26 Ekim 2024
  • İzmir21°C
  • İstanbul19°C
  • Antalya25°C
  • Ankara18°C

ÇİNLİ TURİST KARADENİZ’İ BEĞENDİ

Çinli turistler: “Karadeniz'i çok beğendik. Gördüğümüz her yerin fotoğraflarını çekerek ülkemizde dergi ve gazetelerde yayımlatacağız.”

ÇİNLİ TURİST KARADENİZ’İ BEĞENDİ

30 Kasım 2011 / 09:52

TURİZMİN SESİ-HAYRİ TEMUR


Daha önce yapılan info gezileri ile Çinli acentelere tanıtımı yapılan Karadeniz Bölgesi'ni Uzakdoğu'ya tanıtma girişimleri meyvelerini vermeye başladı. Ekim ayında Dorak-Itır turizm organizasyonu ile yaklaşık 36 kişilik doğa fotoğrafçı grubu, Kapadokya başlangıçlı tur ile sırasıyla Samsun, Ordu, Rize ve Trabzon'da 1'er 2'şer gece konaklayarak turlarını tamamladı.

Öncelikle Samsun'dan Ordu istikametinde Fatsa ilçesinde Gaga Gölü, Vali Konağı; daha sonra Ordu'da Boztepe'yi gezen turistler Boztepe'den Ordu şehir ve deniz manzarasından çok etkilendiklerini dile getirdiler.
Ertesi gün sabah, Ordu Çambaşı Yaylasına giden turistler burada horon teperek eğlendiler. Otelde hamsi ızgara yaparak Karadeniz'de olmanın keyfini çıkaran turistler buradan Trabzon'a geçerek Uzungöl ve Sümela Manastırını gezdiler. Ordu yerel televizyonu Kanal 52'nin röportaj yaptığı Çinli turistler Karadeniz'i çok beğendiklerini, gördükleri her yerin fotoğraflarını çekerek ülkelerinde dergi ve gazetelerde yayınlatacaklarını ifade ettiler.

Dorak-Itır turizm operasyon yetkilisi Erdem Katmer, uzun zamandır Uzakdoğu turlarını Karadeniz'e çekmek için uğraştıklarını, bunun için büyük emek sarf ettiklerini ve sonunda başardıklarını söyleyerek, “Bu turlar Karadeniz Bölgesine ve yöre insanına çok faydalı olacak.” dedi.
Haber: Hayri Temür

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.