etiket gibi kağıt kullanımı gerektiren tüketimleri minimize ettiklerini ve bu sayede doğal kaynakları tüketimde de tasarruf ettiklerini de söyledi.

Ailelere Özel Bir Tatil Cenneti: OTIUM ECO Club Side
OTIUM Eco Club Side, her şeyiyle yeşil, her yanıyla doğaya dair, her yönüyle zenginleştirilmiş her şey dahil sistemiyle seçkin ve kaliteli 5 yıldızlı bir tatil sunuyor. Gün boyu sunulan yiyecek ve içecek hizmetiyle, her yaşa uygun çok yönlü eğlence aktiviteleriyle, spor, sağlıklı yaşam, SPA ve Çocuk Dünyası seçenekleriyle, gece şovları, sürpriz eğlenceleri, müzikalleri, kabareleri ve diskosuyla, konforlu odalarıyla Side Titreyengöl mevkiinde yer alan Otium Eco Club Side hem doğaya hem de çevreye saygılı bir işletme anlayışıyla konuklarını bekliyor.

3.350 m² üzerinde, zengin donanımıyla kurulu Çocuk Dünyası ile çocuklu ailelere yönelik konseptiyle, tüm misafirlerine, ayrıcalıklı ve kaliteli bir tatil imkânı sağlıyor. Tesiste, çocuk restoranı, bebek odası, çocuk havuzu, aquapark,lunapark , trambolin, akülü çocuk arabası, ücretsiz dondurma servisi, oyun parkı, uyku odası, çocuk oyun odası ve çocuk diskosu olanakları bulunuyor. Bununla birlikte, miniklere yönelik aralarında çizgi film gösterimi, palyaço, hobi bahçesi, maske yapımı, çocuk olimpiyatları gibi eğlencelerin bulunduğu 16 ayrı etkinlik gerçekleştiriliyor.

www.otiumhotels.com  

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.