22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

ÇEVRE MEVZUATI OTELLERİN GÜNDEMİNDE

Gloria Hotels'deki çevre uygulamaları ve grubun çevreye olan bakış açısını verilen bir eğitimde açıklandı

ÇEVRE MEVZUATI OTELLERİN GÜNDEMİNDE

03 Mayıs 2010 / 14:56

TURİZMİN SESİ


BIX Kurumsal tarafından 30 Nisan 2010 Cuma günü Hotel Lara Beach yapılan Çevre Mevzuatı ve Otelcilikteki Uygulamaları Eğitimine, Gloria Hotels, Rixos Lares, Su Sesi Deluxe Resort, Club Alibey ve Adora Golf Resort Kalite Müdürleri katıldı. Gloria Hotels&Resorts Kalite Müdürü Seda Ispartalıgil, yapmış olduğu açıklamada Gloria Hotels'deki çevre uygulamaları ve grubun çevreye olan bakış açısını şöyle anlattı:

Gloria Hotels & Resorts olarak 2004 yılında başladığımız Çevre Duyarlılığı çalışmalarımız, 2005 yılında ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi belgelendirmesiyle sistematik bir hale geldi. Atıkların yerinde ayrıştırılmasından başlayarak tesis alt yapımızı sürekli iyileştirme bilinciyle her geçen gün daha da geliştirdik. Bunun yanında çalışan bilincinin arttırılması en önemli hedefimiz oldu.

Son dönemde ağırlık kazanan "Sürdürülebilir Turizm " çalışmaları kapsamında turizm tesislerin çevreye yönelik çalışmaları artık konaklayan misafirlerin de bir memnuniyet kriteri haline geldi. Tesis içinde kurduğumuz hayvanat bahçemiz, özel bitki türlerinin korunmasına yönelik yapılan çalışmalar, ayrıştırılan atıkların değerlendirilmesi ve geri kazanımının sağlanması, doğal kaynakların(elektirik, su, LNG) kontrollü kullanımını sağlamak amacıyla sürdürülen çalışmalar, yasal ve diğer gerekliliklerin yerine getirlmesi gündem konularımızın başında gelmektedir.

Çevre Mevzuatında yapılan son değişikliklerle birlikte Çevre Duyarlılığı çalışmalarımızın çok daha aktif olarak sürdürüleceği düşüncesindeyiz. Bunun yanında tesislerin bulunduğu bölgelerde faaliyet gösteren birliklerin bölge otelleri adına yapacağı girişimler Çevre Duyarlılığı çalışmaları kapsamında çok daha aktif bir rol oynamamızı sağlayacaktır. Gelişen çevre bilinci ancak civar otellerin işbirliği ve bir çatı altında toplanmasıyla hem tesis olarak hemde bölge olarak Çevreye verdiğimiz önemi yansıtmada bize yadsınamaz bir destek sağlayacaktır. Önümüzdeki günlerde yapılan bu çalışmalar tesislerin özellikle Avrupa Pazarında tanıtımı ve satışında ciddi bir pazarlama aracı olarak kullanılacaktır. Dünyayı Atalarımızdan miras değil, çocuklarımızdan ödünç aldık diyerek açıklamasını tamamladı.

BIX Kurumsal'dan Bülent Dokuzluoğlu ise; Turizmin sürdürülebilirliğinin sağlanması için gerekli olan çalışmaların ve yasal zorunlulukların anlatıldığı eğitim içerik açısından yoğun ve tamamen otelcilik uygulamalarına dönük olarak gerçekleştiği için oldukça verimli geçti. Dünyamızın ve turizmin geleceği için sürdürülebilir turizmin otelcilerin gündemine gelmiş olması memnuniyet vericidir. Bugün denizlerimizin, havanın ve toprağın kirlenmesine neden olmak, en geç on yıl içerisinde turizmin sonunu getirecektir. Tüm işletmelerin bu konuda duyarlı olması ve resmi kurumlar, sivil toplum örgütleriyle birlikte hareket ederek çevresel önlemleri acilen alması gerekmektedir. Dedi…

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.