22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

ÇEVREYİ SEVMEK KORUMAKLA BAŞLAR

Beyoğlu Belediyesince düzenlenen Dünya Çevre Günü etkinliğinde çocuklar taktıkları yeşil şapkalarla Kasımpaşa Kızılay Meydanı'nı adeta yeşile boyadı

ÇEVREYİ SEVMEK KORUMAKLA BAŞLAR

05 Haziran 2011 / 17:45

TURİZMİN SESİ


Hem eğlenen hem büyüklere çevre bilinci mesajı veren çocuklar bir yıl boyunca en çok atık pil toplayarak bilgisayar kazanan arkadaşlarını alkış yağmuruna tuttu Beyoğlu Belediyesi, eğitim-öğretim yılı boyunca ilçede yaşayan çocukları çevre kirliliğiyle mücadele konusunda bilinçlendirmek ve geri dönüşüm konusunda daha duyarlı olmalarını sağlamak amacıyla “Her Atık Çöp Değildir, Yarınlar Çöpe Gitmesin” ve “Atık Pil Toplama” adıyla düzenlediği kampanyaların finali olan törene Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, Beyoğlu Belediyesi Başkan Yardımcısı Kemal Genç, Beyoğlu Belediyesi Meclis üyeleri ile ilçedeki okulların idari ve eğitim kadrosu katıldı.

Çocuklar yeşile boyadılar
Kızılay Meydanı'nı dolduran çocuklar taktıkları yeşil şapkalarla meydanı adeta yeşile boyadılar. Çocuklar ellerinde taşıdıkları “Anne Atıkları Ayırarak Topla”, “Doğayı Bekçi Değil Sevgi Korur”, “Çöplerimizi Saatinde Dışarı Çıkaralım”,”Çevreyi Sevmek Korumakla Başlar” yazılı dövizlerle büyüklere mesaj vermeyi ihmal etmediler. Yeşil şapkaları, ellerindeki dövizleriyle renkli bir görüntü ortaya koyan çocukların coşkulu programı Cezayirli Gazi Hasan Paşa İlköğretim Okulu'ndan minik Yaren ile Kaptanpaşa İlköğretim Okulu'ndan minik Ramazan'ın okuduğu çevre sevgisini anlatan şiirlerle başladı. Ardından sahne alan İTO Kadınlar Çeşmesi İlköğretim Okulu halk oyunları ekibi meydanı dolduranları Ege yöresine götürdü. Çocuklar için neşenin doruğa çıktığı dakikalar ise ilizyonist Erkan Obüs ve oğlunun jonglör gösterisi oldu.

Çevreci Çocuklar Bilgisayar Kazandı
Beyoğlulu çocuk çevrecilere unutulmaz bir gün yaşatan çevre günü etkinliği ödül töreniyle sona erdi. Bir yıl boyunca ilçedeki okullarda devam eden “Atık Pil Toplama” kampanyasına katılan Kaptanpaşa İlköğretim Okulu ve Kadımehmet İlköğretim Okulu'na yapılan çekilişle bilgisayar verildi. Her iki okuldan en çok pil toplayanlar arasında bilgisayarı kazanacak öğrencinin adını belirlemek için ilk olarak Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Koca çekiliş yaptı. Koca, çekiliş sırasında oldukça heyecanlı olan öğrencilerin isimleri arasından Kaptanpaşa İlköğretim Okulu'ndan Emine Gür'ün ismini çekti. İkinci bilgisayar ödülü ise Kadımehmet İlköğretim Okulu'ndan Fehmi Sefa Akpınar'ın oldu.

29 Bin Öğrenci Kampanyaya Katıldı
Bu eğitim yılı boyunca devam eden “Atık Pil Toplama” kampanyasında bilgisayar kazanan öğrenciler ödüllerini geçtiğimiz günlerde kendi okullarının bahçesinde düzenlenen törenle aldı. Her okul için ayrı düzenlenen eğlenceli bilgisayar ödülü törenlerinde ilk bilgisayar Firuzağa İlköğretim Okulu ana sınıfı öğrencisi İsmail Umut Çalışkan'a verildi. Çekilen kurada bilgisayar kazanan minik çevreci ödülünü Başkan Demircan'ın elinden aldı. Demircan, daha sonra sırasıyla, Dilnihat Özyeğin Anadolu Kız Meslek Lisesi'nden Mahmut Aksoy'a ve Okçumusa İlköğretim Okulu'ndan Fahriye Kevser Güzel' bilgisayar ödülünü verdi. “Her Atık Çöp Değildir, Yarınlar Çöpe Gitmesin” ve “Atık Pil Toplama” adıyla düzenlenen kampanyalarda bu eğitim yılında 27 okulda 29 bin öğrenciye ulaşıldı. Kampanyada hedeflenen rakam ilçedeki 43 okulda eğitim gören toplam 40 bin öğrenci.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.