22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

CNR’DEN ÇİFTE AÇILIŞ

EDT Expo ve Eurasia Shop Design fuarları, perakende ve ev dışı tüketim sektörünün yükselen yıldızları olacak

CNR’DEN ÇİFTE AÇILIŞ

28 Mart 2013 / 16:31

TURİZMİN SESİ


ETÜDER Derneği Başkanı Melih Şahinöz, “Türkiye'de ev dışı sektörü olarak yeni bir sektör doğuyor. Yeni doğan sektörün Türkiye'deki ilk buluşması EDT Expo Fuarı oldu” dedi.Türkiye'de 16 milyar dolarlık büyüklüğe ulaşan ev dışı tüketim sektörünün büyük buluşması 'EDT Expo- Ev dışı Tüketim ürünleri, Ekipmanları, Sarf Malzemeleri Üreticileri, Dağıtım Kanalı Tedarikçileri Fuarı' bugün başladı. Sine Fuarcılık tarafından Ev Dışı Tüketim Tedarikçileri Derneği (ETÜDER) işbirliğinde düzenlenen 31 Mart’a kadar açık kalacak.
 
Yurtdışından yoğun ilgi
EDT Expo Fuarı açılış töreninde konuşan Sine Fuarcılık Genel Müdürü İsmail Özcan, fuarın 20 bin metrekare alanda düzenlendiğini, Ülker, Pınar, Pelit, Seyidoğlu, Keskinoğlu, g2m, Unilever gibi sektörün öncü firmalarının katılıdığını belirtti. 
Özcan, fuara yurtdışından yoğun bir ilgi olduğunu belirterek, Mısır, Libya, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri başta olmak üzere çok sayıda ülkeden alıcının fuara geldiğini bildirdi.
 
Evdışı tüketim sektörünün ilk buluşması
ETÜDER Başkanı Melih Şahinöz de, ev dışı tüketim sektörünün perakende sektöründen daha büyük bir sektör olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu: “Dünyada ev dışı tüketim sektörü, perakende sektöründen daha da büyük bir sektör. Türkiye'de de böyle bir sektör doğuyor. Bu sektörün ilk ve en büyük buluşmasını bugün CNR'da gerçekleştiriyoruz.”
 
Mağaza ve market donanımları
CNR Expo İstanbul'da bugün başlayan bir başka fuar da 'Eurasia Shop Design, Mağaza, Market Donanımları ve Teknolojileri Fuarı' oldu. CNR Expo İstanbul'da EDT Expo ile eş zamanlı düzenlenen ve 31 Mart’a kadar açık kalacak fuarda ortak bir sinerji ve iş ortaklığının yaratılması amaçlanıyor.
Sine Fuarcılık tarafından ilk kez düzenlenen Eurasia Shop Design Fuarı'nın katılımcı ülkelerini, Rusya, Belarus, Almanya, İtalya, Belçika, Fransa, Polonya, Kazakistan, Azerbaycan, Suudi Arabistan, Yunanistan ve Birleşik Arap Emirlikleri oluşturuyor.EDT Expo ve Eurasia  Shop Design fuarlarında yalnızca ortak bir sinerji yaratılmayacak aynı zamanda fuarlar kapsamında düzenlenecek yarışmalar, paneller, tadım şovlar birbirlerini tamamlayan etkinlikler olacak. 
Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.