22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

ÇİBÖREK BİR ESKİŞEHİR LEZZETİDİR

Anadolu Üniversitesi Turizm Araştırma ve Uygulama Birimi'nin Kasım 2011 etkinlikleri kapsamında düzenlenen Eskişehir'in yerel lezzetleri konulu konferansta çiböreğin tanıtımı gerçekleştirildi

ÇİBÖREK BİR ESKİŞEHİR LEZZETİDİR

25 Kasım 2011 / 11:33

TURİZMİN SESİ


Eskişehir'in yerel lezzetleri etkinliği kapsamında bu ay Kentpark Has Kırım Çibörekçisi'nin işletmecisi Erol ULUÇAY, 18 Kasım 2011 tarihinde Anadolu Üniversitesi Turizm Araştırma ve Uygulama Birimi'nin Odunpazarı'ndaki binasında çiböreği tanıttı. Uluçay, çibörek adının çiğbörek ile karıştırıldığını vurgularken, sözcüğün Kıpçak lehçesindeki “enfes”, “nefis” anlamındaki “çi”'den geldiğini belirtti.

Çiböreğin Eskişehir ile anılmasında, Kırım tatarlarının çoğunluğunun Eskişehir'de yaşıyor olmasının etkisi olduğunu söyleyen Uluçay, öğrencilere çibörek yapımı ile ilgili bilgiler aktardı. Öğrenciler tarafından büyük ilgi gören konferansın bitiminde Uluçay, çibörek ile ilgili merak edilen soruları yanıtladı. Etkinliğe Öğr. Gr. Aysel YILMAZ nezaret etti. Anadolu Üniversitesi Turizm Araştırma ve Uygulama Birimi'nin “Eskişehir'in yerel lezzetleri” etkinliğinin her ay düzenli olarak devam edeceği bildirildi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.