23 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

ÇİN SEDDİ EMİRATES A380’E KUCAK AÇIYOR

Emirates A380 süper-jumbo uçağının Pekin'e seferlerinin başlaması ile ilk defa Çin'e süper-jumbo ile tarifeli seferler başlamış oldu

ÇİN SEDDİ EMİRATES A380’E KUCAK AÇIYOR

19 Ağustos 2010 / 09:47

TURİZMİN SESİ


Dubai merkezli uluslararası havayolu şirketi Emirates, Dubai ve Çin arasında gelişmekte olan ticaret ve turizm ilişkilerini desteklemek için Pekin Uluslararası Başkent Havalimanı'na süper-jumbo uçağı A380 ile uçmaya başladı.

Dünyanın en geniş ticari uçağı, dünyanın en kalabalık ülkesine ilk uçuşunu VIP yolcularıyla gerçekleştirdi. Hoşgeldin seremonisi sırasında Uzak Doğu, Avustralya ve Yeni Zelanda Emirates Ticari Operasyonlar Bölüm Başkan Yardımcısı “ Yedi yıl önce Orta Doğu ve Çin toprakları arasındaki kesintisiz uçuşu başlatan ilk havayolu şirketi bizdik. Bugün ise başka bir ilke imza atarak Pekin'e A380 uçağımız ile seferlerimizi başlatıyoruz. Dünyanın en büyük uçağı ile seferlerini sürdürecek Emirates sadece Çin piyasasının gelişimine yardımcı olmuyor, Çin sivil havacılığında yeni bir çağı da başlatıyor.” dedi.

Airbus A380 dünyanın en çevreci teknolojisine sahip. Hafif ve kuvvetli yapısı dolayısıyla diğer uçaklara göre koltuk başına %20 daha az yakıt sarfiyatı yapan dev uçak, kilometre başına 75 gramdan daha az karbondioksit üretiyor. Bu miktar 2008 yılında Avrupa'nın arabalar için koyduğu hedefin neredeyse yarısı.

Emirates A380 uçağında yolculuk etmek, yolcular için de oldukça konforlu ve keyifli. First Class yolcular 14 adet özel suitte dinlenebilirken, hem First class hem de Business Class'ta seyahat eden yolcular kabin içi loungelarda tam donanımlı bar, sıcak ve soğuk kanepe seçeneklerinden yararlanabiliyor.

Şu anda Emirates Pekin, Şangay ve Hong Kong'a günde iki sefer, Guangzhou'ya ise günde 1 sefer gerçekleştiriyor. Emirates filosunda bulunan 11 A380 uçağı ile şuan için Dubai'den Londra Heathrow, Paris Charles de Gaulle, Toronto, Seul, Bangkok, Pekin, Cidde, Sidney ve Auckland'a uçuyor.

EMIRATES Havayolu, İstanbul – Dubai arasında, genellikle uzun menzilli uçuşlarda tercih edilen, üstün teknolojiye sahip ve geniş gövdeli Boeing 777 tipi uçaklar ile uçuyor. Ortalama filo yaşı 5 yıl olan EMIRATES, 147 uçağı ile gökyüzünün en genç filolarından birine sahip. Dünyanın en hızlı büyüyen uluslararası havayolu şirketleri arasında yer alan EMIRATES, İstanbul'dan gerçekleştirdiği 11 uçuş ile yolcularını 60'ın üzerinde ülkede 100'ü aşkın noktaya taşıyor.

Ayrıntılı bilgi için
www.emirates.com.tr
EMIRATES REZERVASYON: 0 212-315 45 45 (pbx)
E-posta: rezervasyon.istanbul@emirates.com

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.