22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

ÇİN PAZARINDA GÖVDE GÖSTERİSİ

Türk halı ihracatçıları, Domotex Hannover’dan sonra Şanghay Domotex Asia-Chinafloor Fuarı’na İstanbul Halı İhracatçıları Birliği (İHİB) öncülüğünde ikinci kez çıkarma yapacak

ÇİN PAZARINDA GÖVDE GÖSTERİSİ

17 Mart 2013 / 10:21

TURİZMİN SESİ


İHİB Başkanı İbrahim Yılmaz, “dünyanın ikinci en büyük halı fuarına katılıyoruz. Amacımız bu pazardaki payı artırmak.”Halı ihracatçıları, Almanya’nın Hannover kentindeki Domotex fuarından sonra, gözünü dünyanın ikinci en büyük fuarı Domotex Asia-Chinafloor’a çevirdi.
Sektör ihracat artış oranını daha da yukarılara taşımak için rakip pazarların kapılarını zorluyor. Türk firmalarının, ihracatlarının yaklaşık yüzde 40’ını gerçekleştirdikleri Hannover Domotex Halı Fuarı’ndan başarıyla dönen Türk halıcıları, 26 Mart’ta başlayacak ve 3 gün sürecek Domotex Asia – Chinafloor Fuarı’na ikinci kez katılmaya hazırlanıyor. Şanghay’da düzenlenecek fuar 11 ayrı salonda, 126 bin 500 metrekarelik alanda, dünyanın yaklaşık 40 ülkesinden gelen bin 100 firmanın katılımıyla gerçekleştirilecek. Dünyanın en büyük ikinci halı fuarı ünvanını taşıyan Domotex Asia – Chinafloor’u, Türk halı firmaları da İstanbul Halı İhracatçıları Birliği (İHİB) öncülüğünde milli düzeyde temsil edecekler.
 
Almanya’daki başarı Shanghay’a taşınacak
İHİB Başkanı İbrahim Yılmaz, “Domotex Asia Fuarı, Uzak Doğu’nun en önemli fuarlarının başında geliyor. Birlik olarak dünya ekonomisinde 2’inci büyük ülke olması, lüks tüketime olan yönelimi nedeniyle 2008 yılında hedef ülke olarak Çin’i seçtik”dedi. Yılmaz, Hannover’da düzenlenen dünyanın en büyük fuarı Domotex’te Türkiye’nin, tüm ülkelerden daha çok alan kapladığını ve bu özelliğini son 3 yılldır sürdürdüğünü hatırlatarak, Hannover’da yaşanan başarıyı Şanghay Domotex Asia–Chinafloor Fuarı’na taşıyacaklarını söyledi.
 
Türk halıları, Çin’de üst segmente hitap edecek
Dünyanın seri üretim merkezi olan Çin’in önemli bir rakip olduğuna vurgu yapan İbrahim Yılmaz şöyle konuştu: “Çin orta ve orta altı segmentte üretim yapma kapasitesine sahip bir ülke. Biz daha yüksek katmadeğerli, tasarım odaklı ürünler üretiyoruz. Fuar aracılğıyla Çin’deki üst segmente hızlı bir şekilde ürünlerimizi ulaştıracağız. Fuarda özellikle el halısı Çin’deki üst segment tarafından ilgi görecek.”Yılmaz,  Türk halıcılarının, fuarla birlikte yalnızca  Çin pazarına değil,  ABD, Almanya, Belçika, İtalya, Pakistan, Hindistan gibi rakip ülkelerin pazarlarına da ulaşacaklarını söyledi.  
Domotex Asia-Chinafloor’a bu yıl milli düzeyde 10 halı firmasının 500 metrekare alanda katılacağını belirten Yılmaz, “Fuara  katılacak firmaları, süreklilik sağlayacak firmalar arasından seçtik. Buradaki amaç fuara katılım konusunda istikrar sağlamaktır” diye konuştu.
 
Hedef 5.5 milyar dolarlık ihracat
Türkiye’nin 2023 yılı ihracat hedefine 5 milyar 500 milyon dolar katkı sağlamayı hedefleyen İstanbul Halı İhracatçıları Birliği (İHİB), yurtiçi ve yurtdışında yürüttüğü faaliyetlerle önüne koyduğu hedefe adım adım yaklaşıyor. Geçen yıl ihracatını yüzde 23.5 oranında artırarak 2 milyar dolar sınırını aşan sektör, 2013 yılına da hızlı başladı. Türkiye genel ihracatının yüzde 5 oranında arttığı 2013’ün ilk iki ayında, halı ihracatı bu oranı 3’e katlayarak yüzde  16.9 artış gösterdi.
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.